Bagte jordskokker

Bagte jordskokker

Bagte jordskokker med timian er en skøn måde at spise jordskokker på. Og nu hvor jordskokkerne er i sæson er det bare om at udnytte nogle af de spændende retter man kan lave med dem. Når jordskokker langtidsbages bliver deres nøddeagtige smag fremhævet endnu mere, og det er altså en virkelig skøn smag!

Bagte jordskokker med skræl

I dag deler jeg en opskrift på bagte jordskokker med skræl. Jeg beholder skrællen på, da jeg køber dem økologisk og fordi jeg godt kan lide teksturen som skrællen giver. Og så er det bare supernemt fordi man ikke behøver at skrælle jordskokkerne først.

Du kan servere de bagte jordskokker som tilbehør til alt fra et stykke bagt fisk til helstegt kylling eller Cote du Boeuf. Man kan også komme dem på en skive ristet surdejsbrød, smurt med en god pesto efter eget valg.

De ovnbagte jordskokker er også super gode at anvende i kålsalater, da den bitre kål komplimentere den søde jordskokke rigtig godt. Hvis du synes det lyder lækkert, kan du afprøve denne jordskokkesalat med grønkål, æbler og tranebær.

Læs også: Jordskokkesuppe med urteolie eller jordskokkerisotto

Opskrift på bagte jordskokker med skræl

Ovnbagte jordskokker

Nem opskrift på ovnbagte jordskokker

Jordskokkerne skal kun skylles, men grundigt! Det er vigtigt, fordi jord kan godt forputte sig lidt i de små revner. Derefter halveres de og vendes med olivenolie, timian samt salt og friskkværnet peber. Jordskokkerne bages ved 200 grader til de er helt gyldne.

Når jordskokkerne bages bliver de nemlig helt møre og sukkerindholdet giver de lækreste karamelisserede jordskokker. Det tager kun lige omkring 30 minutter at lave de her lækre bagte jordskokker.

Når de kommer ud drysser jeg med lidt ekstra frisk timian, men her kan du sagtens bruge andre krydderurter efter smag. Nu har du den lækreste vegetariske tilbehør, der smager så dejligt.

Opskriften på bagte jordskokker får du her:

Bagte jordskokker

Bagte jordskokker

Bagte jordskokker med timian er en skøn måde at spise jordskokker på. Det er super nemt at lave og smager dejligt som tilbehør.
4 fra 1 stemme
Antal: 4 personer
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse25 minutter
I alt30 minutter

Ingredienser

  • 250 g jordskokker
  • 30 g olivenolie*
  • 3 kviste frisk timian
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  • Skyl jordskokkerne grundigt og halver dem. Kom dem på en bageplade med bagepapir og vend dem med olivenolie, finthakket timian samt salt og friskkværnet peber.
  • Bag dem indtil de er gyldne og karamelisserede.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk
Bagte jordskokker med skræl
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 990
4 from 1 vote (1 rating without comment)
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments