Go Back
Udskriv
Recipe Image
Equipment
Noter
Nutrition Label
–
+
serveringer
Reklamelinks er markeret med*
Panang karry med kylling
Panang med kylling smager fantastisk. En Thailandsk ret, lavet med Panang karrypasta og som serveres med ris til.
4,60
fra
10
stemmer
Servings:
4
Personer
Forberedelse
20
minutter
min
Tilberedelse
40
minutter
min
I alt
1
time
t
Ingredients
500
g
kyllingefilet
3
stk
gulerødder
1
stk
porre
1
stk
rød peberfrugt
1
stk
broccoli
1
stk
løg
2
fed
hvidløg
600
ml
grøntsagsboullion*
4
tsk
rød karrypaste
4
tsk
karry*
2
cm
ingefær
800
ml
kokosmælk*
(svarende til 2 dåser)
60
ml
fiskesauce
80
ml
soyasauce*
120
g
bambusskud
10
stk
kaffir limeblade
35
g
rørsukker*
1
stk
lime
Serveringsforslag
200
g
ris
50
g
saltede peanuts*
½
bundt
friske koriander
Køkkenudstyr
Gryde, 3L*
Wokpande*
Noter
TIP: Kaffir limeblade kan du købe
i Asiatiske supermarkeder og velassorterede supermarkeder. Jeg opbevarer mine på frys.
Fremgangsmåde
Skær kyllingen i mindre tern.
Forbered grøntsagerne ved at skrælle gulerødder og snitte dem på langs. Porer skylles og snittes i ringe. Peberfrugt skæres i lange strimler.
Broccolien knækkes til små buketter og stokken kan du også bruge ved skrælle yderste lag af, og derefter snitte i tern.
Løg og hvidløg hakkes fint.
Lav dit bouillonvand klar, ved at koge 6 dl vand med terningen til den er opløst.
Varm lidt olie op i en wokpande og svits carrypastaen af kort, sammen med karry. Tilsæt kyllingen og brun det af (det skal ikke gennemsteges).
Tag kyllingen af og læg dem til side og tilsæt grøntsagerne (undtagen vandkastanjerne) i wokken.
Når løgene begynder at tage farve, kommes kyllingen tilbage.
Tilsæt kokosmælk, bouillonvand, fiskesauce, soya, vandkastanjer og limebladene.
Lad det hele simre i ca. 15 minutter og smag til med sukker, lime og måske lidt ekstra fiskesauce.
Lad det yderligere simre i 5 minutter.
Servér med ris og top med saltede peanuts og friske koriander.
Udskriv opskrift
Gem på Pinterest
Fik du lavet opskriften?
Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram
@marialottesdk