Annonce

Cordon bleu af kalv

Cordon bleu af kalv

Cordon bleu med kalv er en fantastisk ret, der er let at lave. Denne opskrift er en klassiker i det franske køkken, og det er en af de bedste opskrifter jeg længe har udviklet. En fyldt kalveschnitzlen med ost og skinke, er en fantastisk spise. Og gud hvor har jeg spist mange Cordon bleu da jeg var yngre. Nu har jeg fået smag for det igen. Derfor vil jeg gerne dele opskriften med jer.

opskrift på klassisk Cordon bleu

Cordon bleu af kalv

Cordon bleu laves oprindeligt med kalvekød, smelte ost og kogt skinke. Det er super nemt at lave.
5 fra 2 stemmer
Antal: 2 Personer
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse15 minutter
I alt25 minutter

Ingredienser

  • 2 stk kalveschnitzler
  • 4 skiver gouda (eller emmentaler)
  • 4 skiver kogt skinke
  • 2 stk æg
  • 50 g hvedemel
  • salt og friskkværnet peber
  • 50 g rasp
  • 40 g smør
  • 20 g smagsneutral olie

Fremgangsmåde

  • Bank (med en kødhammer eller bunden af en gryde) kalveschnitzlerne flade á ca. 2 mm – gør dette gerne mellem to plastikposer.
  • Læg 2 skiver skinke og 2 skiver ost ovenpå schnitzlen, og sørg for at det ikke kommer ud over kanterne af kødet. Fold nu schnitzlen over sig selv og bank ydersiden let sammen så der kommer en lukning. Gentag med begge schnitzler.
  • Find tre skåle frem og kom henholdsvis hvedemel der krydres med salt og peber, rasp og sammenpisket æg i hver sin skål.
  • Dyp schnitzlen først i hvedemel, dernæst pisket æg og så i rasp.
  • Varm en pande op på medium til høj varme. Kom smør og olie på og lad det bruse op. Kom schnitzlerne på og steg dem i 4-5 minutter på hver side. Krydr med salt og peber på hver side.
  • Læg cordon bleu’erne på en rist, og lad dem hvile i 5 minutter. Skær dem i ønsket stykker.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Nem opskrift på Cordon bleu med filet af kalv

Cordon bleu laves oprindelig med kalvekød, og er en meget velsmagende ret, der er nem at lave. Til Cordon bleu skal du bruge kalvefilet, også kendt som schnitzel. Den fyldes med med ost og skinke. Jeg veksler mellem at bruge en Emmentaler eller Cheddar ost, og ellers bruger jeg altid kogt skinke af god kvalitet.

Det er nemt at lave: Først skal du banke kalvefileten, og så skal du blot lægge ost og skinke på schnitzlen. Så foldes den sammen, og så er den klar til at komme i en lækker panering med hvedemel, salt, peber, æg og rasp. Så er den klar til at blive stegt på panden i smør og olie, til den bliver helt sprød og gylden. 

For en ekstra sprød panering kan du bruge pankorasp, i stedet for almindelig rasp. Det giver en ekstra lækker konsistens. 

Tip: Du kan også lave Cordon bleu med andre typer kød, såsom kyllingebryst eller svinekød. Det er også muligt at tilføje andre ingredienser til Cordon bleu, såsom champignon, løg eller bacon.

Tilbehør til kalve Cordon bleu

Cordon bleu smager bedst, når det serveres med lækkert tilbehør. Prøv at servere det med kartofler, en lækker salat eller grøntsager til. Jeg kan anbefale flødekartofler, det er én af mine favoritter. Eller gratineret blomkål. 

Flødekartofler – Flødekartofler er et perfekt tilbehør til kød og andre retter, som Cordon Bleu. Her er min bedste opskrift på cremede flødestuvede kartofler, som bages i ovn.
Tidsforbrug 55 minutter
Gå til opskriften
nemme flødekartofler
Gratineret blomkål – Nem opskrift på gratineret blomkål i ovnen med hjemmelavet bechamel sauce.
Tidsforbrug 45 minutter
Gå til opskriften
Gratineret blomkål med bechamelsauce

Det er også muligt at servere med en lækker sauce, såsom bearnaise, pebersauce eller hollandaise. 

Uanset hvad du vælger at servere til din fyldte kalveschnitzel med den lækre midte af flydende varm smeltet ost og den sprøde panering, så er det sikkert, at det vil være et hit hos dine gæster. 

Cordon bleu kalvefilet opskrift

Kan man fryse Cordon bleu?

Ja, det er muligt at fryse Cordon bleu. Det er bedst at fryse det før det er stegt, så det er klar til at blive stegt, når du har brug for det. Sørg for at pakke det godt ind, så det ikke udsættes for luft. Det er bedst at fryse det inden for 24 timer efter det er lavet, så det ikke mister smag og kvalitet.

Det er bedst at spise den inden for et par uger efter den er frosset.

DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 980
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments