Annonce

One pot pasta med chorizo

One pot pasta med chorizo opskrift

One pot pasta med chorizopølse, squash, tomat, champignon og basilikum er en skøn pastaret, som hele familien kan spise med på. Du skal ikke bruge alverdens køkkenredskaber, men blot en gryde. Heri fyldes alle ingredienserne og kort tid efter har du en dejlig smagsfyldt pastaret, som du kan toppe med friske basilikumsblade og friskrevet parmesanost. 

Herhjemme er jeg blevet ret vild med de såkaldte one-pot-pastaretter på de travle dage. Det er simpelthen så dejlig nemt, fordi retten mere eller mindre passer sig selv. Jeg planlægger nogle uger mad til et par dage, når vi begge er på arbejde i vores butik. Jeg snitter hurtigt de grøntsager jeg vil ha’ i min pastaret, kommer dem i en gryde med vand, tomat og spaghetti, og blot 15-20 minutter efter, har jeg et dejligt måltid. Det er virkelig rart på hverdagsaftener og en af de nemmeste pastaretter at lave.

One pot pasta med chorizo opskrift

One pot pasta med chorizo

Her får du en lækker og nem one pot pasta med chorizo og svampe. Mad på 20 minutter, der er velsmagende og utrolig god til den travle hverdag.
4,45 fra 9 stemmer
Antal: 4 Personer
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse15 minutter
I alt20 minutter

Ingredienser

 • 2 stk rødløg
 • 2 fed hvidløg
 • 2 stk squash
 • 200 g chorizo
 • 300 g champignoner
 • 400 g spaghetti
 • 2 dåser hakkede tomater
 • ½ bundt basilikum
 • 2 kviste frisk oregano
 • 800 ml grøntsagsboullion*
 • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

 • Hak rødløg i tern. Pres hvidløg.
 • Snit squash i aflange strimler og champignon i skiver. 
 • Chorizo skæres i små tern. 
 • Find din gryde frem og kom alle ingredienser i, inkl. spaghetti og kryderier.
 • Kog retten op og lad den simre i 15-20 minutter, eller til pastaen er al dente. Måske der skal tilsættes lidt ekstra vand.
 • Anret på tallerkener med friskrevet parmesan og friske basilikumblade. 
 • Velbekomme.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk
hurtig one pot pastaret med squash, chorizo og tomat

One pot pastaretter

For godt tre år siden kastede jeg mig for første gang ud i retten onepot, hvor jeg delte opskriften med jer på one pot pasta med kylling – en opskrift, som I virkelig tog godt imod. Jeg elsker også selv den opskrift, på grund af den cremede og lækre tomatsauce, som samler alle ingredienserne.  

Du kan lave one pot pasta på så mange måder. Det er en nem pastaret at lave, og du kan tilmed tilsætte de lidt slatne grøntrester fra grøntsagsskuffen. Har du også en sjat fløde eller med smøreost stående, kan du tilsætte det. Det er faktisk kun fantasien der sætter grænser. 

Jeg har også før lavet en vegetarisk one pot pasta variant med kokosmælk og karry. Det er denne opskrift på one pot nudler, tilsat kikærter for at give lidt fylde. Så hvis du ikke er kødspiser, kan du nemt lave en vegetar one pot pasta. Det kan du også med dagens opskrift, hvor du kan udelade chorizopølse. 

One pot pasta med chorizo

Opskrift på one pot pasta med chorizo

Chorizopølse en har en dejlig krydret og saltet smag – den er spækket med umami. Den gør virkelig noget godt for retten – du får altså den lækreste pastaret med chorizo pølse. Fordi når alle ingredienser sammenkoger, afgiver chorizoen smag, og det giver retten et smagsløft. 

Chorizo er en taknemmelig ingrediens, som du kan købe i en spicy variant også, så du kan lave en hot pot pasta, hvis du foretrækker det. Hvis du har noget bacon, italiensk pølse, salami eller en anden rest pølse kan du med fordel bruge det i stedet for. Det er nemlig med kødet, som med grøntsagerne – brug hvad du har af rester og undgå madspild. 

Læs også: Hvis du er vildt med smagen af chorizo, kan jeg varmt anbefale at lave en chorizo risotto. Det er endnu en skøn aftensmad idé.

En hurtig pastaret med squash, chorizo og tomat

At lave en pastaret på 15-20 minutter er lynhurtigt hvis du spørger mig. Pastaen skal dog koges al dente, så tjek gerne pakkens anvisning omkring kogetid. Du kan bruge den pastavariant du har. Det kan være pastaskruer, lige såvel som spaghetti. Jeg foretrækker blot spaghetti, da jeg elsker at spise det. 

Kombinationen med hakkede tomater af god kvalitet, pasta og chorizo er virkelig lækker og når det koges sammen, får man den dejligste cremede pastaret. Når det hele kommer i gryden på samme tid, tager ingredienser smag fra hinanden, hvor man på klassisk vis ellers ville koge pasta for sig og saucen for sig. 

Vild med hurtige og nemme pastaretter med tomat? Prøv spaghetti alla Puttanesca!

One pot pasta med chorizopølse

one pot pastaret med squash, chorizo

Tilbehør til one pot chorizo

Revet parmesanost er en sikker vinder til pastaretter. Men friske krydderuter som basilikum, timian eller oregano smager også dejligt. Du kan med fordel også server friskbagt brød, måske et stykke foccacia brød med rosmarin for at blive i det italienske hjørne.

one-pot-pasta-opskrifter med chorizo

Lav en ny pastaret med chorizo af dine rester

Opskriften rækker til fire personer, og hvis I vil I med høj sandsynlighed sidde tilbage med rester. For at I ikke skal spise samme ret to dage i træk, kan du næste dag røre pastaretten sammen med lidt fløde eller flødeost – og måske lidt vand. Kom det i et fad, riv ost henover og lav den lækreste bagte pasta. Du kan læse i denne opskrift på bagt pasta, hvor lang tid den skal have.

DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 980
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments