Forret med and: Blinis med plukket and og peberrod

Sunde blinis med plukket andebryst og peberrodscreme

Blinis med plukket andebryst og peberrodscreme er en perfekt måde at bruge din anderest på om et par dage. Men først, glædelig d. 23 december og lille juleaftensdag – som tiden dog er fløjet afsted denne måned!

Selvom jeg ikke har været i den helt store julestemning, så er jeg alligevel blevet det en smule, i løbet af de seneste par dage. Måske fordi jeg er hjemme ved mine forældre på landet, hvor vi pynter op til jul, laver god mad og ser julefilm.

Sunde blinis med plukket andebryst og peberrodscreme

Forret med and

Simpel forret med and: Blinis med plukket and. Brug dine anderester til en let forret eller snack toppet med peberrodscreme.
4,29 fra 7 stemmer
Antal: 6 Stk
Forberedelse20 minutter
Tilberedelse15 minutter
I alt35 minutter

Ingredienser

Peberrodscreme

  • 2 spsk revet peberrod
  • 4 spsk skyr
  • 1 tsk agavesirup*
  • salt og friskkværnet peber
  • 0,5 stk citron

Blinis

  • 3 stk æg
  • 4 spsk skyr
  • 5 spsk fuldkorns hvedemel
  • 0,5 tsk flagesalt

Desuden

  • 200 g anderester
  • 2 stængler grønkål
  • ½ stk granatæble
  • 1 spsk revet peberrod

Køkkenudstyr

Noter

TIP: Du kan udskifte skyr med hytteost eller yoghurt naturel

Fremgangsmåde

Peberrodscreme

  • Bland alle ingredienserne sammen, til en peberrodscreme. Smag til med salt og friskkværnet peber samt citron.

Blinis

  • Pisk æg, hytteost, mel og salt en skål. 
  • Fordel dejen med 2 spsk. dej, pr. pandekage. 
  • Steg de små blinis på en pande ved middel varme.
  • Smør en blinies med peberrodscreme og top med det trevlet andekød. 
  • Drys med hakket grønkål, granatæblekerner og lidt revet peberrod. 
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

TIP: Hvis du ikke har tiden til at stege en hel and eller ingen anderester har, kan du hurtigt lave et stegt andebryst som du kan bruge til forretten her.

Prøv også: Anderilette

Sunde blinis med plukket andebryst og peberrodscreme

Opskrift på blinis med plukket and og peberrod til forret

I min familie har vi altid spist and juleaften. Som regel får vi ikke spist op, og vi gemmer derfor altid resterne til frokosten, næste dag. I stedet for at spise det ovenpå et stykke rugbrød eller i en salat, så smager det virkelig lækkert på en lille pandekage toppet med peberrodscreme. Det er den perfekte forret i julen og generelt om efteråret.

Opskriften her på pandekager er simpel og kan bruges til alverdens, fx er blinis med laks også lækkert! Både skiver af røget laks eller en hjemmerørt lakserilette.

Ved siden af de små blinis kan du servere en lækker grønkålssalat, hvis du har en rest grønkål tilbage eller og ellers kan du komme anderesterne i en dejlig salat med and og appelsin. På den måde bliver du stadig i juletemaet, og eller kan du finde mere inspiration i mine mange juleopskrifter.

Sunde blinis med plukket andebryst og peberrodscreme
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 984
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments