Grillede peberfrugter med ricottacreme og pistacienødder

Grillede peberfrugter med ricottacreme

Denne salat med grillede peberfrugter er virkelig blevet en af mine sommerfavoritter i år. Jeg har for alvor fået øjnene op for ricotta, og jeg elsker at bruge det i alverdens retter. Det passer genialt til peberfrugter i denne servering, men er også så godt at bruge i fx fyldte raviolier med ricotta og pesto

I dag får du en lækker opskrift med rød peberfrugt, som grilles og får den dejligste smag. Serveret med den nemme ricottacreme har du et styks tilbehør, der gør sig perfekt til sommerens grillaftener. 

Grillede peberfrugter i ovn eller grill

Opskrift på grillede peberfrugter med ricottacreme og pistacienødder

Min opskrift på grillede peberfrugter er en virkelig nem opskrift. Grill peberfrugterne – enten på pande og i ovn eller på grill – rør ricottacremen sammen – server med et drys pistacienødder. Voila. Det er virkelig simpelt og pistacienødderne giver en skøn farve, som får retten til at se så indbydende ud. Du kan også toppe med pinjekerner eller mandler. 

Ricottacremen består helt enkelt af ricotta, olivenolie og citron. Ricotta smager godt i sig selv, men når det vendes med citronsaft, skal og lidt olie, kommer der virkelig power på smagen. Ricotta har også en dejlig fluffy konsistens, så det er bare med at bruge løs af den skønne italienske friskost! 

Har du grillen i gang eller fundet grillpanden frem, så prøv også at grille auberginer eller lave grillede gulerødder med feta. Sammen med grillet peberfrugt kunne det blive til et dejligt anti-pasti- eller tapasbord.   

Inspiration til flere retter med peberfrugt: Salat med bagte gulerødder, peberfrugt og kidneybønner, fyldte peberfrugter med quinoa og sorte bønner, peberfrugtsuppe med mandelknas og chorizo eller en hjemmelavet peberfrugtsauce som er vildt god til pasta.

Opskriften på røde grillede peberfrugter får du her:

Grillede peberfrugter med ricottacreme

Grillede peberfrugter med ricottacreme

Opskrift på grillede peberfrugter med ricottacreme og pistacienødder. Lav de røde peberfrugter i ovn eller på grill. Få den lækreste salat med grillet peberfrugt – læs noter for at se hvordan du skal forberede dem på grillen.
4,50 fra 2 stemmer
Antal: 4 Personer
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse20 minutter
I alt25 minutter

Ingredienser

Grillede peberfrugter

 • 4 stk røde peberfrugter
 • salt og friskkværnet peber

Ricottacreme

 • 150 g ricotta
 • 30 g olivenolie* (2 spsk)
 • 1 stk citron
 • salt og friskkværnet peber

Desuden

Køkkenudstyr

Noter

På grillen: Skær peberfrugterne i kvarte, fjern kernerne og pensl dem med olie. Kom dem på en varm grillrist og vend dem jævnligt i 8-10 minutter til du synes de er perfekte. 

Fremgangsmåde

Grillede peberfrugter

 • Tænd ovnen på 180°C, varmluft.
 • Skær peberfrugterne i kvarte og fjern kernerne.
 • Sæt en stor grillpande på højeste blus – når panden ryger kommes peberfrugterne på og grilles et par minutter på hver side.
 • Når de alle peberfrugterne er grillet af kommes de i et fad og steges færdige i ovnen i ca. 15 min. Krydr med salt og peber.

Ricottacreme

 • Rør ricotta godt sammen med 2 spsk olivenolie, skallen fra halvdelen af citron og saften fra hele citronen til en homogen creme. Smag til med salt og friskkværnet peber. Evt. lidt mere olivenolie samt citron.
 • Læg peberfrugterne på et fad og top med ricottacreme. Drys med hakkede pistacienødder, lidt olivenolie, salt og peber samt frisk oregano.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Sådan laver du grillede peberfrugter

Start med at vælge peberfrugt. Du kan bruge røde, gule eller grønne – ligesom du har lyst. Rød peberfrugt har den bedste søde, runde smag, mens grønne og gule (og især de grønne) peberfrugter har en tendens til at blive mere bitre. Derfor går jeg som regel med de røde. 

Grillede peberfrugter kan laves på to måder: 

 • På grill: Peberfrugt på grill er det letteste, især hvis du allerede har gang i grillen. Så skal du blot fjerne kerner og komme peberfrugterne på grillen – pensl med olie og vend dem jævnligt i 8-10 minutters tid.
 • På grillpande: Peberfrugterne kan også grilles på grillpande og steges færdig i ovnen – præcis som jeg gør i opskriften. 

TIP! Hvis du ikke kan lide den ”brændte” skræl, kan den nemt pilles af, når de er afkølet. Det er også lækkert! 

Har du ekstra overskud? Så grill lidt ekstra peberfrugter og prøv denne grillede peberfrugt dip

Grillede peberfrugter med ricottacreme og pistacienødder

Grillede peberfrugter opskrift

Serveringsforslag til grillede peberfrugter

Denne salat med grillet peberfrugt er så god at servere som tilbehør, så man får nogle grøntsager som tilbehør til aftensmaden – hvad enten den står på en simpel salat, noget lækkert kød eller kylling. 

Røde grillede peberfrugter kan også sagtens spises til: 

 • Brød: Det er så lækkert at komme et stykke grillet peberfrugt på brødet eller dyppe brød i ricottacremen. Prøv fx med dette foccacia. Du kan også trylle de grillede peberfrugter om til lækre bruschette!
 • Pastaretter: Servér grillet peberfrugt som en simpel side til pasta eller vendes sammen med pasta.
 • Anti-pasti: Peberfrugt på grill kan også serveres som en del af en masse andet anti-pasti. Mums!
Grillede røde peberfrugter

En skøn salat med grillede peberfrugt

Denne salat med peberfrugter er en oplagt grillsalat, hvis aftenen står på grillhygge. Alternativt kan du lave grillede peberfrugt i ovn og servere salaten som tilbehør til hvilken som helst ret. 

Kan jeg skifte ricottacreme ud med andet?

Ja. Du kan toppe med fetaost i stedet eller bruge en anden friskost, fx Philadelphia eller mascarpone. 

DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 984
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments