Skip to content
No results
No results
  • Søg opskrift
    • Morgenmad
      • Morgenboller
      • Morgenmadspandekager
      • Grød
      • Smoothie bowl
    • Frokost
      • Sandwich
      • Frokostsalat
      • Madvafler
    • Aftensmad
      • Aftensmad på 30 min
      • Hverdagsmad
      • Pastaretter
      • Pizza
      • Ovnretter
      • Madtærte
      • Risotto
      • Suppe
      • Wokretter
      • Vegetarretter
    • Tilbehør til aftensmaden
      • Drys og knas
      • Madbrød
      • Dip
      • Grøntsager som tilbehør
    • Salatopskrifter
      • Forårssalater
      • Sommersalater
      • Efterårssalater
      • Vintersalater
      • Fyldige salater
      • Grønne salater
      • Lune salater
    • Forretter
    • Bagværk
      • Surdej
      • Boller
      • Brød
    • Søde sager
      • Kage
      • Småkager
      • Dessert
      • Sødt tilbehør
      • Sunde søde sager
    • Snacks
      • Appetizer
      • Kanapéer
      • Snacks til drinks
  • Søg råvarer
  • Søg anledning
  • Om mig / Kontakt
    • Portfolio
  • Madplaner
    • Ugentlig madplan
    • Vegetarisk madplan
Pinterest Instagram Facebook
  • Om mig/kontakt
  • Portfolio
  • Nyhedsbrev
Pinterest Instagram Facebook
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad
      • Boller
      • Grød
      • Smoothie bowl
      • Pandekager
      • Vafler
      • Topping
    • Frokost
      • Madpakke
      • Sandwich
      • Frokostsalat
      • Madvafler
    • Forretter
      • Forretter med fisk
      • Gourmet forretter
      • Vegetariske forretter
    • Aftensmad
      • Hverdagsmad
      • Aftensmad på 30 min
      • Vegetarretter
      • Pastaretter
      • Ovnretter
      • Gryderetter
      • Pizza
      • Risotto
      • Madtærte
      • Suppe
      • Burger
      • Curry
      • Wokretter
    • Tilbehør til aftensmaden
      • Drys og knas
      • Grøntsager som tilbehør
      • Dip, dressing og saucer
    • Salatopskrifter
      • Grønne salater
      • Fyldige salater
      • Lune salater
      • Forårssalater
      • Sommersalater
      • Efterårssalater
      • Vintersalater
    • Bagværk
      • Boller
      • Surdej
      • Madbrød
      • Brød
      • Sødt bagværk
    • Søde sager
      • Kage
      • Dessert
      • Cookies
      • Hjemmelavet is
      • Muffins
      • Småkager
      • Vafler
      • Pandekager
      • Sødt tilbehør
    • Snacks
      • Kanapéer
      • Appetizer
    • Drikke
      • Varme drikke
      • Saft
  • Søg råvarer
marialottes hjemmeside
  • Søg anledning
  • Madplaner
    • Ugentlig madplan
    • Vegetarisk madplan
marialottes hjemmeside

Tarteletter med høns i asparges

Gå til opskrift Udskriv
Tarteletter med høns i asparges

Tarteletter med høns i asparges er en skøn, klassisk dansk spise, som jo smager vidunderligt. En crunchy tartelet med cremet fyld, der smager af kylling og asparges – hvad mere kan man drømme om?

I får her en nem opskrift på tarteletfyld, som laves på traditionel vis: Nemlig med hjemmelavet kylligefond på en hel kylling og både grønne og hvide asparges – de grønne som friske asparges og de hvide fra glas. Det kan noget!

Tarteletter kan serveres som forret eller hovedret fx med en salat til. 

Tarteletter med høns i asparges eller kylling

Den klassiske variant af tarteletter laves ”med høns i asparges”, som i mere moderne termer jo bare betyder, at fyldet er med kylling. Selve tarteletterne kan du købe dig fra, så det blot er fyld til tarteletter, der skal laves. 

Opskriften her en klassisk mormor opskrift, sådan som jeg fik tarteletter i min barndom og mens jeg voksede op. Min mor laver nemlig også en vidunderlig portion, og det er hermed min tur til at gøre hende kunsten efter. 

Som I jo nok ved, er jeg glad for mormormad og det betyder også, at I allerede finder en hel del opskrifter på mormormad på bloggen. Det er tunge, comforting retter med masser af smag (og smør og fløde)!

høns-i-asparges-tarteletter

Gode gammeldags tarteletter med høns i asparges

Det er nemt at lave tarteletter. Især hvis man er lidt erfaren i det gammeldags, danske køkken. 

Til fyldet skal du bruge en hel kylling, der koges med suppegrøntsager. Ud af den får du altså både kogt, mørt kyllingekød og en fond, der er rig på smag og umami. Når kyllingen er kogt, skal den plukkes, mens den endnu er varm. Det er nemlig nemmest. 

Da min version også er med friske, grønne asparges – et mere moderne twist – skal de herefter have et hurtigt opkog. De hvide asparges fra glas kan man bare komme i. 

Fonden trylles om til det smovsede fyld med lidt mel, mælk og fløde. Vi har altså at gøre med en opbagt sauce på ægte traditionel dansk vis, hvor det er vigtigt at have styr på sin jævning. Har du ikke prøvet det før, er det heldigvis ret simpelt. 

Til sidst topper jeg med frisk persille – for øjets skyld. 

Den bedste opskrift på tarteletfyld med kylling

Tarteletfyld kan selvfølgelig variere mellem alt fra fiskefyld til skinkefyld. Men i mit hoved er den ægte og bedste udgave altså den med en stuvet hvid sauce på hønsefond, som man selv laver ved at koge kyllingen.

Er du presset på tid, kan du dog også lave nemme tarteletter ved at koge kyllingebryst eller kyllingefilet og stadig følge opskriften. Her kommer der dog til at mangle den dybe smag fra hele skroget. 

Reklamelinks er markeret med*
Tarteletter med høns i asparges

Tarteletter med høns i asparges

Tarteletter med høns i asparges er en klassisk dansk servering og opskriften er nem at lave. Retten kan laves af kød fra en suppehøne, kyllingefilet- eller bryst.
4 fra 1 stemme
Antal: 4 Personer
Forberedelse45 min
Tilberedelse10 min
I alt55 min

Ingredienser

Kogt kylling og fond

  • 2 stk gulerødder
  • 1 stk løg
  • 1 stk hel kylling
  • 2 fed hvidløg
  • 10 stk peberkorn
  • 1 stk tørrede laurbærblad*
  • 1 dåser aspargessnitter
  • 6 stk grønne asparges

Sovs

  • 50 g smør
  • 50 g hvedemel
  • 100 ml sødmælk
  • 150 ml fløde
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 stk citron

Servering

  • 8 stk Tarteletskaller
  • 0,5 bundt bredbladet persille
  • ¼ bundt skovsyre

Noter

*Hvis du er i tidsnød eller bare vil gå efter den nemme og hurtige løsning kan du i stedet for at koge en hel kylling nøjes med 4 kyllingebryst til 1 L bouillon. Tilsæt stadig alle smagsgivere. 

Fremgangsmåde

Kogt kylling og fond

  • Skær gulerødder i grove tern, og halver løget.
  • Kom kylling, gulerødder, løg, hvidløg, peberkorn og laurbær i en gryde. Kom vand på til det dækker kyllingen og lad det simre i ca. 45 min. ved svag varme, eller indtil kødet er mørt. Under kogning vil der komme lidt “skum” i toppen af gryden, brug en ske til at skumme det af med.
  • Imens den hele kylling koger, hældes væden fra asparges snitterne, gem væden til sovsen.
  • Skyl de grønne asparges, og skær dem i mindre stykker – gem evt. toppen til pynt. Giv dem et hurtigt opkog i omkring 20-30 sekunder.
  • Efter de 45 min., eller når kyllingen er mør, sigtes væden fra. Kom væden tilbage i gryden og kom den hele kylling over på en plade, så den kan afkøle en smule. Pluk kødet fra skroget.
  • Væsken reduceres i ca. 15 minutter ved lavt blus i ca. 20. Hvis man ikke synes den smager af så meget kan man evt. tilføje lidt ekstra hønse- eller grøntsagsbouillon. Kom den reducerede fond op i en beholder, ind til du skal bruge den i sovsen.

Sovs

  • I en gryde tilsættes smør og smeltes. Mel tilsættes og der piskes under konstant omrøring i ca,. 1 min. Tilsæt nu fond lidt ad gangen under kraftig omrøring. Tilsæt fløde, mælk og 1 dl af asparges vandet og giv det hele et kort opkog. Er sovsen for tyk, tilsæt da evt. lidt mere væske.
  • Smag til med salt, peber og citronsaft og tilsæt herefter kylling, hvide asparges og grønne asparges.

Servering

  • Varm tarteletskallerne efter pakkens anvisning.
  • Servér fyldet med sprøde tarteletter og friskhakket persille. Velbekomme.
Udskriv opskrift Gem på Pinterest
Fik du lavet opskriften?Jeg ville elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottes

Tilbehør til tarteletter med høns og grønne asparges

Det er mest, hvis du serverer tarteletterne som hovedret, at det er lækkert med lidt tilbehør til. Jeg serverer gerne en spidskålssalat med æbler eller en skøn salat med asparges. Er tartelleterne til forret som en del af en menu, ville jeg servere dem uden tilbehør.

Inspiration til flere retter med grønne asparges: Forårskylling og kyllingefrikassé.  

Kan man opvarme høns i asparges igen?

Ja. Har du fyld til overs, kan du sagtens varme det op igen. Tilsæt lidt ekstra væske – enten vand eller mælk, når du varmer det op igen. 

Kan man fryse tarteletfyld?

Hvis du har lavet for meget høns i asparges, kan det sagtens fryses ned i poser. Sørg for at koge det godt igennem, så det ikke bliver grynet. 

tarteletter opskrift

tarteletter-med-aspargesfyld og kylling

Fyld til tarteletter opskrift
Kategorier - Aftensmad, Frokost
Del med en du holder af:
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Se andre spændende indlæg

hasselback kartofler

Hasselback kartofler

Glat gulerodspuré

Gulerodspuré

Karrysild med æble

Karrysild

flæskesteg-med-sprøde-svær

Flæskesteg og flæskestegssauce

Flæskestegssandwich

Flæskestegssandwich

Risengrød med kanelsukker

Risengrød og guide til forskellige tilberedninger

hjemmelavet rejesalat med creme fraiche

Rejesalat med dild

Knuste kartofler med hvidløgssmør

Knuste kartofler med hvidløgssmør og parmesan

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og bliv opdateret med de nyeste opskrifter, ugens madplan på simpel hverdagsmad hver lørdag og inspiration til hvad du kan lave med sæsonens råvarer.

Nyeste opslag på Instagram

marialottes

View

Jun 25

Open
MADPLAN for UGE 26 er udgivet ! ⁠🍽🗒⁠
⁠
I denne uge er der rig mulighed for at få prøvet en masse nye opskrifter, eller hvertfald nogle som ikke normalt er på hverdagsbordet 💛 ⁠
⁠
OBS! Husk du kan tilpasses madplanen inde på siden, så du selv kan justere antal af personer, og herfra omregner den også selv indkøbslisten så det passer. Velbekomme 😍⁠
⁠
Denne uge står den på:⁠
💚 Broccolitærte med feta med grøn salat⁠
🧡 Gazpacho med surdejskuvertbrød⁠
🤎 Salat med kylling og kartofler⁠
💛 Pastasalat med kylling og karrydressing⁠
🤍 Mørbrad a la creme med champignon med rosmarinkartofler⁠
❤️ Spaghetti bolognese⁠
♻️ søndag er som altid reste-dag⁠
⁠
UGENS SNACK ER SOLBÆR CRUMBLE!! 💜⁠
⁠
Hvilke ser/lyder bedst til dig?⁠
⁠
#uge26 #madplanuge26 #nemugeplan #hverdagsmadplan⁠
#madplan #ugensmadplan #marialottesmadplan #nemmadplan #ugensmad #inspirationtilmadplan #madplaner #mindremadspild #sæsonensråvarer #råvarerisæson #sæson #spiseftersæson #vegetariskmadplan #vegetariskaftensmad #vegetariskforalle⁠ #nemmeopskrifter #opskriftertilmadplan #madplaninspiration #sundmad #hverdagsmad #madpå30minutter #simpelmadlavning #madlavning #nemmeretter

marialottes

View

Jun 24

Open
MMMMM risotto 🤍💚💜🧡⁠
⁠
Eller faktisk er det risottofad inspireret af klassisk risotto 🤍⁠
⁠
Jeg er helt vild med risotto i alle afskygninger, og her har jeg ladet mig inspirere af den klassiske risotto i gryde, som nu bliver til bagt risotto i ovn. Sådan et bagt risottofad er et gevaldigt step-up fra den danske klassiker koteletter i fad med ris. Risottorisene bliver nemlig stadig cremede, og risottofadet er fuld af smag fra både kylling og grøntsager 💚🧡⁠
⁠
Du finder opskriften på Marialottes.dk eller via direkte link på min profil 💜⁠
⁠
#risotto #nytænktmad #risottofad #fadmad #nemrisotto⁠
#madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠

marialottes

View

Jun 20

Open
Hvilken bedre måde at starte ugen end med et godt rundstykke!?
⁠
Jeg elsker håndværker rundstykker, og denne opskrift har jeg lavet med surdej 💛⁠
⁠
Den syrlige smag fra surdejsbollen sammen med sødmen fra en god syltetøj, som solbær, brombær eller måske blåbær, er et smagsvidunder 💜⁠
⁠
De blåbirkes er egentlig det eneste som gør dem til håndværker rundstykker. Alligevel synes jeg nu at de er liiiiidt bedre end dem man køber, for de her smager jo også af surdejsbolle, og så er jeg jo vundet over 🤍⁠
⁠
Jeg håber, at du får en dejlig uge, og du måske får tid til at bage? 🙊⁠
⁠
#surdejsbagning #surdej #bagning #brød #surdejsopskrifter #surdejsboller #rundstykker #morgenmad #mandag #morgen⁠
#madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠

marialottes

View

Jun 19

Open
En “lille” søndagsbuket med roser fra vores sommerhus-have 🌹🥹 Jeg skal bruge aftenen på at sætte de sidste rettelser på kogebogen, og vi er tættere på mål. Den anden dag skrev Julie, min redaktør, at hun var ved at strukturere bogen 📘 Ihhh hvor jeg glæder mig til efteråret ✨

marialottes

View

Jun 18

Open
Ny madplan og denne uge finder denne skønne sommersalat!⁠ 🤍⁠
⁠
I uge 25 kan du glæde dig til:⁠
🐥 Kylling souvlaki med ovnkartofler og urtecreme⁠
💚 Spidskålswrap med kylling og ærtepuré⁠
🥖 Salat med varmrøget laks og hytteost og manitobabrød⁠
🥔 Salat med parmaskinke, rucola og mozzarella og bagte kartofler ⁠
🫑 Pasta med flanksteak og peberfrugtsauce⁠
🍗 Fyldt kyllingebryst med couscous salat med feta⁠
⁠
Ugens snack er jordbærkompot, den er fantastisk! Den er perfekt til scones, til din morgengrød eller morgenyoghurt 🍓 ⁠
⁠
Ha' en fantastisk uge, venner⁠ 🤍⁠
⁠
#madplan #ugensmadplan #marialottesmadplan #nemmadplan #ugensmad #inspirationtilmadplan #madplaner #mindremadspild #sæsonensråvarer #råvarerisæson #sæson #spiseftersæson #vegetariskmadplan #vegetariskaftensmad #vegetariskforalle⁠ #nemmeopskrifter #opskriftertilmadplan #madplaninspiration #sundmad #hverdagsmad #madpå30minutter #simpelmadlavning #madlavning #nemmeretter

marialottes

View

Jun 17

Open
Nu er det på tide til sommerdesserter, is og en masse lækre tider med kolde drinks og gode venner 💜 💕⁠
⁠
Dette er en af det simple lækre kager som er fantastisk at servere til fødselsdage, grillaftener, eftermiddagspause. Dette er en mandelbund med hindbærskum og friske bær 💜⁠
⁠
Jeg glæder mig hvertfald til at nyde denne i sommerhuset 🌞⁠ Faktisk går jeg bare virkelig og glæder mig til sommer, hygge og en masse tid i naturen 💕⁠
⁠
Hvad glæder du dig til nu hvor det er sommer ? ⁠
⁠
#sommerdessert #mandelbund #kagemedskum #skum #sommersødt #sommertid #dessert #fødselsdage #sommer⁠
#madinspiration #deldinmad #madlavning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠
Kategorier

Morgenmad

Frokost

Salater

Vegetarisk

Aftensmad

Dessert

Surdej

Bagværk

Kategorier

Søde sager

Tilbehør til aftensmaden

Snacks

Forretter

Personlige indlæg

Pastaretter

Spiseguides

Find rundt

Forside

Opskriftsindeks

Rejseguides

Om maria / Kontakt

Portfolio

Samarbejde

Cookie- og privatlivspolitik​

  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
  • Email

Powered by BloggerSpace

© 2014 – 2022 MARIALOTTES.DK