Kyllingefrikadeller med soltørrede tomater

Kyllingefrikadeller med soltørrede tomater

I dag skal det handle om frikadeller. Ikke de traditionelle af slagsen, men kyllingefrikadeller – eller kyllingedeller, som nogle vil kalde dem. Jeg vil nemlig dele min opskrift på saftige, smørstegte deller med god smag og en sprød overflade. Dét er nemlig hvad jeg forbinder med en god frikadelle – om de så er lavet af kylling, gris, kalv- eller fiskefars. 

Frikadeller kan alle spise – børn som voksne, og virkelig noget der hører sig til i den danske madkultur. Jeg har i hvert fald fået en del frikadeller serveret som barn – både klassiske frikadeller med gris, lammefrikadeller, fiskefrikadeller og kyllingefrikadeller. 

Nu er det desuden snart jul, hvilket ofte byder på julefrokost hvor familien samles om et dejligt frokostbord. I de fleste tilfælde til julefrokosterne er frikadellerne på menuen. Men kunne det ikke være sjovt at give dem et lille twist og lave lidt om ingredienslisten, så den ikke minder alt for meget om de traditionelle? Kyllingefrikadeller er mit bud!  

Kyllingefrikadeller med soltørrede tomater

Kyllingefrikadeller

Opskrift på saftige og sunde kyllingefrikadeller med soltørrede tomater. De er godt til madpakken, i en sandwich eller aftensmad.
4,67 fra 3 stemmer
Antal: 16 Stk
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse15 minutter
I alt20 minutter

Ingredienser

Fremgangsmåde

  • Hak de soltørret tomater fint og kom dem i en skål sammen med æg, fars og havregryn. Krydr med salt og friskkværnet peber.
  • Rør det hele godt sammen til en homogen fars og lav små frikadeller ud af farsen.
  • Steg frikadellerne gyldne i smør, på en pande ved medium varme.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Krydrede kyllingefrikadeller med soltørrede tomat

Det kan de fleste af os vist godt lide. Opskriften på kyllingedellerne er ret nem, fordi alle ingredienser skal blot røres sammen og steges på en varm pande i smør. Undervejs kunne man jo lige være så fræk at prøvesmage – jeg mener, en hånddelle er jo lækkert. 

Man skal ikke være sart med at opgradere sin frikadellefars lidt med krydderier. Frikadeller må altså gerne smage af noget! Jeg har krydret mine frikadeller med timian og soltørrede tomater – det smager så godt og komplimenterer kyllingen super godt. 

Læs også: Prøv også mine opskrifter på vegetariske deller, lavet med bælgfrugter eller grøntsager: Linsefrikadeller, grønne falafler, klassiske falafler, squash frikadeller eller kikærtefrikadeller.

kyllingefrikadeller med spinatsalat

nemme kyllingefrikadeller
Klik på billedet og kom direkte til spinatsalaten.

Opskrift på kyllingefrikadeller stegt på panden 

Når jeg spiser frikadeller, er de ofte, eller faktisk næsten altid lavet på kyllingefars. Jeg elsker kyllingefrikadeller og det er altså kyllingefarsen der er min fortrukne base, hvis jeg selv skal lave dem. 

I min fars har jeg kyllingefars, havregryn, soltørrede tomater, timian, salt og peber og disse ingredienser binder jeg sammen med et æg. Farsen er ret nem at røre sammen, og jeg former farsen med en ske inden jeg steger dem gyldne og sprøde i smør på panden. 

TIP: Hvis du nu har lyst til en kyllingeburger, så kan du med fordel bruge samme basisopskrift og blot forme farsen til en slags bøf og lægge den i en god burgerbolle med sprøde salatblade, chilimayo og fx syltede rødløg

Ingredienser til kyllingefrikadeller

Det gode ved frikadeller er, at der ikke er nogen begrænsning for, hvad man kan putte i dem. Prøv med forskellige ingredienser om fx: 

  • Soltørrede tomater: Jeg har tilsat lidt hakkede soltørrede tomater til min frikadellefars. Det smager virkelig godt! 
  • Feta: Jeg kommer nogle gange feta i, for lidt variation og smag. Og så giver det noget cremet til dellerne. 
  • Hytteost: Kom et par spiseskeer hytteost i frikadellerne, hvis du ønsker mere fylde eller protein. 
  • Bacon: Gris møder kylling. Det fungerer altså godt! Bare lidt små bacontern i dejen, så er alt godt. 
  • Krydderier: Det er lækkert med krydrede kyllingefrikadeller, så derfor kan du prøve at komme lidt chipotle eller chili i frikadellefarsen, så det bliver mere spicy. 
  • Urter: Lidt basilikum, persille, oregano eller fintsnittet timian smager dejligt at tilføje. Bare lige tre-fire stilke. 
  • Grøntsager: Tilføj et par revet gulerødder, pastinak eller rødbede, hvis du vil ha’ lidt grønt indenbords på en nem måde. Du kan også rive en halv squash i kyllingefrikadellerne eller hakke stykker af rød peberfrugt i. 
opskrift kyllingefrikadeller

Tilbehør til saftige og lækre kyllingedeller

Det er så nemt at lave kyllingefrikadeller, og så er der tilmed mad på 20 minutter. Frikadellerne her med kyllingefars er en god hverdagsspise, og når du har kastet dig ud i opskriften et par gange sidder den på rygraden. Den er god at spise med en simpel salat til eller bagte grøntsager. Prøv eksempelvis at servere ovnkartofler, hasselback butternut squash eller bagt blomkål til. Og dertil god dip eller sauce, som fx tzatziki eller en kold urtecreme

Ligesom hvis det var klassiske frikadelle du lavede, der er god med kold hjemmelavet kartoffelsalat til, så kan disse med kylling jo passende erstatte den klassiske på samme vis. 

Kyllingefrikadellerne er lækre alene med en salat til, fx en skøn flot grøn spinatsalat med edamame bønner eller quinoasalat – så har du en simpel og let frokost eller madpakke, hvis du skal på farten, studiet eller andet. Generelt er de gode at spise kolde, fx i en sandwich eller på en skive hjemmebagt rugbrød

Kyllingedeller med tilbehør

Lav også nemme kyllingefrikadeller i ovnen

Jeg foretrækker altid at stege min frikadeller, for at få en sprød stegeskorpe. Man kan dog også stege dem i ovnen. Det er nemt, fordi kyllingefrikadellerne så vil passe sig selv. 

Alt du skal gøre er at forme kyllingefarsen med en ske, placere dem på en bageplade beklædt med bagepapir og så bage dem ved 180° varmluft i 8-10 minutter, alt efter størrelse. Man skal så bare være opmærksom på, at de ikke bliver nær så sprøde udenpå – de bliver dog stadig sagtige indeni. 

DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 984
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments