Skip to content
No results
No results
  • Søg opskrift
    • Morgenmad
      • Morgenboller
      • Morgenmadspandekager
      • Grød
      • Smoothie bowl
    • Frokost
      • Sandwich
      • Frokostsalat
      • Madvafler
    • Aftensmad
      • Aftensmad på 30 min
      • Hverdagsmad
      • Pastaretter
      • Pizza
      • Ovnretter
      • Madtærte
      • Risotto
      • Suppe
      • Wokretter
      • Vegetarretter
    • Tilbehør til aftensmaden
      • Drys og knas
      • Madbrød
      • Dip
      • Grøntsager som tilbehør
    • Salatopskrifter
      • Forårssalater
      • Sommersalater
      • Efterårssalater
      • Vintersalater
      • Fyldige salater
      • Grønne salater
      • Lune salater
    • Forretter
    • Bagværk
      • Surdej
      • Boller
      • Brød
    • Søde sager
      • Kager – nemme og gode opskrifter
      • Småkager
      • Dessert
      • Sødt tilbehør
      • Sunde søde sager
    • Snacks
      • Appetizer
      • Kanapéer
      • Snacks til drinks
  • Søg råvarer
  • Søg anledning
  • Om mig / Kontakt
    • Portfolio
  • Madplaner
    • Ugentlig madplan
    • Vegetarisk madplan
Instagram Facebook Pinterest
  • Om mig/kontakt
  • Portfolio
  • Nyhedsbrev
Instagram Facebook Pinterest
  • Alle opskrifter
    • Anledning
      • Gæstemad
      • Tapas
      • Brunch
      • Nytår
      • Jul
      • Påske
    • Morgenmad
      • Boller
      • Grød
      • Smoothie bowl
      • Pandekager
      • Vafler
      • Topping
    • Frokost
      • Madpakke
      • Sandwich
      • Frokostsalat
      • Madvafler
    • Forretter
      • Forretter med fisk
      • Gourmet forretter
      • Vegetariske forretter
    • Aftensmad
      • Hverdagsmad
      • Aftensmad på 30 min
      • Vegetarretter
      • Pastaretter
      • Ovnretter
      • Gryderetter
      • Pizza
      • Risotto
      • Madtærte
      • Suppe
      • Burger
      • Curry
      • Wokretter
    • Tilbehør til aftensmaden
      • Drys og knas
      • Grøntsager som tilbehør
      • Dip, dressing og saucer
    • Salatopskrifter
      • Grønne salater
      • Fyldige salater
      • Lune salater
      • Forårssalater
      • Sommersalater
      • Efterårssalater
      • Vintersalater
    • Bagværk
      • Boller
      • Surdej
      • Madbrød
      • Brød
      • Sødt bagværk
    • Søde sager
      • Kager – nemme og gode opskrifter
      • Dessert
      • Cookies
      • Hjemmelavet is
      • Muffins
      • Småkager
      • Vafler
      • Pandekager
      • Sødt tilbehør
    • Snacks
      • Kanapéer
      • Appetizer
    • Drikke
      • Varme drikke
      • Saft
  • Søg råvarer
Marialottes - Velsmagende hverdagsmad og opskrifter
  • Søg anledning
  • Madplaner
    • Ugentlig madplan
    • Vegetarisk madplan
Marialottes - Velsmagende hverdagsmad og opskrifter

Pappardelle med svamperagout

Gå til opskrift Udskriv
Hjemmelavet pappardelle med svampe

Den her opskrift på pappardelle med svampe går ud til dig, der savner kødet på de kødfrie dage. Til dig, der gerne vil have en ret, der er tung, men uden kød. Til dig, der elsker svampe, umami og rødvin! Og pasta!

Nu hvor efteråret står for døren, har jeg nærmest kun lyst til tunge retter, der er rige på smag og mætter rigtig godt. For sommeren er ovre – det er tid til at vinke farvel til de lette, friske, sommerlige retter, og dén her pastaret, er nok den bedste måde jeg kunne forestille mig at byde efteråret velkommen. Retten i dag er nemlig intet ringere end Pappardelle med svampe. Retten har de vildeste dybe smage, og så er den spækket med umami. 

Hjemmelavet pappardelle med svampe

Til en pappardelle med svamperagout skal der naturligvis bruges pappardelle. Det er en lang type pasta, som også er bred, og derfor passer den perfekt til en tyk pastasauce – fx en ragu med svampe. 

Jeg laver allerhelst hjemmelavet pasta, men når jeg er doven eller ikke har tiden til det, køber jeg en færdiglavet frisk pappardelle pasta. Det kan du være heldig at finde i velassorterede supermarkeder. Ellers kan du vælge en kort, stor pastatype som alternativ: Paccheri, conchiglie, rigatoni eller calamarata. Tænk på at svampene ligesom skal kunne løftes vha. pastaen. 

Tilbage til den hjemmelavede pasta – som du kan se i min video af pastaen får man en god portion pasta (600 g). Jeg bruger al pastadejen til pappardelle med svampe til 4 personer. 

TIP! Hvis I kun er to, kan halvdelen af pastadejen gemmes til en anden dag, enten i køleskabet eller på frys, eller opskriften kan halveres.

Bruger du tørret pasta skal du beregne ca. 100 g pasta per person. I hjemmelavet pasta er der jo nemlig også noget æg og nogle gange vand, som tælles med i vægten, så derfor skal man bruge mere frisk pasta end tørret. 

Opskrift på pappardelle med svampe

Opskrift på pappardelle med svamperagout

Opskrift på pappardelle a la svamperagout

Når mørket allerede er faldet på, mens man cykler hjem fra job, er det ikke just fordi man har lyst til at bruge timer i køkkenet. Endnu en grund til at min opskrift på pappardelle med svampe ragu er genial til efteråret: Det er nemlig en nem opskrift, for retten skal stå og simre og passer sig selv. 

Til min ragu med svampe har jeg brugt en blanding af trompetsvampe, kantareller og Karl Johan svampe, men du kan også sagtens lave din pappardelle ai funghi champignon. 

Endnu vigtigere end typen af svampe er nemlig mængden! Der skal bruges rigeligt. Hvis du synes 800 g svampe til 4 personer lyder af meget – så husk blot på, at de små umamibomber jo indeholder masser af vand, som fordamper ved tilberedningen. 

Lyst til mere italiensk mad med svampe? Så prøv min pasta med svampe og fløde. Her bruger jeg shiitake og østershatte, men champignon kan også sagtens bruges! Alternativt kan du se nærmere på one pot pasta med svampe.

Opskriften på pappardelle med svampe får du her:

Reklamelinks er markeret med*
Opskrift på hjemmelavet pappardelle med svamperagout

Pappardelle med svamperagout

Pappardelle med svamperagout er nemt at lave, smager vidunderligt og så er det en ret uden kød. Du savner slet ikke kødet her. Brug de svampe du foretrækker og top med rigeligt revet parmesanost.
5 fra 1 stemme
Antal: 4 Personer
Forberedelse15 min
Tilberedelse1 t
I alt1 t 15 min

Ingredienser

Svamperagout

  • 800 g blandede svampe
  • 1 stk løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 kviste rosmarin
  • 2 kviste frisk timian
  • 30 g olivenolie*
  • 25 g smør
  • 200 ml rødvin
  • 500 ml kyllingefond
  • salt og friskkværnet peber

Pasta

  • 500 g frisk pasta
  • 2 tsk flagesalt*

Tilbehør

  • 30 g Parmesan

Køkkenudstyr

  • Pastamaskine*

Noter

Tip!
  • Fond: Jeg laver oftes disse retter, hvis jeg har en rest fond tilbage som vi selv har lavet på et kyllingeskrog. Men hvis man ikke har dette, kan du købe en færdiglavede fond. Jeg bruger selv denne, som ikke er fra koncentrat. Det er nemlig vigtigt at du ikke bruger det, fordi så vil du få et uspiseligt måltid der bare smager af salt. 
  • Pasta: Jeg har fundet frisk Pappardelle i Føtex og Meny. Bruger du tørret pasta skal du beregne ca. 100 g pr. person. 
  • Blandede svampe: fx kantarel, Karl Johan, sort trompet, portobello, champignon, pigsvamp

Fremgangsmåde

  • Rens svampene grundigt og skær dem i grove chunks.
  • Snit løg, hvidløg, rosmarin og timian fint.
  • Tag en stor gryde og sæt dem på højeste blus.
  • Når gryden er rygende varm tilsættes olivenolie og smør og lige derefter kommes svampene på. Skru lidt ned for varmen og tilsæt løg og urter efter ca. 1 min. Lad det hele stege i yderligere 1 min.
  • Tilsæt nu rødvinen og lad det koge med i ca. 30 sekunder. Kom fonden på og lad det hele småsimre i ca. 45 minutter. Tilsæt evt lidt vand hvis det bliver for reduceret. Smag til med salt og peber.
  • Lav hjemmelavet pastadej, rul dejen ud som vist i min pastavideo til lange pastaplader. Disse plader skal skæres i lange bånd på ca. 3-4 cm i bredden.
    MEN! Du kan også købe frisk Pappardelle i supermarkedet, hvis tiden er knap eller du bare ikke gider i dag.
  • Kog pastaen med en lille håndfuld salt, og lidt mindre end normalt. Kom den i gryden med svampene sammen med lidt af kogevandet og lad det koge sammen i 1-2 minutter.
  • Server med masser af friskrevet parmesan.
Udskriv opskrift Gem på Pinterest
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Langtidssimret ragu med svampe uden kød

Pappardelle med svampe er en god måde at lave en ragu uden kød på. Svampene er nemlig spækket med umami, så det kommer til at virke nemt at skære ned på kødet. 

Til min pappardelle med svamperagout laver jeg altså en ragu uden kød. Jeg bruger dog hønsefond, som er med til, at saucen får den rette konsistens og dybe smag. Ønsker du at lave retten vegetarisk, kan du nemt bare udskifte hønsefond med grøntsagsfond. 

Svamperagouten laves desuden på rødvin, som bare giver den vildeste smag. Resultatet bliver en vidunderlig lækker pappardelle med svampe, som kan spises på kedelige hverdage eller serveres for søde gæster. 

Er du ikke helt klar til at give op på sommeren? Så finder du her alle mine pastaretter – også de lette af slagsen.

Inspiration til flere opskrifter med svampe: Svampetærte med timian og rødløg og Svamperisotto med revet parmesan.

Pappardelle med svamperagout
Kategorier - Aftensmad
Del med en du holder af:
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments

Se andre spændende indlæg

Pasta gulerodssauce med estragon

Pasta gulerodssauce med estragon

Ravioli med flydende æggeblomme

Ravioli med æggeblomme, spinat-ricotta og brunet salviesmør

Hjemmelavet pasta: grundopskrift på frisk pasta

Hjemmelavet pasta: en grundopskrift på frisk pasta

Hjemmelavet Italienske kødboller med urter

Italienske kødboller i tomatsauce med pasta

chorizo risotto

Risotto med chorizo og paprika

Panini med serranoskinke, mozzarella og sennepsdressing

opskrift på nem pasta med broccolisauce

Spaghetti med broccolisauce og pistacie

rød pesto med tomater

Hjemmelavet rød pesto med tomat og peberfrugt

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og bliv opdateret med de nyeste opskrifter, ugens madplan på simpel hverdagsmad hver lørdag og inspiration til hvad du kan lave med sæsonens råvarer.

Nyeste opslag på Instagram

marialottesdk

View

Feb 2

Open
SCORERETTEN til den der elsker bearnaise! 😉⁠ 
⁠
Pasta bearnaise er vildt nemt at lave. Du kan nok tænke dig til hvordan det smager for vi kender jo alle smagen af en god bearnaise 🙃⁠
⁠
Men nu har jeg jo lavet denne pasta-udgave og kan fortælle dig, at det smager godt! Sådan virkelig, virkelig godt 📯⁠
⁠
📘 Opskriften er min kærestes påfund, og da han nævnte den for mig var jeg solgt. På under 20 minutter får du lavet denne cremede og intense pastaret, der har en fantastisk smag af frisk estragon, smør og en syrlighed fra eddiken. ⁠
⁠
Du skal da bare prøve denne! Find opskriften på Marialottes.dk. I dagens story kan du også tilgå den direkte med link, ellers er den at finde i min bio link ⭐️⁠
⁠
#bearnaise #pastaret #estragon #easydish #marialottes

marialottesdk

View

Jan 30

Open
Gulerødder er en skøn grøntsag, som langt de fleste heldigvis elsker – inklusiv mig!⁠
⁠
De er skønne i farven, søde i smagen og kan både tilberedes og spises rå. ⁠
⁠
Der er utrolig mange lækre ting man kan lave med gulerødder, så hvis du er træt af bare at snacke gulerodsstave, kommer her et væld af opskrifter, som jeg håber kan være med til at inspirere dig til at bruge gulerødder i mange flere retter!⁠
⁠
🥕 Asiatisk salat med soyamarinerede kylling og gomadressing⁠
🥕 Gulerodsboller⁠
🥕 Wok med nudler og kylling⁠
🥕 Pulled pork hotdogs⁠
🥕 Gulerodsrisotto⁠
🥕 Wok med oksekød⁠
⁠
Find mange flere retter med gulerødder på Marialottes.dk. Find også retterne via link i bio!⁠
⁠
#gulerøder #carrots #opskriftermedgulerøder #marialottes⁠

marialottesdk

View

Jan 29

Open
Ugens madplan er fyldt med skønne retter. Du får lige et hurtigt indblik i den:⁠
⁠
I uge 5 kan du glæde dig til ⁠
💚 RATATOUILLE MED MOZZARELLA & PANZANELLA⁠
⁠
💚 PIKANT KYLLING I FAD MED GRØNT⁠
⁠
💚 SPANSK TORTILLA MED SØD KARTOFFEL & ROSENKÅLSSALAT ⁠
⁠
💚 STEGTE TOMATER MED GEDEOST & SALAT MED SPRØD KYLLING⁠
⁠
💚 PASTA MED ROSENKÅL OG SERRANO SKINKE⁠
⁠
💚 CÆSAR SALAT MED KYLLING⁠
⁠
Ugens søde sag er⁠
🍫 BANANKAGE MED CHOKOLADE⁠
⁠
Skal du have nogle af retterne næste uge? 😉⁠
⁠
Så er der ikke meget andet at skrive end RIGTIG GOD UGE ⭐️⁠
⁠
Knus, Maria⁠
⁠
#madplan #matplan #nemmad #gratismadplan #ugensmad⁠

marialottesdk

View

Jan 25

Open
POLENTAFRITTER ⭐️⁠ Sprøde udenpå og bløde indeni!⁠ De er bagt og ikke friturestegt. Så de kan forberedes dagen før og bages sprøde når du skal have dem.⁠
⁠
De her fritter er en fantastisk snack, eller tilbehør 🙃 De er toppet med krydderier, og her kan du virkelig tilpasse dem til din smagsløg. Giv dem f.eks. barbeque krydderi hvis du skal bruges til noget grillet, eller provencekrydderi hvis de skal bruges til en nem snack 😉 ⁠
⁠
Majsgrød koges, parmesan tilsættes, masse stivnes i et fad, skæres herefter ud i stave, vendes i olie og bages i ovnen 👩🏼‍🍳⁠
⁠
MUMS⁠! Jeg serverer dem til en skøn og cremet mayo 😋 Dyppe-dyp i dip er selvfølgelig også skønt! De er virkelig alsidige og du må bare prøve dem. Se videoen og find opskriften på Marialottes.dk⁠. 
.
.
.
#marialottes #polentafritter #fritter #nemsnack #snack #nemmad #sprødefritter #polentamel #polenta #polentagryn #sundefritter #glutenfrifritter

marialottesdk

View

Jan 24

Open
Reklame + RABATKODE TIL DIG! 🥬🍎🧀🥒🍋 Jeg har fundet det fedeste online supermarked i Kbh, som jeg er begyndt at handle fast hos: @foody.dk! De er byens billigste, har UTROLIG meget økologi og så er hjemmesiden meget brugervenlig. Jeg elsker at spare tiden på mine indkøb, og samtidig med at jeg får et bredt udvalg af fødevarer jeg kan shoppe rundt i. Vil du prøve? Jeg har skaffet en rabatkode på 50,- + fri levering til 19,- . Brug koden “Hverdagsmad”, og prøv Foody. Kan varmt anbefale det! 

► BONUS-info: De har en bæredygtig profil, og de levere varer ud på el-cykel i københavnsområdet, levere varer i genbrugsnet som returneres, de går op i at redde maden og har derfor altid gode tilbud. 

Jeg har lige fået leveret varerne her til formiddag og lavede mig denne skønne perlespeltsalat til frokost med feta, grillede forårsløg og tomater, stegt kylling, soltørrede tomater og basilikum 🥗🥬🐓 Vil du have opskriften? 🙈
.
.
.
#mindremadspild #nemopskrift #foodydk#perlespeltsalat #indkøb #hjemmelavetmad #madblogger #frokostsalat #hverdagsmad #onlinesupermarked #salat #madmedmedfølelse #økologi #bæredygtig  #madinspiration

marialottesdk

View

Jan 23

Open
Det er sæson for en masse grøntsager, blandt andet porrer, men kan man bruge det til andet end kartoffelporre suppe? JA⁠
⁠
Man kan lave mange retter med sæsonens grønt, her får du en masse inspiration til hvordan du kan bruge PORRER!⁠
⁠
Som altid kan du finde retterne og mange flere på Marialottes.dk ved fanebladet "SØG RÅVARER" og vælge porrer, eller hvilken som helst anden ingrediens! Men du kan også finde dem i dagens story eller via link i bio!⁠
⁠
🍜 RAMEN⁠
⁠
🥣 PORRESUPPE⁠
⁠
🎋 BAGTE PORRER MED SENNEPSVINAIGRETTE OG PARMESANFLAGER⁠
⁠
🥧 PORRETÆRTE MEDE BACON⁠
⁠
🥚 PORRE VINAIGRETTE MED HAKKEDE ÆG⁠
⁠
🥧 PORRETÆRTE MED SOLTØRREDE TOMATER⁠
⁠
🐽 SVINEKOTELETTER PÅ PORRE-PEBERFRUGTKOMPOT⁠
⁠
🥣 GRØNTSAGSSUPPE⁠
⁠
Er der en af retterne som du bare må prøve? ⁠
⁠
God uge, knus Maria⁠
⁠
#porrer #madmedporrer #marialottes #opskrifter #sæsonråvarer #nemmad
Kategorier

Morgenmad

Frokost

Salater

Vegetarisk

Aftensmad

Dessert

Surdej

Bagværk

Kategorier

Søde sager

Tilbehør til aftensmaden

Snacks

Forretter

Personlige indlæg

Pastaretter

Spiseguides

Artikler

Find rundt

Forside

Opskriftsindeks

Rejseguides

Om maria / Kontakt

Portfolio

Samarbejde

Cookie- og privatlivspolitik​

  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
  • Email

Powered by Bloggerspace

© 2014 – 2023 MARIALOTTES.DK