Risotto med chorizo og paprika

chorizo risotto

Her kommer en skøn italiensk-inspireret ret, hvor der er fuld drøn på umamien med både chorizo og parmesan og som tilmed er nem at lave. Risotto med chorizo smager vidunderligt! 

I ved jo nok efterhånden, hvor meget jeg elsker risotto. Det smager bare så godt, og man kan lave det på SÅ mange forskellige måder. I den her opskrift bruger jeg chorizo og røget paprika som smagsgivere, og det smager af rigtig meget!

Du finder mine andre risotto opskrifter lige her. Alt fra svamperisotto til grøn risotto med ærter til den klassiske risotto opskrift. Alt hvad hjertet begærer. Du kan også blive inspireret af vores andre opskrifter på nem aftensmad i en travl hverdag.

risotto med chorizo og parmesan

Opskrift på risotto med chorizo og røget paprika

Chorizo risotto er utrolig nemt at lave. Hvis du har prøvet at lave risotto før, er det samme fremgangsmåde med den ene forskel, at chorizoen skal steges af som det første. Denne opskrift får også meget af sin smag fra krydderier – de tilsættes samtidig med løgene og giver risottoen en dejlig rød farve. 

Prøv også min tomatrisotto – en anden lækker rød risotto, som også er fuld af smag og umami.

Når man laver risotto, er det allervigtigste, at du husker at røre nogenlunde hele tiden, så snart der er tilsat fond. Når man rører, frigives der stivelse, og det er netop stivelsen, der gør en risotto cremet. Og en cremet risotto er jo præcis, hvad man vil ha’!

Opskriften på risotto med chorizo og røget paprika får du her:

risotto med chorizo opskrift

Risotto med chorizo

Risotto med chorizo og røget paprika er en vidunderlig smagskombination, som mætter dejligt. Opskriften passer til to personer, men du kan med fordel fordoble mængderne.
Ingen bedømmelser endnu
Antal: 2 personer
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse20 minutter
I alt30 minutter

Ingredienser

  • 125 g chorizo
  • 1 stk løg
  • 2 kviste frisk timian
  • 1 tsk røget paprika*
  • 2 tsk sød paprika*
  • 150 g risottoris
  • 150 ml hvidvin
  • 800 ml hønsefond
  • 50 g Parmesan
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  • Skær chorizo i mindre stykker og kom dem i en lille skål
  • Snit løg og timian fint og kom dem i en lille skål sammen med røget paprika og paprika
  • Tag en mellemstor gryde og sæt den på medium blus. Når gryden er varm tilsættes chorizo som steges af i et par minuttet indtil den har afgivet lidt af fedtet.
  • Kom løg, timian og krydderier i gryden og lad det stege yderligere i ca. 1 minut.
  • Tilsæt risottoris og kom hvidvin på og lad det fordampe.
  • Tilsæt nu fonden eller vandet lidt ad gangen under konstant omrøring, dette tager samlet ca. 15-18 minutter. Det kan være der skal bruges lidt mindre eller mere væske, afhængig af hvilken type risottoris der bruges
  • Når risotten næsten er færdig tages gryden af blusset og parmesanen tilsættes og der smages til med salt og peber.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk
risotto med chorizo og parmesan

risotto med chorizo

DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 998
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments