Spaghetti aglio e olio – pasta med hvidløg og olie

Nem opskrift på Spaghetti aglio e olio

I har før hørt mig erklære min kærlighed til den simple, italienske mad … Nu kommer dette simple køkken for alvor på prøve, for i dag står menuen nemlig på en hurtig omgang Spaghetti aglio e olie. Pasta med hvidløg og olie er nemlig nok den mest simple opskrift på en pastaret, der findes. Og alligevel smager den så skønt!

Jeg knuselsker pastaretter, fordi de er så nemme og hurtige at lave. Spaghetti aglio e olio tager max 15 minutter, og er derfor oplagt at vælge, hvis du leder efter nemme pastaretter til aftensmad.

Pasta med hvidløg og olie er en original italiensk klassiker

Spaghetti aglio e olio er virkelig en italiensk klassiker. Og den er god at øve sig på, hvis man vil være god til at lave pastaretter på italiensk vis. Jeg laver saucen udelukkende på olie, men du kan også tilføje lidt pastavand til panden, efter pastaen tilføjes, og lade det koge lidt ind, så pastasaucen får mere stivelse. 

Pasta med hvidløg og olie laves oftest med spaghetti, men du kan også bruge en anden lang type pasta, såsom linguine. Til dig der bare elsker spaghetti, finder du flere nemme opskrifter med spaghetti her.  

Eftersom pastaretten er meget simpel, kan det virkelig godt betale sig at vælge pasta af høj kvalitet. Gå efter pasta med et højt proteinindhold (gerne 14 g/100 g), som er støbt i bronzeforme og tørret langsomt. 

Koden til at knække det italienske køkken er nemlig de simple retter, hvor ingredienserne vælges med omhu. Flere opskrifter på lækker italiensk mad finder du masser af på bloggen.  

Nem opskrift på Spaghetti aglio e olio på 15 minutter

Inspiration til opskrifter med spaghetti: Spaghetti alla Puttanesca og citronpasta.

Spaghetti aglio e olio på 15 minutter

Spaghetti aglio e olio stammer fra Napoli, hvor pastasaucen laves ved at sautere hvidløg i olie evt. med chili. Jeg bruger chiliflager og topper retten med persille og parmesan. I Napoli er visse traditionelle opskrifter uden ost, men jeg synes nu, det giver det helt rette look lige at smide lidt revet parmesan på toppen. Du kan også fint bruge pecorino. 

Pasta med hvidløg og olie laves altså med utrolig få ingredienser, og min opskrift er derfor nem og hurtig at lave. På trods af hvor simpel retten er, så bliver resultatet alligevel en utrolig lækker pastaret, hvor man kan smage hver en ingrediens.  

Opskriften på pasta med hvidløg og olie får du her:

Spaghetti aglio e olio opskrift

Spaghetti aglio e olio – pasta med hvidløg og olie

Spaghetti aglio e olio er en klassisk italiensk pastaret, som stammer fra fra Napoli. Retten består af hvidløg og olie, og nogle gange chili – det er valgfrit.
5 fra 1 stemme
Antal: 4 Personer
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse10 minutter
I alt15 minutter

Ingredienser

Serveringsforslag

  • Parmesan

Fremgangsmåde

  • Sæt en stor gryde over med vand og en god håndfuld salt. Når vandet koger, tilsættes spaghettien. Kog pastaen et minut mindre end pakkens anvisning.
  • Skær hvidløg i meget tynde skiver.
  • Varm en pande op. Tilsæt olivenolien og steg hvidløg og chiliflager af i olien, ved lav varme så olien tager smag.
  • Hak persillen groft.
  • Når pastaen er al dente, hældes vandet fra. Bland nu pastaen med olien inkl. hvidløg og chilien samt friskhakket persille. Servér med parmesan.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk
pasta med hvidløg og olie

Spaghetti aglio e olio

DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 990
5 from 1 vote (1 rating without comment)
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments