Annonce

Pastasalat med sprød parmaskinke, peberfrugt og cremet parmesandressing

Pastasalat med parmesandressingog peberfrugt

Pastasalat med Parmaskinke er en nem og lækker ret, som både børn og voksne elsker. Denne opskrift på pastasalat med sprød parmaskinke og en cremet parmesandressing tager kun 30 minutter at tilberede, og den er derfor perfekt til en travl hverdag, hvor tiden er knap. 

Ingredienserne i denne pastasalat er få, men de er alle sammen velsmagende og giver pastasalaten masser af smag. Udover pasta og parmaskinke, skal du bruge rød peberfrugt, rucola og en lækker dressing. Du kan også tilføje andre ingredienser efter smag og behag, fx cherrytomater eller oliven.

pastasalat med sprød parmaskinke, peberfrugt og cremet parmesandressing

Pastasalat med sprød parmaskinke

Lækker cremet pastasalat med parmesandressing, grillede peberfrugter og sprød parmaskinke. Smager utroligt godt og er perfekt til frokost, picnic eller madpakken.
Ingen bedømmelser endnu
Antal: 4 personer
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse20 minutter
I alt30 minutter

Ingredienser

Parmesandressing

  • 2 stk æggeblommer
  • ½ stk citron (saften)
  • 1 fed hvidløg
  • 100 g smagsneutral olie (fx vindruekerne eller solsikkeolie)
  • salt og friskkværnet peber
  • 25 g Parmesan

Pastasalat

  • 75 g Parmaskinke
  • 250 g tørret pasta
  • 2 stk røde peberfrugter
  • 10 g olivenolie*
  • 50 g rucola

Fremgangsmåde

Parmesandressing

  • Kom æggeblommer, citronsaft, hvidløg, olie og parmesanost i en høj beholder eller et højt glas.
  • Blend det hele sammen med en stavblender i bunden af glasset til en dressing.
  • Smag til med salt og peber.

Pastasalat med parmesandressing

  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft, kom parmaskinken på en bageplade beklædt med bagepapir og bag ca. 6-8 minutter, indtil gyldent. 
  • Kog pastaen i saltet vand, ca. 1 minut mindre end anvist på pakken. Skyl herefter pastaen i koldt vand. 
  • Befri peberfrugterne fra kerne og det hvide. Skær dem i skiver og steg dem i ca. 5-6 minutter på en varm pande, i olivenolie.
  • Vend pasta med 150 g af parmesandressingen (opbevar resten på køl). Vend de stegte peberfrugter og rucola med. Anret i en skål og top med knuste stykker af skinke.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Sådan laver du sprød parmaskinke i ovnen

Parmaskinke skal laves i ovnen, hvor den steges sprød. Det giver det bedste resultat, og tilføjer naturligvis knas til pastasalaten.

Læg parmaskinken på en bageplade med bagepapir. Bag skinken i ovnen i 6-8 minutter ved 175 grader, indtil den er sprød og gyldenbrun. Mens skinken bager, kan du lave dressingen og koge pastaen.

Tip!
Se endnu flere lækre opskrifter på pastasalater her.

Når parmaskinken er færdigbagt, er det tid til at samle pastasalaten. Bland pastaen, med grillede peberfrugter og hæld dressingen over og rør det hele godt rundt. Til sidst kan du tilføje densprøde parmaskinke, som du har taget ud af ovnen, og røre det forsigtigt sammen med resten af salaten. Server straks og nyd den lækre smag af sprøde parmaskinke og friske grøntsager i hver bid. 

Pastasalat med fetacreme og stegte tomater
Denne her pastasalat med fetacreme og stegte cherrytomater er helt vidunderlig, hvis du kan lide feta. Prøv opskriften til frokost eller aftensmad!
Gå til opskrift
Pastasalat med fetacreme og stegte tomater
Pastasalat med parmesandressing

Lækker pastasalat med sprød parmaskinke, peberfrugt og cremet parmesandressing til frokost, madpakken eller picnic

Denne pastasalat med sprød parmaskinke en simpel, men smagfuld ret, som er perfekt til en hurtig og let aftensmad eller frokost. Den er også ideel til at tage med i madpakken eller som en let ret til en sommerfest eller picnic.

Prøv den selv og oplev, hvor let det er at lave en velsmagende pastasalat med få ingredienser og minimal tid i køkkenet. Jeg lover at opskriften er super nem at lave.

Græsk pastasalat
Lækker og nem og græsk pastasalat med feta, tomat, rødløg og oliventapenade. Salaten er med pasta a la græsk salat og smager skønt!
Gå til opskrift
Græsk pastasalat med oliven og tomater
Pastasalat med sproed parmaskinke

Pastasalat med parmaskinke og parmesan

DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 980
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments