Annonce

Aubergineruller med fyld af ricotta

nem opskrift på aubergineruller med ricottacreme

Disse bagte aubergineruller i tomatsauce fyldte med ricotta smager SÅ godt. Det er en opskrift, der er inspireret af mine cannelloni med spinatricotta. I den her opskrift bruger man blot aubergine til at rulle om ricottaen frem for pasta. Jeg har desuden udeladt spinat, så opskriften er utrolig simpel – bare vent og se! 

Fyldte aubergineruller med ricotta

Fyldte aubergineruller med ricotta laves ved at putte skefulde af ricottacreme på aubergineskiver, rulle dem og så bage dem i et fad i tomatsauce. Det er både nemt og ret sjovt at lave. 

Aubergineruller kan snildt spises som en vegetarisk nem aftensmad, men du kan også bruge de små ruller som en del af flere italienske forretter. Det smager så dejligt!

Prøv også: Squashlasagne.

Opskrift på aubergineruller i tomatsauce

Opskriften er utrolig nem. Den består af at skære aubergine i skiver, blande ricotta med salt, citron og olie og lave en tomatsauce – og den er hurtigt lavet. Til tomatsaucen skal man nemlig bare blende alle ingredienserne sammen, og så sidder den lige i skabet. Jeg topper hele fadet med ost – jeg har brugt revet parmesan, men du kan også bruge mozzarella. 

Hvid du er glad for retter, der klinger italiensk og indeholder aubergine, så prøv også min caponata med aubergine – en siciliansk antipasti. 

Aubergineruller med ricotta

Aubergineruller med ricotta

Lækre aubergineruller med ricotta bages i ovnen i en tomatsauce. Toppes med revet ost og krydderurter efter behov. 
5 fra 1 stemme
Antal: 2 personer
Forberedelse15 minutter
Tilberedelse1 time
I alt1 time 15 minutter

Ingredienser

  • 2 stk auberginer

Ricottacreme

  • 250 g ricotta
  • 15 g olivenolie* (1 spsk)
  • 1 stk citron
  • salt og friskkværnet peber

Tomatsauce

  • 1 dåser flåede tomater
  • 1 fed hvidløg
  • 15 g olivenolie* (1 spsk)
  • salt og friskkværnet peber

Desuden

  • 40 g Parmesan
  • 2 kviste frisk oregano

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 180 grader, varmluft.
  • Skær auberginerne på langs. Kom dem på en bageplade med bagepapir under, og dæk dem til med sølvfolie.
  • Bag dem i ovnen i ca. 15 minutter. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle af i ca. 20 minutter.

Ricottacreme

  • Bland ricotta, olivenolie og saften fra citronen i en skål. Smag til med salt og peber.

Tomatsauce

  • Blend alle ingredienserne sammen og smag til med salt og peber.

Aubergineruller

  • Kom en teskefuld ricottacreme på en skive aubergine og rul dem sammen. Kom dem i et ildfast fast.
  • Kom tomatsauce over og bag det hele i ovnen i ca. 20-25 minutter ved 180 grader.
  • Top med revet parmesan og frisk oregano.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Følg gerne med på i nyhedsbrev, på Facebook og Instagram

Følg endelig også med på mine sociale medier, fx på min Facebook-side og min Instagram – her deler jeg dagligt inspiration til nem hverdagsmad. Du kan også tilmelde dig mit nyhedsbrev, hvor jeg hver lørdag sender en madplan ud. 

Aubergineruller med ricotta
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 980
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments