Annonce

Nuggets – sprøde kyllinge nuggets

nuggets opskrift

Denne opskrift har jeg længe haft på tegnebrættet. Vi har nemlig solgt så mange fried chicken nuggets i Racy. Nuggets kan spises året rundt, for nøj hvor er det bare guf! Denne opskrift serverer jeg med en god hjemmelavet barbecuesauce, fordi … det er hvad vi gør på Racy! Haps. 

Til nuggets elsker jeg dog også en go’ sour cream and onion dip, som minder meget om tatarsauce. Men du kan også bare servere med ketchup eller hvad nu din yndlings dip til nuggets er. 

hjemmelavet sprøde nuggets med cornflakes

Opskrift på kyllinge nuggets

Min opskrift på kyllinge nuggets laves med hele stykker kylling, som marineres og frituresteges. Det er en nem opskrift, som du sagtens kan lave derhjemme. 

Selvom man ikke lige har et industrikøkken med fritøse og hele molevitten, kan man nemlig sagtens få sprøde, saftige og lækre chicken nuggets. Du skal blot bruge en tykbundet gryde og et termometer, så du er sikker på, at olien har den rigtige temperatur, før du frituresteger. 

Opskriften på hjemmelavet kyllinge nuggets får du her:

nuggets med barbecue sauce

Kyllinge nuggets

Hjemmelavet sprøde nuggets, som skal friteres i en gryde med olie bliver superlækre og så er nemme at lave. Jeg kan anbefale at servere barbecue saucen til.
5 fra 1 stemme
Antal: 4 Personer (ca. 20 nuggets)
Forberedelse15 minutter
Tilberedelse15 minutter
Marinering6 timer
I alt6 timer 30 minutter

Ingredienser

Marinade

  • 1 stk æg
  • 200 ml vand
  • 150 g hvedemel
  • 50 g majsstivelse
  • 25 g cornflakes
  • 1000 ml fritureolie

Barbecue sauce

Fremgangsmåde

  • Skær kyllingen i små mundrette stykker (ca. 30 g stykket) og kom dem i en skål med alle de tørre krydderier og lad det marinere minimum 5-6 timer, gerne natten over.
  • Find tre skåle frem.
  • Lav marinaden klar ved at piske æg, 50 g af hvedemelet og vand sammen.

Skål 1

  • Kom marinaden i skålen.

Skål 2

  • Kom i en anden skål 50 g hvedemel.

Skål 3

  • Kom 50 g hvedemel, majsstivelse og cornflaskes i den tredje og sidste skål.

Nuggets

  • Vend først en nuggets i den almindelige mel, derefter i den våde blanding og til sidst i blandingen med majsstivelse og cornflakes.
  • Varm en tykbundet gryde op med fritureolie til 180°.
  • Friter hver nuggets ved 180° i ca. 3 minutter.
  • Drys med fint salt og evt. lidt paprika.

Barbecue sauce

  • Tilsæt alle ingredienserne i en tykbundet gryde.
  • Lad det småsimre i ca. 10-12 minutter ved medium varme, til en flot sirupsagtig konsistens.
  • Servér til de sprøde nuggets.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Sådan laver du hjemmelavet sprøde nuggets med cornflakes

Hemmeligheden bag de her hjemmelavet nuggets er at man skal bruge cornflakes til paneringen. Cornflakes giver nemlig et fantastisk crunch, mens frituren gør at varmen bliver fordelt lige og slutresultatet bliver helt sprøde nuggets.

Og bare rolig, hjemmelavet nuggets med cornflakes smager ikke af cornflakes – man bruger det blot for et godt knas.     

Tilbehør til nuggets

Hjemmelavede nuggets mætter godt i sig selv, så jeg foretrækker blot at servere dem med en let salat som tilbehør. Fx en simpel grøn salat, som kan veje lidt op for de tunge, friterede nuggets. Men ellers kan man også sagtens servere dem for sig selv med en god dip til. 

Hvilken dip til nuggets?

Jeg skal have dip til mine nuggets! Sådan er det bare, og der vil jeg sige at en ranch dressing er lækker dip til nuggets

nuggets med dips

nuggets opskrift

Dip til nuggets

Fried chicken nuggets kan spises med lige præcis dén dip, du bedst kan li’: 

  • Estragonmayo: Lav en hjemmelavet mayo med estragon for en dip, der minder lidt om bearnaise-sauce. 
  • Spicy mayo: Køb din yndlings chilimayo, lav den fra bunden eller bland lidt chili i en købt mayo. 
  • Barbecue sauce: Klassikeren over dem alle, og nok den mest spiste dip til nuggets. 
  • Tatarsauce: En creme fraiche-mayo dressing med kapers, cornichoner og friske krydderurter. Tatarsauce er rig på umami og spiller så godt sammen med friterede ting. 
  • Almindelig mayo: Hvis du gerne vil keep it simple – så er en almindelig mayo the way to go. 

Spørgsmål og svar til kyllingenuggets

Hvor mange nuggets skal beregnes pr. person?

Jeg vil sige 4-6 stk. pr. person. Det svarer nemlig nogenlunde til en brystfilet. Opskriften her giver nok til 4 personer. 

Kan marinade laves dagen før?

Ja, sagtens. Barbecue-saucen kan også sagtens laves dagen før. 

DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 980
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments