Skip to content
  • Søg opskrift
    • Morgenmad
      • Morgenboller
      • Morgenmadspandekager
      • Grød
      • Smoothie bowl
    • Frokost
      • Sandwich
      • Frokostsalat
      • Madvafler
    • Aftensmad
      • Aftensmad på 30 min
      • Hverdagsmad
      • Pastaretter
      • Pizza
      • Ovnretter
      • Madtærte
      • Risotto
      • Suppe
      • Wokretter
      • Vegetarretter
    • Tilbehør til aftensmaden
      • Drys og knas
      • Madbrød
      • Dip
      • Grøntsager som tilbehør
    • Salatopskrifter
      • Forårssalater
      • Sommersalater
      • Efterårssalater
      • Vintersalater
      • Fyldige salater
      • Grønne salater
      • Lune salater
    • Forretter
    • Bagværk
      • Surdej
      • Boller
      • Brød
    • Søde sager
      • Kage
      • Småkager
      • Dessert
      • Sødt tilbehør
      • Sunde søde sager
    • Snacks
      • Appetizer
      • Kanapéer
      • Snacks til drinks
  • Søg råvarer
  • Søg anledning
  • Om mig / Kontakt
    • Portfolio
  • Madplaner
    • Ugentlig madplan
    • Vegetarisk madplan
Pinterest Instagram Facebook
  • Om mig/kontakt
  • Portfolio
  • Nyhedsbrev
Pinterest Instagram Facebook
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad
      • Boller
      • Grød
      • Smoothie bowl
      • Pandekager
      • Vafler
      • Topping
    • Frokost
      • Madpakke
      • Sandwich
      • Frokostsalat
      • Madvafler
    • Forretter
      • Forretter med fisk
      • Gourmet forretter
      • Vegetariske forretter
    • Aftensmad
      • Hverdagsmad
      • Aftensmad på 30 min
      • Vegetarretter
      • Pastaretter
      • Ovnretter
      • Gryderetter
      • Pizza
      • Risotto
      • Madtærte
      • Suppe
      • Burger
      • Curry
      • Wokretter
    • Tilbehør til aftensmaden
      • Drys og knas
      • Grøntsager som tilbehør
      • Dip, dressing og saucer
    • Salatopskrifter
      • Grønne salater
      • Fyldige salater
      • Lune salater
      • Forårssalater
      • Sommersalater
      • Efterårssalater
      • Vintersalater
    • Bagværk
      • Boller
      • Surdej
      • Madbrød
      • Brød
      • Sødt bagværk
    • Søde sager
      • Kage
      • Dessert
      • Cookies
      • Hjemmelavet is
      • Muffins
      • Småkager
      • Vafler
      • Pandekager
      • Sødt tilbehør
    • Snacks
      • Kanapéer
      • Appetizer
    • Drikke
      • Varme drikke
      • Saft
  • Søg råvarer
marialottes hjemmeside
  • Søg anledning
  • Madplaner
    • Ugentlig madplan
    • Vegetarisk madplan
marialottes hjemmeside

Cannelloni med spinat og ricotta

Gå til opskrift Udskriv
Cannelloni med spinatfyld

Denne her opskrift har jeg glædet mig til at dele! Jeg elsker nemlig cannelloni, og det er så nemt at lave selv. Der er altså ingen grund til at valfarte til Italien bare fordi man savner lidt lækker, italiensk mad.  

I opskriften her fylder jeg cannelloni rør med spinat og ricotta og hælder en tomatsauce ud over, før de fyldte cannelloni rør kommer i ovnen. Det er altså en vegetarisk ret – oplagt til en kødfri dag eller et middagsselskab med blandede diæter. 

Inspiration til flere skønne, italienske pastaretter får du med her!

Fyldte cannelloni rør af ricottacreme med urter og citronskal

Cannelloni kan fyldes med lige dét, du har lyst til. Jeg bruger den ofte anvendte klassiker, nemlig en blanding af spinat og ricotta, men du kan også bruge kød som fyld, fx oksekød.

Til spinat og ricotta-blandingen tilføjer jeg revet citronskal og muskatnød, og der ryger masser af urter i tomatsaucen, både oregano og basilikum. Resultatet? En vegetarisk ret med MASSER af smag.  

Prøv også: Er du vild med de fyldte rør, men vil have lidt flere grøntsager? Så prøv disse aubergineruller, som også er fyldt med ricotta og bagt i ovnen med tomatsauce.

  • Cannelloni rør
  • Cannelloni med spinat og ricotta

Hvad er cannelloni og hvor kan man købe dem?

Cannelloni er ærke italiensk, og derfor er det måske ingen overraskelse, at jeg er helt tosset med retten. Jeg elsker nemlig italiensk mad – det er faktisk ét af mine yndlingskøkkener. Alle retter, der kommer ud af det køkken, smager jo fantastiske!

Cannelloni er pasta rør, som fyldes og dækkes med tomatsauce. Det er altså en slags cylindrisk lasagne. Har du stødt på cannelloni i Italien, har det garanteret været som Cannelloni al forno, som blot betyder, at retten bliver bagt i ovn – det er nemlig oftest sådan det laves.  

Du kan finde cannelloni rør i velassorterede supermarkeder. Jeg har fx set dem tørrede i Meny. Jeg plejer dog bare at bruge friske lasagneplader, som rulles om fyldet, når jeg laver cannelloni, og det er også det jeg gør i den her opskrift. Har du fået det helt rigtige ben ud af sengen, kan man også bruge hjemmelavede lasagneplader – især hvis du har en pastamaskine er det ganske lige til. 

Opskrift på cannelloni med spinat og ricotta

Cannelloni med spinat og ricotta er virkelig nemt at lave, og det smager så hammer godt!!! 

Start med at lave tomatsaucen, som er simpel at lave, da ingredienserne blot skal blendes sammen. Herefter vender du spinat og ricotta sammen med citronskal og krydderier. Og så skal der ellers bare rulles lasagneplader om fyldet, og fadet med fyldte cannelloni skal ind i ovnen med tomatsauce og frisk mozzarella på. Så nemt, så lækkert. 

Prøv også: Grillede peberfrugter med ricottacreme og pistacienødder.

Reklamelinks er markeret med*
Cannelloni med ricotta og spinat

Cannelloni med ricotta, spinat og tomatsauce

Opskrift på cannelloni med spinat og ricotta som bages i ovnen med tomatsauce og mozzarella ost på toppen. Cannelloni er en slags lasagne rør, som fyldes.
5 fra 2 stemmer
Antal: 4 Personer
Forberedelse10 min
Tilberedelse35 min
I alt45 min

Ingredienser

Cannelloni med fyld

  • 150 g ricotta
  • 100 g frossen spinat
  • 1 stk citron
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 tsk muskatnød*
  • 400 g frisk lasagneplade

Tomatsauce

  • 1 dåser flåede tomater
  • 1 fed hvidløg
  • 15 ml hvidvinseddike* (1 spsk)
  • ¼ bundt basilikum
  • 1 tsk tørret oregano*
  • 5 g sukker* (1 tsk)

Desuden

  • 1 stk mozzarellakugle
  • ¼ bundt basilikum

Fremgangsmåde

Tomatsauce

  • Blend de flåede tomater, hvidløg, eddike, sukker, basilikum, 1 dl vand og oregano sammen og smag til med salt og peber.

Cannelloni med fyld

  • Tø spinat op, og dræn den.
  • Vend ricotta og spinat rammen og kom skallen fra halvdelen af citron og saften fra den hele i og smag til med salt, peber og lidt revet muskatnød.
  • Forvarm ovnen til 180°C, varmluft.
  • Skær lasagnepladerne til, så de passer til dit fad. Du kan også lade være med at skære i dem.
  • Fordel 1-2 spsk ricotta blanding på lasagnepladen og rul dem sammen. Gentag med alle pladerne.
  • Kom en lille smule af tomatsaucen i bunden af et ildfast fad og fordel lasagnerullerne i fadet på saucen.
  • Kom resten af tomatsaucen ovenpå rullerne, og kom det i ovnen i ca. 15 min. Efter de 15 minutter fordeles osten over rullerne i brus og de bages yderligere i ca. 15 min.
  • Top med frisk basilikum.
Udskriv opskrift Gem på Pinterest
Fik du lavet opskriften?Jeg ville elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottes

Serveringsforslag til Cannelloni al forno

Cannelloni al forno er en italiensk favorit, som egentlig bare kan spises som den er. Man kan dog også sagtens servere en salat til. Grønne salater passer rigtig fint, fx er en rucolasalat et oplagt valg.

Opskriften er til 4 personer, og selvom det vil mætte, kan man fint supplere op med lidt simpelt grønt.  

Inspiration til andre gode italienske retter der skal tilberedes i ovnen: Melanzane alla parmigiana og Caponata med aubergine.

Cannelloni
hjemmelavet Cannelloni

Cannelloni opskrift med fyld

Cannelloni med tomatsauce
Kategorier - Aftensmad
Del med en du holder af:
Del på facebook
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Se andre spændende indlæg

Ravioli med svampefyld

Ravioli med svampe

Ingredienser til pizzasauce

Pizzasauce

Cacio e pepe

Cacio e pepe

Pasta pomodoro opskrift

Pasta pomodoro med burrata

Nem opskrift på Spaghetti aglio e olio

Spaghetti aglio e olio – pasta med hvidløg og olie

Hjemmelavet Italienske kødboller med urter

Italienske kødboller i tomatsauce med pasta

risotto med knoldselleri og parmesan

Risotto med knoldselleri

chorizo risotto

Risotto med chorizo og paprika

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og bliv opdateret med de nyeste opskrifter, ugens madplan på simpel hverdagsmad hver lørdag og inspiration til hvad du kan lave med sæsonens råvarer.

Nyeste opslag på Instagram

marialottes

View

Maj 22

Open
Madplan til uge 21 er nu ude 🤩⁠ Frygt ej, den står ikke på pandekager hele ugen - MEN det er ugens snack 😋⁠
⁠
Denne uge kan du glæde dig til⁠:
🫑 Pasta med stegte peberfrugter⁠
💚 Spinatpandekager med agurkesalat⁠
🍝 Salviepasta og grillede peberfrugter med ricottacreme⁠
🐚 Dampede muslinger med pommes frites og estragonmayo⁠
🐽 Pulled pork med coleslaw⁠
🌭 Pulled pork hotdog (resterne fra dagen før)⁠
♻️ Som altid er søndag reste-dag hvor ugens overskud af råvare anvendes for at undgå spild 🥰⁠
⁠
⁠Find den via link i bio eller på marialottes.dk 💜⁠
⁠
#madplan #hverdagsmad #madplanuge16 #uge16madplan #madplaner #marialottes #inspirationtilmadplan #ugenmadplan #nemmemadplaner #gratismadplaner #gratismadplan #nemmadplan #madinspiration #hvadskalvispise #nemhverdagsmad #hurtigmad #nemmeopskrifter #opskrifterforalle #food52 #matplan⁠

marialottes

View

Maj 21

Open
Salat med syltede rødløg og feta 😋⁠ En sprit-ny salat er netop udgivet på Marialottes.dk. 
⁠
Denne her er lige så farverig som den med rabarber og asparges jeg delte. Men det er jo kendetegnet for forår- og sommersalater. Også hvorfor jeg absolut elsker denne tid på året 🤩⁠
⁠
Jeg elsker syltede rødløg, og det fungere også bare fantastisk i denne salat. Det er nemlig både en bæredygtig og lækker måde at anvende rødløg. De holder sig længere, de smager af mere og så sker der bare noget magisk med farven, når de syltes 💓⁠
⁠
Har du syltet rødløg stående på køl altid? 💓🧅⁠
⁠
I denne opskrift finder du både ingredienser og fremgangsmåde til at lave syltede rødløg og salaten her 🥗⁠
⁠
Det hele er tilgængeligt LIGE NU på Marialottes.dk - velbekomme - du finder opskriften på hjemmesiden, eller via link i bio 🤍⁠
⁠
#farverigsalat #smukkefarver #sommersalat #forårssalat #salatermedfarver #syltetrødløg #salatmedrødløg #feta #valnødder #salat #lækkersalat #sundsalat #salatinspiration #tømkøleskabet #salattilfrokost #frokostsalat #farverigesalater #elskersalater #sundesalater #næring#vitaminer #vegetariskhverdagsmad #veggie #vegetarisksalat #vegetariskmad #grønsalat

marialottes

View

Maj 18

Open
💙🐚UGENS ONSDAGSPASTA.... Muslinge pasta🐚⁠
⁠
Du skal bruge ⁠
1,5 kg blåmuslinger⁠
1 løg⁠
1 fed hvidløg⁠
5 kviste frisk timian⁠
2 gulerødder⁠
2 tomater⁠
30 g olivenolie⁠
100 ml hvidvin⁠
500 ml fløde⁠
salt og friskkværnet peber⁠
1 citron⁠
500 g spaghetti⁠
½ bundt persille⁠
1 bundt frisk estragon⁠
⁠
Pastaen er super nem at lave og tager omtrent 35 min. ⁠
⁠
🐚Rens muslinger grundigt i rindende vand. Hvis der er nogle muslinger som er åbne, kan du banke dem på skallen – lukker de sig ikke, skal de kasseres. ⁠
⁠
🔪Snit løg og hvidløg fint og hak timianen. Skær gulerødder og tomat i mindre stykker. ⁠
⁠
🔥Varm en stor gryde op på højeste blus, kom olivenolien i og steg løg, hvidløg og timian i ca. 30 sekunder, kom herefter tomat og gulerødder og steg yderligere af i 30 sekunder. ⁠
⁠
🐚 Tilsæt muslinger - rør sammen - tilsæt hvidvin og lad muslingerne dampe i ca. 5-10 min eller indtil de har åbnet sig.⁠
⁠
🧜🏻‍♀️ Når muslingerne er færdige sigtes væsken over i en anden gryde hvor i fløden tilsættes og dette skal reducere ved middelvarme i ca. 15 min. ⁠
⁠
👩🏼‍🍳 I mellemtiden pilles ¾ dele af muslingerne ud af skallen, den sidste ¼ skal bevares i skallen, mest for syns skyld. Gem også grøntsagerne.⁠
⁠
🍝 underkog pastaen med 2-3 minutter efter pakkens anvisning. Tilsæt dem herefter til flødesaucen og vend sammen, smag til med salt peber og citronsaft.⁠
⁠
🐚 Tilsæt muslingerne og grøntsagerne til pastaen⁠
⁠
🍽 Server med grofthakket persille og estragon. ⁠
⁠
Du kan også finde opskriften via link i bio eller på Marialottes.dk 🤍⁠
⁠
#onsdagspasta #muslinger #pastamedmuslinger #blåmuslinger⁠
#vegetarmad #hverdagspasta #marialottes #pastaret #grønmad #hverdagsmad #aftensmad #nemaftensmad #foodstagram #nemmad #frokost #simpelopskrift #pastabånd #hjemmelavetpasta #spaghetti #citron #sommerpasta⁠
⁠

marialottes

View

Maj 17

Open
Bliver man da ikke bare i godt humør af denne farvebombe af en salat?! 🌈⁠
⁠
Denne salat altså bare så smuk og en vidunderlig kombination af det bitre fra radicchio, salte og fede fra feta, syrlig og søde fra de rå marinerede rabarber og sprøde fra asparges og pinjekerner. Salaten her, har det hele! 🤩⁠
⁠
Rabarbersalaten er en sikker vinder hele sommeren, og hvis du har rabarber hjemme i haven eller sommerhuset, så er det altså en fantastisk måde at tilberede den på. Rabarbertærte er også genialt, og det har jeg også opskrift til, hvis du mangler 😉⁠
⁠
Faktisk er rabarber en grøntsag... men den er stadig fantastisk smuk i farven, og hvad end du bruger dine rabarber til, smager det garanteret vidunderligt 😝⁠
⁠
Du finder hvertfald opskrift på denne salat via link i bio, eller på marialottes.dk 🤍⁠
⁠
#rabarber #farverigsalat #rabarbersalat #salatmedrabarber #asparges #feta #pinjekerner #regnbue #smuksalat⁠
#salat #lækkersalat #sundsalat #salatinspiration #tømkøleskabet #salattilfrokost #frokostsalat #farverigesalater #elskersalater #sundesalater #næring#vitaminer #vegetariskhverdagsmad #veggie #vegetarisksalat #vegetariskmad #grønsalat

marialottes

View

Maj 16

Open
Et lille hej fra Grækenland 🇬🇷 Her er varmt, utrolig smukt og 50 % af tiden går med at spise lækker græsk mad. Jeg elsker det, det er så frisk, lavet med lækre råvarer. Lækre oliven, olivenolie, græsk yoghurt, grøntsager. Listen er lang for al det gode, og jeg fik sådan lyst til at inspirere med lidt græsk mad:⁠
🥒 Tzatziki ⁠
🥗 Græsk salat⁠
🍅 Gyros⁠
🫓 Græske fladbrød⁠
🍗 Kyllinge souvlaki og kartofler⁠
🍴 Moussaka⁠
... og en masse 🍦, ☕️ og græske desserter 🍮⁠
⁠
Alle opskrifterne kan I finde via linket i min profil, hvis du har lyst til at græske-vibes og sommermad☀️🇬🇷⁠
.⁠
.⁠
.⁠
#græskmad #mad #grækenland #sommermad #tomat #Tzatziki #græsktzatziki #Tzatzikiopskrift #græskeopskrifter #marialottes #oliven #olivenolie #hverdagsmad #sommeropskrifter #græsk #sommer #nemhverdagsmad

marialottes

View

Maj 15

Open
⁠UGENS MADPLAN 🍽 ⁠
⁠
En ny madplan er klar på marialottes.dk med en masse skønne, simple og forårsvenlige opskrifter.⁠
⁠
OBS! Husk du kan tilpasses madplanen inde på siden, så du selv kan justere antal af personer, og herfra omregner den også selv indkøbslisten så det passer. Velbekomme 😍⁠
⁠
I den kommende uge byder madplanen på:⁠
🍅 Bagt tomatsuppe med hvidløgsbrød⁠
🤍 Salat med parmaskinke, rucola og mozzarella med labneh⁠
😋 Butterdejsskåle og blomkålssalat⁠
💚 Enchiladas med guacamole⁠
🍕 Pizza med parmaskinke⁠
🤍 Blomkålspasta⁠
♻️ søndag er som altid reste-dag⁠
⁠
#madplan #hverdagsmad #madplanuge20 #uge20madplan #madplaner #marialottes #inspirationtilmadplan #ugenmadplan #nemmemadplaner #gratismadplaner #gratismadplan #nemmadplan #madinspiration #hvadskalvispise #nemhverdagsmad #hurtigmad #nemmeopskrifter #opskrifterforalle #food52 #matplan #nemmeretter⁠
Kategorier

Morgenmad

Frokost

Salater

Vegetarisk

Aftensmad

Dessert

Drikke

Bagværk

Kategorier

Søde sager

Tilbehør

Snacks

Sæson

Personlige indlæg

Ud at rejse

Ud at spise

Find rundt

Forside

Opskriftsindeks

Guides

Om maria / Kontakt

Portfolio

Samarbejde

Cookie- og privatlivspolitik​

  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
  • Email

Powered by BloggerSpace

© 2014 – 2022 MARIALOTTES.DK