
Kylling satay eller kylling med peanutbutter sauce – sådan kan den lækre thailandske ret måske bedre forståes på godt dansk. Jeg holder virkelig meget af det thailandske køkken og måden hvorpå man bruger krydderierne og grøntsager.
Oftes står den på en fordansket wok med nudler og grøntsager, men stadig med inspiration fra det thailandske køkken. Men en ret, som jeg laver endnu oftere er min version af panang karry med kylling – en skøn suppe, som jeg for første gang fik i Thailand. Åh, det er så godt!
Min yndlingsingrediens i det thailandske køkken er nok soyasauce eller ingefær. Nej, vent – fiskesauce. Fiskesauce fungere bare rigtig godt i flere thaiinspireret retter, fordi det både har noget sødme over sig men også salt og umami. Det bruger jeg desuden også i min dressing til denne thai salat med and.
Kylling satay til aftensmad
Den krydrede ret du får opskriften på i dag er skøn, fordi den kan spises til både frokost og aftensmad. Retten er fyldig, men på den gode måde. Smagen er fantastisk, rund, sød, syrlig, salt – jeg elsker virkelig denne her ret! Hvad der næsten er endnu bedre er, at retten er god i den travle hverdag, fordi den ikke tager lang tid at lave.

Lav alt fra satay kyllingespyd til kyllingelår
Den lækre ret kan bestå af flere variationer, forstået på den måde at du ikke nødvendigvis behøver at lave retten her, som jeg har gjort. Du kan både lave lækre kyllingelår med satay, eller den meget velkendte er satayspyd med jordnøddesauce – kyllingespyd med peanutbutterdressing om man vil. Du kan grille dine kyllingespyd i satay marinade, så du får lidt ekstra smag. Det er så lækkert og velsmagende! Hvis du vælger at lave spyd, kan du tage udgangspunkt i fremgangsmåden på disse marinerede kyllingespyd.
Satay sauce: Verdens lækreste peanutsauce
Den dejlige kylling skal selvfølgelig serveres med en den cremede thailandsk peanut butter sauce. Det er et must! Til retten serverede jeg ris, men en grøn frisk salat eller kålsalat er heller ikke dumt. Du kan også vende det hele sammen og lave en lækker kylling satay med nudler, og evt. tilføre nogle hurtigt grillede grøntsager til. Dét vil jeg ihvertfald selv gøre næste gang!
Få en nem opskrift på kylling satay med ris her:

Kylling satay
Ingredienser
- 350 g ris
- 1 bundt koriander
Kylling
- 6 stk kyllingebrystfileter
- 2 stk citrongræs
- 2 fed hvidløg
- 50 g ingefær
- 1 spsk karrypulver
Satay sauce
- 1 dåse kokosmælk
- 1,5 spsk peanutbutter*
- 2 spsk soya
- 1 spsk fiskesauce
- 2 stk lime
- 2 spsk karrypulver*
- citrongræsblandingen (resten fra kyllingen)
Fremgangsmåde
Kyllingen
- Hak dit citrongræs, hvidløg og ingefær fint (gem halvdelen til din sauce) og mariner dine kyllingebryster i dem sammen med karry og lidt salt.
- Steg kyllingen på en brændvarm pande med lidt olie.
Ris
- Kog dine ris efter pakkens anvisning.
Satay sauce
- Steg din citrongræsblanding i lidt olivenolie og tilsæt herefter karry og lad det stege yderligere 30 sek.
- Kom din kokosmælk i gryden og lad det koge ind i 5 min.
- Blend med peanutbutter, soya, fiskesauce og saften fra dine lime.
- Smag eventuelt til med lidt salt og sukker.
- Server med ris, kylling og top retten med friske korianderblade. Velbekomme.

Thai inspireret opskrifter
Er du glad for , med fx nudler? Så kan jeg anbefale dig, at kigge nærmere på en af mine opskrifter på nudelretter med karry. Den er med kokosmælk og smager virkelig godt!