Svamperisotto med revet parmesan

Svamperisotto med revet parmesan

Svamperisotto med revet parmesan
Svamperisotto er en klassisker, som man sjælendt går galt i byen med. Der er ikke så meget at sige – det smager bare herligt! Er jeg ene om den? Risotto er i min optik, generelt en ret, der passer til alle ugens dage – både i hverdagen, men også en ret jeg ville servere for mine gæster i weekenden.

RISOTTO EFTER ÅRSTIDEN

Det gode ved risotto er, at det kan varieres i uendeligheder. Når græskar er i sæson laver jeg speltotto med græskar og svampe. Når asparges titter frem kommer jeg dem i en perlebyg risotto. Jeg spiser en del risotto, indrømmet. Jeg er stor tilhænger af lækker comfortfood, der ikke kræver den store tilberedning. Og her er svamperisottoen et godt bud – fuld af smag og med rigeligt parmesan. Svamperisotto er på min top tre, over efterårsretter.

RISOTTO MED SVAMPE OG PARMESAN

Svamperisottoen her, er dejlig cremet og ligger altså en god bund. Portionen rækker til ca 4 personer, men hvis I er to kan opskriften halveres, medmindre I vil spise retten to dage i streg. Ost kan du sagtens undlade, men det giver god smag og gør retten mere cremet. Hvis du synes der mangler lidt sprødhed, kan du altid riste lidt hasselnødder på en varm pande og tilsætte. Både i retten, men også ovenpå.

Prøv også: risotto med ærter, parmesan og urteolie.

FÅ OPSKRIFTEN PÅ SVAMPERISOTTO HER:

5 fra 1 stemme
Svamperisotto med revet parmesan
SVAMPERISOTTO MED PARMESAN
Forb. tid
15 min
Tilb. tid
30 min
Samlet tid
45 min
 
Ret: Aftensmad, Vegetarisk
Antal: 4 personer
Ingredienser
  • 350 g risottoris
  • 50 g smør
  • 1 stk løg, finthakket
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 dl hvidvin
  • 8 dl hønse- eller grøntsagsfond
  • 350 g svampe, gerne blandet
  • 100 g parmesanost, revet + ekstra til servering
  • friske krydderurter: salvie, timian, estragon eller oregano
Sådan gør du
  1. Skær svampene i tern og steg dem gyldne i lidt olie. Sæt dem derefter til side.

  2. På en pande steges løg klare i smør, uden at de tager for meget farve. Tilsæt risottoris og steg dem med løgene et par minutter. Tilsæt hvidvin og rør godt, til hvidvinsdampen er væk.

  3. Tilsæt boullion lidt ad gangen, og rør jævnligt, til risene er lettere møre og væsken er kogt ind - ca. 20 minutter. Tilsæt evt. mere vand, hvis nødvendigt.

  4. Tilsæt parmesan, resten af smørret og svampene. Rør godt sammen og smag til med salt og peber. Server med friske urter og evt. revet parmesan. Velbekomme.

Svamperisotto med revet parmesan

Svamperisotto med revet parmesan

Del med en du holder af:

Skriv en kommentar

avatar

  Abonner  
Giv besked om

Svamperisotto med revet parmesan
Svamperisotto er en klassisker, som man sjælendt går galt i byen med. Der er ikke så meget at sige – det smager bare herligt! Er jeg ene om den? Risotto er i min optik, generelt en ret, der passer til alle ugens dage – både i hverdagen, men også en ret jeg ville servere for mine gæster i weekenden.

RISOTTO EFTER ÅRSTIDEN

Det gode ved risotto er, at det kan varieres i uendeligheder. Når græskar er i sæson laver jeg speltotto med græskar og svampe. Når asparges titter frem kommer jeg dem i en perlebyg risotto. Jeg spiser en del risotto, indrømmet. Jeg er stor tilhænger af lækker comfortfood, der ikke kræver den store tilberedning. Og her er svamperisottoen et godt bud – fuld af smag og med rigeligt parmesan. Svamperisotto er på min top tre, over efterårsretter.

RISOTTO MED SVAMPE OG PARMESAN

Svamperisottoen her, er dejlig cremet og ligger altså en god bund. Portionen rækker til ca 4 personer, men hvis I er to kan opskriften halveres, medmindre I vil spise retten to dage i streg. Ost kan du sagtens undlade, men det giver god smag og gør retten mere cremet. Hvis du synes der mangler lidt sprødhed, kan du altid riste lidt hasselnødder på en varm pande og tilsætte. Både i retten, men også ovenpå.

Prøv også: risotto med ærter, parmesan og urteolie.

FÅ OPSKRIFTEN PÅ SVAMPERISOTTO HER:

5 fra 1 stemme
Svamperisotto med revet parmesan
SVAMPERISOTTO MED PARMESAN
Forb. tid
15 min
Tilb. tid
30 min
Samlet tid
45 min
 
Ret: Aftensmad, Vegetarisk
Antal: 4 personer
Ingredienser
  • 350 g risottoris
  • 50 g smør
  • 1 stk løg, finthakket
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 dl hvidvin
  • 8 dl hønse- eller grøntsagsfond
  • 350 g svampe, gerne blandet
  • 100 g parmesanost, revet + ekstra til servering
  • friske krydderurter: salvie, timian, estragon eller oregano
Sådan gør du
  1. Skær svampene i tern og steg dem gyldne i lidt olie. Sæt dem derefter til side.

  2. På en pande steges løg klare i smør, uden at de tager for meget farve. Tilsæt risottoris og steg dem med løgene et par minutter. Tilsæt hvidvin og rør godt, til hvidvinsdampen er væk.

  3. Tilsæt boullion lidt ad gangen, og rør jævnligt, til risene er lettere møre og væsken er kogt ind - ca. 20 minutter. Tilsæt evt. mere vand, hvis nødvendigt.

  4. Tilsæt parmesan, resten af smørret og svampene. Rør godt sammen og smag til med salt og peber. Server med friske urter og evt. revet parmesan. Velbekomme.

Svamperisotto med revet parmesan

Svamperisotto med revet parmesan

Del med en du holder af:

Skriv en kommentar

avatar

  Abonner  
Giv besked om
TILMELD DIG MIT NYHEDSBREV. BLIV OPDATERET MED SÆSONENS OPSKRIFTER OG FÅ EN HILSEN I NY & NÆ MED INSPIRATION - BÅDE TIL KØKKENET & GANEN
Luk menu