Annonce

Pasta i spinatsauce med mascarpone

pasta med spinat og flødeost

Hvis tiden er knap eller du bare ikke gider stå i køkkenet mere end højst nødvendigt, så er en skøn pastaret som denne pasta i spinatsauce en lifesaver. Det er en nem og hurtig opskrift, som absolut ikke går på kompromis med hvordan den smager eller ser ud. Se bare den flotte grønne farve! 

Du finder også mange flere opskrifter på nemme og lækre pastaretter til aftensmad på min blog. Man behøver nemlig ikke gå ned på velsmag, bare fordi man har travlt. 

Opskrift på pasta med spinat og flødeost

Min opskrift på pasta med spinat og mascarpone er super nem. Du skal sådan set bare blende alle ingredienserne til saucen sammen, pastaen skal koges og så skal det vendes sammen. Brug eventuelt lidt pastavand, når du vender pastaen med saucen for at gøre retten endnu mere cremet. 

grøn pasta med spinatsovs

Pasta i spinatsauce

Pasta i spinatsauce er en lækker grøn pastaret, og er lynhurtig og lave! Den er super sund, frisk og nem at tilberede.
4 fra 1 stemme
Antal: 4 Personer
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse15 minutter
I alt20 minutter

Ingredienser

  • 400 g pastaskruer
  • 75 g mascarpone
  • 1 stk æggeblomme
  • ¼ tsk muskatnød* (stødt)
  • 1 stk citron (saft og skal)
  • 25 g parmesan
  • 1 fed hvidløg
  • 300 g frisk spinat
  • salt og friskkværnet peber

Desuden

  • Parmesan
  • 30 g pinjekerner (ristede)

Fremgangsmåde

  • Kom mascarpone, æggeblomme, muskatnød, skal fra 1/2 citron, citronsaft fra en hel citron, revet parmesanost, 1 fed hvidløg og frisk spinat i en blender.
  • Blend til en jævn spinatcreme.
  • Kog pastaen i saltet vand, i 1 minut mindre, end anvist på pakken.
  • Hæld vandet fra pastaen og kom spinatcremen heri. Vend det hele godt sammen. Smag til med salt og peber.
  • Anret med revet parmesan og ristede pinjekerner.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Cremet pasta i spinat

Pasta med spinatsauce er sådan en lækker ret, fordi den bliver utrolig cremet. Det opnås ved at lave saucen på en æggeblomme og flødeost. Jeg bruger mascarpone, som er mild og sød, men du kan også godt bruge en anden flødeost – ricotta, philadelphia eller lignende. Så længe osten er neutral, kan den bruges. 

Til grøn spinatsauce til pasta skal man selvfølgelig også bruge spinat. Jeg foretrækker at bruge frisk spinat, da jeg synes det bliver bedst sådan. Derudover tilsættes også en masse smagsgivere: muskatnød, hvidløg, parmesan og citron. 

sund pasta i spinatsauce

grøn pasta med spinatsovs

En sund pasta med grøn sauce på 10 minutter

Pasta med spinat er en ret, der ser virkelig sund ud og faktisk også er det. Der er selvfølgelig ost i saucen, men der er også masser af spinat. Vil du have retten endnu sundere, kan du fx bruge fuldkornspasta. 

DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 980
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments