Annonce

Pandebrød – opskrift med gær

Pandebrød med fyld

Den her opskrift har jeg glædet mig til at skulle dele med jer. Det er nemlig en opskrift jeg har brugt i mange år, men aldrig delt her på bloggen. Af en eller anden underlig grund, ved jeg ikke hvorfor?! Men nu skulle det være, fordi de her små brød er nemlig for lækre til ikke at dele opskriften på, hvis jeg selv skal sige det. Gider du ikke lave dem selv, kan du også købe pandebrød i de fleste supermarkeder.

Fladbrød med fyld

Pandebrød

Pandebrød med fyld. Her får du en pandebrød opskrift med gær, som kan bruges som dejlig tilbehør i det mellemøstlige køkken.
4,50 fra 10 stemmer
Antal: 4 Personer
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse20 minutter
Hævetid1 time
I alt1 time 30 minutter

Ingredienser

Pandebrød

Fremgangsmåde

Pandebrød

  • Lun mælken i en lille gryde, til den er lillefingervarm. 
  • I en skål smuldres gæren og røres den ud i mælken sammen med sukker, salt og olie. 
  • Tilsæt mel, lidt efter lidt og ælt godt sammen til dejen er blød og smidig. 
  • Lad den hæve tildækket på køkkenbordet i ca. 1 time.
  • Del dejen i 4 stykker. 
  • På et meldrysset bord rulles hvert stykke ud i en cirkel med en diameter på 15-20 cm. 
  • Varm en pande op med olie og steg brødene herpå, i 3-5 minutter på hver side til de har flotte brune pletter.
  • Lad dem afkøle. 
  • Lav imens hummusen ifølge pakkens anvisning.

Pandebrød med tilbehør

  • Server pandebrødene, smurt med hummus. 
  • Top med salatost, soltørrede tomater, pesto og solsikkekerner. 
  • Drys til sidst med ekstra flagesalt, citronsaft og olivenolie. 
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk
Nemme pandebrød
Pandebrød

Opskrift på bagt pandebrød med gær

I dag deler jeg verdens nemmeste opskrift – dét tør jeg godt skrive, fordi den er virkelig så nem som noget kan være. Du kan lave pandebrød med bagepulver eller med gær. Det sidstnævnte har jeg brugt i denne opskrift.

Ligeledes kan du både lave pandebrød i ovn eller på panden. Disse er lavet på en varm pande, i lidt olie. Det synes jeg er hurtigt og nemt, men det er hvad man foretrækker.

Læs også: Skønne tyrkiske fladbrød bagt på panden.

Små fuldkorns brød på panden

Jeg synes man kan spise de lækre små brød til det meste, eller fylde dem med alt hvad hjertet begærer. Særligt noget krydret mad er lækkert, hvis man vil lave nogle mere arabiske fladbrød eller græsk fladbrød.

Pandebrød med fyld er nok der hvor de herlige brød gør sig meget gældende – dog ikke de små her, men de store af slagsen, som ofte fyldes med krydret kød eller falafel. Sådan en omgang rigtig mellemøstligt mad, dét elsker jeg.

Top dine pandebrød med fx hummus

Hummus er slet ikke så dårligt i sammenspil med basilikum, soltørrede tomater og salatost. Jeg elsker virkelig den cremede hummus med brød.

DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 980
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments