Annonce

Cannelloni med spinat og ricotta

Cannelloni med spinatfyld

Denne her opskrift har jeg glædet mig til at dele! Jeg elsker nemlig cannelloni, og det er så nemt at lave selv. Der er altså ingen grund til at valfarte til Italien bare fordi man savner lidt lækker, italiensk mad.  

I opskriften her fylder jeg cannelloni rør med spinat og ricotta og hælder en tomatsauce ud over, før de fyldte cannelloni rør kommer i ovnen. Det er altså en vegetarisk ret – oplagt til en kødfri dag eller et middagsselskab med blandede diæter. 

Inspiration til flere skønne, italienske pastaretter får du med her!

Fyldte cannelloni rør af ricottacreme med urter og citronskal

Cannelloni kan fyldes med lige dét, du har lyst til. Jeg bruger den ofte anvendte klassiker, nemlig en blanding af spinat og ricotta, men du kan også bruge kød som fyld, fx oksekød.

Til spinat og ricotta-blandingen tilføjer jeg revet citronskal og muskatnød, og der ryger masser af urter i tomatsaucen, både oregano og basilikum. Resultatet? En vegetarisk ret med MASSER af smag.  

Prøv også: Er du vild med de fyldte rør, men vil have lidt flere grøntsager? Så prøv disse aubergineruller, som også er fyldt med ricotta og bagt i ovnen med tomatsauce.

Hvad er cannelloni og hvor kan man købe dem?

Cannelloni er ærke italiensk, og derfor er det måske ingen overraskelse, at jeg er helt tosset med retten. Jeg elsker nemlig italiensk mad – det er faktisk ét af mine yndlingskøkkener. Alle retter, der kommer ud af det køkken, smager jo fantastiske!

Cannelloni er pasta rør, som fyldes og dækkes med tomatsauce. Det er altså en slags cylindrisk lasagne. Har du stødt på cannelloni i Italien, har det garanteret været som Cannelloni al forno, som blot betyder, at retten bliver bagt i ovn – det er nemlig oftest sådan det laves.  

Du kan finde cannelloni rør i velassorterede supermarkeder. Jeg har fx set dem tørrede i Meny. Jeg plejer dog bare at bruge friske lasagneplader, som rulles om fyldet, når jeg laver cannelloni, og det er også det jeg gør i den her opskrift. Har du fået det helt rigtige ben ud af sengen, kan man også bruge hjemmelavede lasagneplader – især hvis du har en pastamaskine er det ganske lige til. 

Opskrift på cannelloni med spinat og ricotta

Cannelloni med spinat og ricotta er virkelig nemt at lave, og det smager så hammer godt!!! 

Start med at lave tomatsaucen, som er simpel at lave, da ingredienserne blot skal blendes sammen. Herefter vender du spinat og ricotta sammen med citronskal og krydderier. Og så skal der ellers bare rulles lasagneplader om fyldet, og fadet med fyldte cannelloni skal ind i ovnen med tomatsauce og frisk mozzarella på. Så nemt, så lækkert. 

Prøv også: Grillede peberfrugter med ricottacreme og pistacienødder.

Cannelloni med ricotta og spinat

Cannelloni med ricotta, spinat og tomatsauce

Opskrift på cannelloni med spinat og ricotta som bages i ovnen med tomatsauce og mozzarella ost på toppen. Cannelloni er en slags lasagne rør, som fyldes.
5 fra 4 stemmer
Antal: 4 Personer
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse35 minutter
I alt45 minutter

Ingredienser

Cannelloni med fyld

  • 150 g ricotta
  • 100 g frossen spinat
  • 1 stk citron
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 tsk muskatnød*
  • 400 g frisk lasagneplade

Tomatsauce

Desuden

  • 1 stk mozzarellakugle
  • ¼ bundt basilikum

Fremgangsmåde

Tomatsauce

  • Blend de flåede tomater, hvidløg, eddike, sukker, basilikum, 1 dl vand og oregano sammen og smag til med salt og peber.

Cannelloni med fyld

  • Tø spinat op, og dræn den.
  • Vend ricotta og spinat rammen og kom skallen fra halvdelen af citron og saften fra den hele i og smag til med salt, peber og lidt revet muskatnød.
  • Forvarm ovnen til 180°C, varmluft.
  • Skær lasagnepladerne til, så de passer til dit fad. Du kan også lade være med at skære i dem.
  • Fordel 1-2 spsk ricotta blanding på lasagnepladen og rul dem sammen. Gentag med alle pladerne.
  • Kom en lille smule af tomatsaucen i bunden af et ildfast fad og fordel lasagnerullerne i fadet på saucen.
  • Kom resten af tomatsaucen ovenpå rullerne, og kom det i ovnen i ca. 15 min. Efter de 15 minutter fordeles osten over rullerne i brus og de bages yderligere i ca. 15 min.
  • Top med frisk basilikum.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Serveringsforslag til Cannelloni al forno

Cannelloni al forno er en italiensk favorit, som egentlig bare kan spises som den er. Man kan dog også sagtens servere en salat til. Grønne salater passer rigtig fint, fx er en rucolasalat et oplagt valg.

Opskriften er til 4 personer, og selvom det vil mætte, kan man fint supplere op med lidt simpelt grønt.  

Inspiration til andre gode italienske retter der skal tilberedes i ovnen: Melanzane alla parmigiana og Caponata med aubergine.

Cannelloni
hjemmelavet Cannelloni

Cannelloni opskrift med fyld

Cannelloni med tomatsauce
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 980
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

4 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments