
Jeg stiftede for første gang bekendtskab med Panang Gai, da jeg besøgte Thailand tilbage i 2012. Min mor og jeg var så vilde med retten, at vi spiste den nok 8 ud af de 14 dage vi var afsted. Så kan der vist godt skrives under på, at det var en ret vi godt kunne lide.
Jeg har efterfølgende fundet mit favorit take-away sted i København, hvor de har den lækreste Panang med kylling, som jeg køber med hjem på de dage hvor jeg ikke gider bruge mere end 30 minutter i køkkenet. De dage har jeg også, og dem nyder jeg ligeså meget, som dét at lave maden selv. Så længe jeg ved, at der bliver brugt gode råvarer og smagen er i topklasse. Det er en vigtig parameter for mig, når jeg skal spise mad udefra/steds.
Panang karry med kylling og kokosmælk
Panang curry er altså en af mine favoritter, når jeg skal lave aftensmad. Både til mig selv, familien eller min kæreste. Selvom det ikke er originalen fra Thailand, har jeg alligevel formået at lave min egen Panang med masser af smag. Den smager virkelig godt og jeg laver den ofte på de dage hvor vejret er lidt gråt og regnfyldt. Du kan bruge lige de grøntsager du har lyst til.
Spiser du vegetarisk kan du lave en version med kikærter. Det giver en god mæthedsfornemmelse og smager virkelig dejligt. Opskriften på min vegetariske Penang finder du lige her. Du kan også sagtens spise den som en suppe. Jeg serverer altid ris til retten, men du kan også sagtens spise den med nudler. Begge dele fungere virkelig godt.
Hvis du til gengæld er super vild med kylling, så kan du smutte ind fordi min opskrift på Massaman curry, som også er en thailandsk ret. Den indeholder kartofler – både klassiske og søde kartofler, og så er den også lavet på kokosmælk ligesom med denne Panang. Og ellers er min opskrift på karrysuppe med kylling også lavet med kokosmælk.

En skøn opskrift lavet med Panang karrypasta
Retten og opskriften her, er stærkt inspireret af Panang curry chicken, og for at lave den velsmagende Thailandske ret bruger jeg Panang karrypasta. Den kan man meget nemt få fat på i asiatiske supermarkeder.
Er du på udkig efter suppe hvor kyllingen indgår, kan jeg varmt anbefale ramen suppe med kylling og nudler. En skøn japansk suppe, der er lavet med kyllingefond. Og hvis du, ligesom jeg elsker asiatiske mad, så kan du finde alle mine opskrifter fra det asiatiske køkken lige her. Deriblandt finder du også min yndlings opskrift på grøn karry, som også er en skøn curry fra det thailandske køkken.
Måske virker ingredienslisten en anelse lang, men det gør ikke retten ukompliceret af den grund. Suppen svarer til 4-6 personer og kan sagtens fryses ned eller genopvarmes næste dag.
Få opskriften på Panang med kylling her:

Panang karry med kylling
Ingredienser
- 500 g kyllingefilet
- 3 stk gulerødder
- 1 stk porre
- 1 stk rød peberfrugt
- 1 stk broccoli
- 1 stk løg
- 2 fed hvidløg
- 600 ml grøntsagsboullion*
- 4 tsk rød karrypaste
- 4 tsk karry*
- 2 cm ingefær
- 800 ml kokosmælk* (svarende til 2 dåser)
- 60 ml fiskesauce
- 80 ml soyasauce*
- 120 g bambusskud
- 10 stk kaffir limeblade
- 35 g rørsukker*
- 1 stk lime
Serveringsforslag
- 200 g ris
- 50 g saltede peanuts*
- ½ bundt friske koriander
Køkkenudstyr
Noter
Fremgangsmåde
- Skær kyllingen i mindre tern.
- Forbered grøntsagerne ved at skrælle gulerødder og snitte dem på langs. Porer skylles og snittes i ringe. Peberfrugt skæres i lange strimler.
- Broccolien knækkes til små buketter og stokken kan du også bruge ved skrælle yderste lag af, og derefter snitte i tern.
- Løg og hvidløg hakkes fint.
- Lav dit bouillonvand klar, ved at koge 6 dl vand med terningen til den er opløst.
- Varm lidt olie op i en wokpande og svits carrypastaen af kort, sammen med karry. Tilsæt kyllingen og brun det af (det skal ikke gennemsteges).
- Tag kyllingen af og læg dem til side og tilsæt grøntsagerne (undtagen vandkastanjerne) i wokken.
- Når løgene begynder at tage farve, kommes kyllingen tilbage.
- Tilsæt kokosmælk, bouillonvand, fiskesauce, soya, vandkastanjer og limebladene.
- Lad det hele simre i ca. 15 minutter og smag til med sukker, lime og måske lidt ekstra fiskesauce.
- Lad det yderligere simre i 5 minutter.
- Servér med ris og top med saltede peanuts og friske koriander.
Kan jeg udskifte kylling med oksekød eller svinekød?
Hvis du er mere glad er så fx oksekød eller svinekød, kan du bruge det i stedet for kyllingen. Bare følg samme fremgangsmåde.
