Kylling satay sauce

Kylling satay sauce

Kylling satay eller kylling med peanutbutter sauce – sådan kan den lækre thailandske ret måske bedre forståes på godt dansk. Jeg holder virkelig meget af det thailandske køkken og måden hvorpå man bruger krydderierne og grøntsager.

Oftes står den på en fordansket wok med nudler og grøntsager, men stadig med inspiration fra det thailandske køkken. Men en ret, som jeg laver endnu oftere er min version af panang karry med kylling – en skøn suppe, som jeg for første gang fik i Thailand. Åh, det er så godt!

Kylling satay sauce

Kylling satay

En dejlig opskrift på kylling satay med ris. Satay sauce med peanutbutter er en dejlig smagsgiver og kan serveres ved siden af kyllingen.
4,80 fra 5 stemmer
Antal: 4 Personer
Forberedelse15 minutter
Tilberedelse30 minutter
I alt45 minutter

Ingredienser

Kylling

 • 4 stk kyllingebryst
 • 2 stængler citrongræs
 • 2 fed hvidløg
 • 5 g ingefær
 • 2 tsk karry*
 • flagesalt

Satay sauce

Desuden

 • 350 g ris
 • 1 bundt friske koriander
 • 1 stk mango

Køkkenudstyr

Fremgangsmåde

Kyllingen

 • Hak dit citrongræs, hvidløg og ingefær fint (gem halvdelen til din satay sauce) og mariner dine kyllingebryster i heri sammen med karry og lidt salt. 
 • Steg kyllingen på en brændvarm pande med lidt olie. 

Satay sauce

 • Steg den anden halvdel af citrongræsblanding som du gemte fra før af i lidt olivenolie i en lille gryde og tilsæt herefter karry og lad det stege yderligere 30 sekunder. 
 • Kom din kokosmælk i gryden og lad det koge ind i 5 minutter.
 • Blend med en stavblender peanutbutter, soya, fiskesauce og saften fra 1/2 lime i kokosmælken.
 • Smag eventuelt til med lidt salt, sukker og mere lime.

Ris

 • Kog dine ris efter pakkens anvisning. 
 • Server ris med kyllingen, satay sauce og top retten, friske koriander og lidt mango i skiver.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Min yndlingsingrediens i det thailandske køkken er nok soyasauce eller ingefær. Nej, vent – fiskesauce. Fiskesauce fungere bare rigtig godt i flere thaiinspireret retter, fordi det både har noget sødme over sig men også salt og umami. Det bruger jeg desuden også i min dressing til denne thai salat med and.

Kylling satay sauce

Opskrift på kylling satay til aftensmad

Den krydrede ret du får opskriften på i dag er skøn, fordi den kan spises til både frokost og aftensmad. Retten er fyldig, men på den gode måde. Smagen er fantastisk, rund, sød, syrlig, salt – jeg elsker virkelig denne her ret! Hvad der næsten er endnu bedre er, at retten er god i den travle hverdag, fordi den ikke tager lang tid at lave.

Lav alt fra satay kyllingespyd til kyllingelår

Den lækre ret kan bestå af flere variationer, forstået på den måde at du ikke nødvendigvis behøver at lave retten her, som jeg har gjort. Du kan både lave lækre kyllingelår med satay, eller den meget velkendte er satayspyd med jordnøddesauce – kyllingespyd med peanutbutterdressing om man vil.

Du kan grille dine kyllingespyd i satay marinade, så du får lidt ekstra smag. Det er så lækkert og velsmagende! Hvis du vælger at lave spyd, kan du tage udgangspunkt i fremgangsmåden på disse marinerede kyllingespyd.

Satay sauce: Verdens lækreste peanutsauce

Den dejlige kylling skal selvfølgelig serveres med en den cremede thailandsk peanut butter sauce. Det er et must! Til retten serverede jeg ris, men en grøn frisk salat eller kålsalat er heller ikke dumt. Du kan også vende det hele sammen og lave en lækker kylling satay med nudler, og evt. tilføre nogle hurtigt grillede grøntsager til. Dét vil jeg ihvertfald selv gøre næste gang!

Kylling satay sauce

Flere thai inspireret opskrifter

Er du glad for mad med nudler? Så kan jeg anbefale dig, at kigge nærmere på en af mine opskrifter på nudelretter med karry. Den er med kokosmælk og smager virkelig godt!

DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 986
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments