Skip to content
No results
No results
  • Søg opskrift
    • Morgenmad
      • Morgenboller
      • Morgenmadspandekager
      • Grød
      • Smoothie bowl
    • Frokost
      • Sandwich
      • Frokostsalat
      • Madvafler
    • Aftensmad
      • Aftensmad på 30 min
      • Hverdagsmad
      • Pastaretter
      • Pizza
      • Ovnretter
      • Madtærte
      • Risotto
      • Suppe
      • Wokretter
      • Vegetarretter
    • Tilbehør til aftensmaden
      • Drys og knas
      • Madbrød
      • Dip
      • Grøntsager som tilbehør
    • Salatopskrifter
      • Forårssalater
      • Sommersalater
      • Efterårssalater
      • Vintersalater
      • Fyldige salater
      • Grønne salater
      • Lune salater
    • Forretter
    • Bagværk
      • Surdej
      • Boller
      • Brød
    • Søde sager
      • Kage
      • Småkager
      • Dessert
      • Sødt tilbehør
      • Sunde søde sager
    • Snacks
      • Appetizer
      • Kanapéer
      • Snacks til drinks
  • Søg råvarer
  • Søg anledning
  • Om mig / Kontakt
    • Portfolio
  • Madplaner
    • Ugentlig madplan
    • Vegetarisk madplan
Pinterest Instagram Facebook
  • Om mig/kontakt
  • Portfolio
  • Nyhedsbrev
Pinterest Instagram Facebook
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad
      • Boller
      • Grød
      • Smoothie bowl
      • Pandekager
      • Vafler
      • Topping
    • Frokost
      • Madpakke
      • Sandwich
      • Frokostsalat
      • Madvafler
    • Forretter
      • Forretter med fisk
      • Gourmet forretter
      • Vegetariske forretter
    • Aftensmad
      • Hverdagsmad
      • Aftensmad på 30 min
      • Vegetarretter
      • Pastaretter
      • Ovnretter
      • Gryderetter
      • Pizza
      • Risotto
      • Madtærte
      • Suppe
      • Burger
      • Curry
      • Wokretter
    • Tilbehør til aftensmaden
      • Drys og knas
      • Grøntsager som tilbehør
      • Dip, dressing og saucer
    • Salatopskrifter
      • Grønne salater
      • Fyldige salater
      • Lune salater
      • Forårssalater
      • Sommersalater
      • Efterårssalater
      • Vintersalater
    • Bagværk
      • Boller
      • Surdej
      • Madbrød
      • Brød
      • Sødt bagværk
    • Søde sager
      • Kage
      • Dessert
      • Cookies
      • Hjemmelavet is
      • Muffins
      • Småkager
      • Vafler
      • Pandekager
      • Sødt tilbehør
    • Snacks
      • Kanapéer
      • Appetizer
    • Drikke
      • Varme drikke
      • Saft
  • Søg råvarer
marialottes hjemmeside
  • Søg anledning
  • Madplaner
    • Ugentlig madplan
    • Vegetarisk madplan
marialottes hjemmeside

Ravioli med æggeblomme, spinat-ricotta og brunet salviesmør

Gå til opskrift Udskriv
Ravioli med flydende æggeblomme

Raviolo con Sorpresa er en italiensk ret, som mange måske ikke kender. Det er en skam, for retten er nemlig virkelig velsmagende og lidt af en oplevelse at spise. Raviolo con Sorpresa er nemlig ravioli med æggeblomme, som serveres i en sauce af salviesmør. Når man skærer ned i raviolien, kommer der altså flydende æggeblomme ud, som bliver en del af saucen. Det er helt genialt!

Min opskrift på Ravioli med æggeblomme er ganske nem at lave – især hvis du har prøvet at lave ravioli før eller måske blot hjemmelavet pasta. Det er nemlig et must, at man bruger hjemmelavet pastadej, så man kan forme ravioli pladerne til den rette størrelse.  

Kæmpe raviolo opskrift

Hjemmelavet ravioli med salviesmør og æggeblomme

Opskrift på ravioli med flydende æggeblomme og salviesmør

Hjemmelavet ravioli med salvie er allerede et kæmpe hit. Og forestil dig, at du skærer ned i sådan en raviolo – og ud kommer flydende æggeblomme. Selvom retten er simpel og kun består af få ingredienser, så er der virkelig wow faktor på spil her!

Til Ravioli med æggeblomme laver man ravioliene så store, at der kan være en æggeblomme inde i. Selvsagt er det altså kæmpe ravioli man skal lave, og det er derfor også nødvendigt at bruge hjemmelavet frisk pasta til pastapladerne, som skal rulles tynde på en pastamaskine.  

Udover at der kommer en æggeblomme i hver ravioli, fyldes pastaen også med en creme af ricotta.

Så en Raviolo laves sådan her: Rul pastaen ud og skær den i store ark, put en klat ricottacreme på ét ark, læg en æggeblomme oven på og til sidst et andet ark. Du kan også se videoen i indlægget, hvordan en Ravioli med æggeblomme laves.  

Et godt tip til min opskrift er altså at lave en fordybdning i ricottacremen, hvor æggeblommen kan hvile. Og så gælder det ellers om at være forsigtig og få lukket raviolien uden luftbobler! Æggeblommen skal jo helst ikke flyde ud af raviolien, før den er lukket. Det kan også være en god idé at lave et par ekstra ravioli, så du har nogle at øve dig på og kassere, hvis det går galt. 

Reklamelinks er markeret med*
Ravioli med salviesmør

Ravioli med æggeblomme og salviesmør

Ravioli laves af friske pastaplader, fyldes med en ricottacreme med spinat og en enkelt æggeblomme. Dertil kommer en smørsauce med salvie.
Ingen bedømmelser endnu
Antal: 4 Personer
Forberedelse1 t 30 min
Tilberedelse15 min
I alt1 t 45 min

Ingredienser

Salviesmør

  • 100 g smør
  • 3 kviste salvie

Riscottacreme

  • 100 g ricotta
  • 1 stk citron
  • ¼ bundt basilikum
  • 1 fed hvidløg
  • 45 g olivenolie*
  • salt og friskkværnet peber

Desuden

  • 150 g frisk pasta
  • 40 g pinjekerner
  • 4 stk æggeblommer

Køkkenudstyr

  • Pastamaskine*
  • Skarp kniv

Noter

Et godt tip til min opskrift er altså at lave en fordybdning i ricottacremen, hvor æggeblommen kan hvile. Og så gælder det ellers om at være forsigtig og få lukket raviolien uden luftbobler! Æggeblommen skal jo helst ikke flyde ud af raviolien, før den er lukket. Det kan også være en god idé at lave et par ekstra ravioli, så du har nogle at øve dig på og kassere, hvis det går galt. 

Fremgangsmåde

  • Kom smørret i en gryde og lad, det bruse op til det er gyldent. Kom salvien ved og lad det stege med i ca. 1 minut. Tag det af blusset og lun det op igen inden servering.
  • Blend ricotta, med skal og saft fra ½ citron, basilikum, et presset fed hvidløg og 0,5 dl olivenolie. Smag til med salt og peber
  • Kør 150 g frisk pastadej igennem din pastamaskine, indtil du når næstsidste trin (se video i denne pastaguiden). Skær nu pastaen i 10*10 cm ark. Du skal bruge 8 ark i alt.
  • Kom en god spiseskefuld ricottacreme på de første 4 ark og lav en fordybning så der er plads til æggeblommen kan ligge deri, som en slags rede. Kom herefter arket over og pres tæt inde omkring cremen, så der ikke opstår lufthuller. Så ligeledes for at pladerne er presset godt sammen ude i siderne.
  • Kom pastaen i letsaltet vand i ca. 3 minutter.
  • Rist pinjekernerne let på en pande til de er gyldne.
  • Server med det brunede smør og ristede pinjekerner.
Udskriv opskrift Gem på Pinterest
Fik du lavet opskriften?Jeg ville elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottes
Raviolo con Sorpresa

En autentisk hjemmelavet Raviolo con Sorpresa

Hver servering af Raviolo con Sorpresa består af én stor Raviolo. Det er også derfor, at navnet på retten er RaviolO og ikke raviolI. Ravioli hedder nemlig Raviolo i ental. 

Sådan en servering ravioli med flydende æggeblomme er ret gourmet i min bog. Jeg ville derfor servere retten til fx nytår eller for gæster ved andre lejligheder, hvor maden godt må have det dér ekstra pift. Du finder masser af andre sådanne opskrifter på gourmet forretter på min blog, som netop egner sig til festlige lejligheder, som fx nytår. 

Kategorier - Aftensmad, Forretter
Del med en du holder af:
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Se andre spændende indlæg

rød pesto med tomater

Hjemmelavet rød pesto med tomat og peberfrugt

Opskrift på Risotto med spinat og ost

Risotto med spinat

Klassis pasta Alfredo

Pasta Alfredo

Klassisk hvid pizza med mascarpone og kartofler

Hvid pizza med kartoffel, rødløg og trompetsvampe

nem pasta med stegte tomater

Pasta med stegte tomater, kapers og oliven

pasta med flanksteak og peberfrugtsauce

Pasta med flanksteak og peberfrugtsauce

risotto med knoldselleri og parmesan

Risotto med knoldselleri

pastasauce

Den perfekte pastasauce på 2 minutter!

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og bliv opdateret med de nyeste opskrifter, ugens madplan på simpel hverdagsmad hver lørdag og inspiration til hvad du kan lave med sæsonens råvarer.

Nyeste opslag på Instagram

marialottes

View

Jun 29

Open
Reklame 〰️ I samarbejde med sejeste @nordic.harvest har jeg tryllet en nem onsdagspasta med rucolacreme frem🌿⁠ Til opskriften bruger jeg en af de skønne salater fra Nordic Harvest - nemlig deres baby rucola. Det hedder baby rucola, fordi Nordic Harvests bladgrønt ikke vokser sig ret stort. De dyrker nemlig i en vertikal farm, i etager, hvor de kan spare på både plads og vand. Derfor er denne rucola heller ikke så bitter 🌱👌🏻 Jeg har selv for nylig været en tur forbi Nordic Harvest for at se, hvordan de gør. For en madnørd som mig er det så spændende at opleve, og deres produkter er on point - hver og én. Kæmpe anbefaling herfra. ⁠
⁠
Pasta koges 1-2 minutter mindre end anvist på pakke, og blandes med 1 dl kogevand og pesto 💚⁠
⁠
Derfor er det faktisk bare pesto som skal blendes sammen, og det kan du gøre mens pastaen koges.⁠
⁠
💚 1 håndfuld basilikum⁠
💚 ½ håndfuld bredbladet persille⁠
💚 20 g pinjekerner⁠
💚 1 lille fed hvidløg ⁠
💚 60 g baby rucola, fra Nordic Harvest)⁠
💚 20 g olivenolie⁠
💚 60 g smagsneutral olie⁠
💚 salt og friskkværnet peber⁠
💚 1 stk citron⁠
⁠
Op i en blender/minihakker, og blend til en lind lækker pesto, smag til med salt, peber og citronsaft 🌿⁠
⁠
Find opskriften via link i bio eller på Marialottes.dk 💚⁠
⁠
Bonus-info: Jeg spurgte selvfølgelig også, om de dyrker økologisk. De bruger både økologisk gødning, økologiske frø og bruger hverken sprøjtemidler eller kemikalier, men kan dog ikke få lov at kalde sig økologiske. Ø-mærket dækker nemlig kun over dyrkning i jord.⁠
⁠
#pasta #grønpasta #rucola #pesto #pastamedpesto #onsdagspasta #pastaret #onsdag #rucolapesto #hjemmelavet⁠ #madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠#Nordicharvest⁠

marialottes

View

Jun 27

Open
BAILEY IS MED CHOKOLADESAUCE 🤎🍫⁠ Det vilde ved den her Bailey is er, at det faktisk ikke er is med bailey, men blot is med baileysmag. Nemlig gennem ingredienserne cognac, kahlua og kaffe ☕️⁠ Jeg er nemlig mest til, at man prøver at ramme smagene med rene ingredienser, fremfor at tilsætte en Bailey! Men det kan man vel også nok? 😉
⁠
En rigtig voksenis - ikke så sød som normal is, derfor er det en god ide at putte nougat og chokoladesauce på toppen af sin baileyis. Det er en helt genial isdessert! 🍨 🤎⁠
⁠
Lyder det som noget for dig? ⁠
⁠
Godt nok er det is-sæson nu, men den kunne også snildt blive serveret til andre tider på året 🎇 🤍⁠
⁠
Find den på Marialottes.dk eller via link i bio 🤎⁠
⁠
#isdessert #bailey #voksen #is #sommer #baileyis #kaffeis⁠ #madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠

marialottes

View

Jun 25

Open
MADPLAN for UGE 26 er udgivet ! ⁠🍽🗒⁠
⁠
I denne uge er der rig mulighed for at få prøvet en masse nye opskrifter, eller hvertfald nogle som ikke normalt er på hverdagsbordet 💛 ⁠
⁠
OBS! Husk du kan tilpasses madplanen inde på siden, så du selv kan justere antal af personer, og herfra omregner den også selv indkøbslisten så det passer. Velbekomme 😍⁠
⁠
Denne uge står den på:⁠
💚 Broccolitærte med feta med grøn salat⁠
🧡 Gazpacho med surdejskuvertbrød⁠
🤎 Salat med kylling og kartofler⁠
💛 Pastasalat med kylling og karrydressing⁠
🤍 Mørbrad a la creme med champignon med rosmarinkartofler⁠
❤️ Spaghetti bolognese⁠
♻️ søndag er som altid reste-dag⁠
⁠
UGENS SNACK ER SOLBÆR CRUMBLE!! 💜⁠
⁠
Hvilke ser/lyder bedst til dig?⁠
⁠
#uge26 #madplanuge26 #nemugeplan #hverdagsmadplan⁠
#madplan #ugensmadplan #marialottesmadplan #nemmadplan #ugensmad #inspirationtilmadplan #madplaner #mindremadspild #sæsonensråvarer #råvarerisæson #sæson #spiseftersæson #vegetariskmadplan #vegetariskaftensmad #vegetariskforalle⁠ #nemmeopskrifter #opskriftertilmadplan #madplaninspiration #sundmad #hverdagsmad #madpå30minutter #simpelmadlavning #madlavning #nemmeretter

marialottes

View

Jun 24

Open
MMMMM risotto 🤍💚💜🧡⁠
⁠
Eller faktisk er det risottofad inspireret af klassisk risotto 🤍⁠
⁠
Jeg er helt vild med risotto i alle afskygninger, og her har jeg ladet mig inspirere af den klassiske risotto i gryde, som nu bliver til bagt risotto i ovn. Sådan et bagt risottofad er et gevaldigt step-up fra den danske klassiker koteletter i fad med ris. Risottorisene bliver nemlig stadig cremede, og risottofadet er fuld af smag fra både kylling og grøntsager 💚🧡⁠
⁠
Du finder opskriften på Marialottes.dk eller via direkte link på min profil 💜⁠
⁠
#risotto #nytænktmad #risottofad #fadmad #nemrisotto⁠
#madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠

marialottes

View

Jun 20

Open
Hvilken bedre måde at starte ugen end med et godt rundstykke!?
⁠
Jeg elsker håndværker rundstykker, og denne opskrift har jeg lavet med surdej 💛⁠
⁠
Den syrlige smag fra surdejsbollen sammen med sødmen fra en god syltetøj, som solbær, brombær eller måske blåbær, er et smagsvidunder 💜⁠
⁠
De blåbirkes er egentlig det eneste som gør dem til håndværker rundstykker. Alligevel synes jeg nu at de er liiiiidt bedre end dem man køber, for de her smager jo også af surdejsbolle, og så er jeg jo vundet over 🤍⁠
⁠
Jeg håber, at du får en dejlig uge, og du måske får tid til at bage? 🙊⁠
⁠
#surdejsbagning #surdej #bagning #brød #surdejsopskrifter #surdejsboller #rundstykker #morgenmad #mandag #morgen⁠
#madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠

marialottes

View

Jun 19

Open
En “lille” søndagsbuket med roser fra vores sommerhus-have 🌹🥹 Jeg skal bruge aftenen på at sætte de sidste rettelser på kogebogen, og vi er tættere på mål. Den anden dag skrev Julie, min redaktør, at hun var ved at strukturere bogen 📘 Ihhh hvor jeg glæder mig til efteråret ✨
Kategorier

Morgenmad

Frokost

Salater

Vegetarisk

Aftensmad

Dessert

Surdej

Bagværk

Kategorier

Søde sager

Tilbehør til aftensmaden

Snacks

Forretter

Personlige indlæg

Pastaretter

Spiseguides

Find rundt

Forside

Opskriftsindeks

Rejseguides

Om maria / Kontakt

Portfolio

Samarbejde

Cookie- og privatlivspolitik​

  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
  • Email

Powered by BloggerSpace

© 2014 – 2022 MARIALOTTES.DK