Pasta med stegte peberfrugter og burrata

pasta med stegte peberfrugter og burrata

En helt simpel pastaret der hverken er kedelig eller svær at lave! Denne skønne pasta laves med stegte, røde peberfrugter og serveres med burrata – som jo bare er helt vidunderligt.

Min opskrift på pasta med stegte peberfrugter er til de hverdage, hvor man har brug for at maden kommer hurtigt på bordet. Det tager nemlig max 30 minutter at bikse denne pastaret sammen, og smagen er helt vildt god!

Pasta med stegte peberfrugter og burrata

Denne opskrift er utrolig enkel: Start med at stege røde peberfrugter – først ved høj varme, så ved lav. Imens koger du pastaen til den er knap al dente, dernæst kan du vende stegt peberfrugt sammen med pasta og røre nogle minutter, så der dannes en slags sauce af pastavand og olie. Til sidst skal der serveres med burrata på toppen. 

Mad med peberfrugt er forvejen lækkert, men når det også kombineres med burrata, så er der gourmet for alle pengene! Det samme gælder en opskrift, som minder lidt om, nemlig min opskrift på pasta med bagte tomater, hvor der også er burrata på toppen. Eller en klassisk pasta pomodoro.

Pasta med stegte peberfrugter kan laves med mange typer pasta, så brug lige den type du har lyst til. Jeg har brugt fettuccine, men du kan også snildt bruge en kort pastatype såsom penne eller tortiglioni. 

Prøv også: Pasta med stegte tomater, kapers og oliven

pasta med stegte peberfrugter

Opskrift på stegt peberfrugt med urter til pasta

Stegt peberfrugt smager fantastisk, især når det får lov at få lidt farve på panden. Pastaretten her er et godt eksempel på mad med peberfrugt, som er nemt at lave – i mine øjne er det perfekt hverdagsmad!

Du finder også mange flere pastaretter på min blog – her gemmer der sig også sig endnu flere opskrifter med peberfrugt. Deriblandt finder du også en af mine favoritter, som er denne pasta med broccoli og spinat. Den kommer i en cremet sauce med parmesan.

Opskriften på pasta med stegte peberfrugter får du her:

pasta med stegte peberfrugter og burrata

Pasta med stegte peberfrugter

En lækker og nem omgang pasta med stegte peberfrugter og burrata ost, som er lagt på toppen af pastaretten. Her får du en vidunderlig smagskombination!
5 fra 2 stemmer
Antal: 2 personer
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse20 minutter
I alt25 minutter

Ingredienser

Stegt peberfrugt

 • 2 stk røde peberfrugter
 • 30 g olivenolie* (2 spsk)
 • 2 fed hvidløg
 • 3 kviste rosmarin
 • salt og friskkværnet peber

Pasta og burrata

 • 250 g tørret pasta
 • 2 tsk flagesalt
 • 0,5 stk burrata
 • 30 g olivenolie* (2 spsk)

Fremgangsmåde

Stegt peberfrugt

 • Befri peberfrugterne for kerner og det hvide i den inderste del. Skær dem herefter i grove skiver.
 • Tag en mellemstor pande og stil den på højeste blus. Når panden er rigtig varm tilsættes halvdelen af olivenolien og peberfrugterne. Lad det stege i ca. 2 minutter.
 • Tilsæt nu hvidløg samt rosmarin og skru ned på medium til lavt blus og lad det hele småstege i ca. 15 minutter. Når peberfrugterne er klar kommes det resterende olivenolie på. Smag til med med salt og peber.

Pasta og burrata

 • Kog pastaen ca. 1-2 minutter mindre, end anvist på pakken.
 • Når pastaen er klar sigtes det fra vandet, på nær 1/2 dl af vandet. Vandet og pastaen kommes i gryden med peberfrugter og det hele vendes sammen i ca. 1-2 minutter. Smag til med salt og peber.
 • Anret med burrata på toppen og en sjat olivenolie efter behov.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Læs også: Hvis du også er glad for opskrifter med peberfrugt, så prøv mine grillede peberfrugter med ricottacreme eller denne cremet pasta med peberfrugtsauce på under 30 minutter

pasta med stegte røde peberfrugter
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 985
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments