
Wok med nudler og friske grøntsager på under 30 minutter, anyone? Yes, denne ret kan du snildt bikse sammen på ingen tid, hvor friske grøntsager indgår. Kan vi blive enige om, at friske grøntsager bare er bedst i wok, fremfor en pose frosne grøntsager?
Jeg er selv stor tilhænger af nem og hurtig hverdagsmad, men samtidig må det gerne være fuld af smag og lækkert for øjet. Denne her ret er så skøn og farverig og smager helt vidunderligt. Generelt er asiatiske retter farverige, friske, sprøde og spækket med grøntsager – lige som jeg elsker det. Og så er det ofte mad der er hurtig og nemt at lave.
Wok med nudler i peanutbutter dressing
I mit køkken er maden lige så ofte vegetarisk og i dag er denne wok kødfri. Det gør den dog bestemt ikke dårligere, for den lækre dressing, som den er vendt med giver masser af smag. Du kan med fordel tilsætte rejer, kylling eller oksekød til retten, hvis du har lyst – eller du kan tilføje tofu, hvis du gerne vil holde retten vegetarisk. Vil du gerne prøve en med kylling, kan du finde en lignende opskrift her på wok med nudler og kylling.
Wok retten her har jeg kreeret med min veninde Anna, for snart et stykke tid siden. Og den skal bestemt snart laves igen. Jeg elsker nemlig måden grøntsagerne er tilberedt på, hvor der stadig er et lille bid i. Vi toppede med en mango for sødmens skyld og med cashewnødder for lidt knas. Virkelig et velbalanceret måltid!

Nem wok opskrift med nudler og friske grøntsager
Nogle gange elsker jeg at bruge flere timer i køkkenet, når jeg skal lave aftensmad. Andre gange så må det gerne gå lidt stærkt. Men det betyder altså ikke at jeg vil gå på kompromis med smag, sundhed og friskhed. Og det er derfor wok med nudler er helt perfekt – den er fyldt med friske grøntsager, så du får et sundt måltid, der sagtens kan være klar på under 30 minutter.
Wok med friske grøntsager er klart bedre end, hvis man bruger en pose fra frost, MEN jeg synes dog, at det er værd at sige, at hvis det skal gå lynhurtigt, så vinder man en del tid på, at grøntsagerne allerede er skåret og klar til at komme i wokgryden. For nemheds skyld kan man også sagtens købe en færdiglavet peanutbutter sauce, som bare kan tilføjes direkte til retten.
Opskriften på wok med nudler og grøntsager finder du her:

Wok med nudler og grøntsager
Ingredienser
Peanutdressing
- 3 spsk fiskesauce
- 3 spsk soyasauce*
- 1 stk lime (saften)
- 1 tsk honning
- 1 spsk peanutbutter*
- 4 cm frisk ingefær (revet)
Wok
- 350 g nudler (ukogt)
- 1 stk lille spidskål
- 6 stk gulerødder
- 1 pose sukkerærter
- 1 stk mango
Topping
- 1 håndfuld cashewnødder* (ristede)
- 1 lille håndfuld friske koriander
Fremgangsmåde
Peanutdressing
- Lav først dressingen, så den kan stå og trække.
- Fiskesauce, soya, lime, peanutbutter, honning og ingefær røres sammen. Smag til, det skal være syrlig-sødt.
Wok
- Kog nudlerne efter pakkens anvisning. Hæld vandet fra. Snit spidskål fint.
- Skræl gulerødder i strimler med en kartoffelskræller. Halvér sukkerærter. Skræl mangoen og skær i aflange tynde strimler.
- Varm en pande (gerne wok) op ved middelhøj-varme med olivenolie og svits spidskål, sukkeræter og gulerødder i et par minutter.
- Kom de kogte nudler i grøntsagsblandingen i og svits et par minutter yderligere. Tilsæt dressingen og vend det hele godt.
- Rist cashewnødder på en tør pande.
- Tilføj til sidst mango og top med cashewnødder og koriander efter behov.
- Velbekomme.
Vegetarisk wok med grøntsager
Når man er i det vegetariske køkken, så bør hovedingrediensen, hvis man spørger mig, være grøntsager! Langt hellere bruge friske grøntsager, end bruge køderstatning, selvom det selvfølgelig også er en mulighed.
Alle grøntsager kan i princippet bruges til min wok opskrift, og du kan også godt finde nogle gode økologiske blandinger fra frost, hvis det endelig skal være. Af friske grøntsager foretrækker jeg:
- Gulerødder
- Broccoli
- Edamamebønner
- Grønne bønner
- Peberfrugt
- Squash
- Spinat
Især er det vigtigt at få inkorporeret nogle bønner, så man sørger for at proteinindholdet er rimeligt. Her er edamamebønner jo en kæmpe gave, men du kan også bruge grønne bønner, mungbønner eller bønnespirer.
Så er det også vigtigt med nogle grøntsager med lidt bid i – klassikeren over dem alle er jo selvfølgelig gulerødder, men peberfrugt eller squash er også godt. Du kan også prøve at bruge vandkastanjer fra dåse – de tilføjer virkelig sprødhed.
Broccoli, spinat og andre grønne grøntsager som fx sukkerærter eller forårsløg er også totalt uundværlige. Et godt tip er at vælge grøntsager med forskellige farver – så får du et flot udtryk og som tommelfingerregel en bred vifte af vitaminer og mineraler.
Og så er nudlerne selvfølgelig helt essentielle! Wok med nudler er det bedste.

Flere opskrifter med nudler
Jeg elsker alt ved nudler og jeg synes de tilfører noget godt til nogle retter. Prøv nogle af mine favoritter her, der blandt andet er Pad Thai med rejer, Ramen suppe med nudler og kylling samt one pot nudler.