Græskarvafler

Græskarvafler

Græskarvafler er så godt! Det må du altså prøve.. Jeg tror jeg har fået nævnt, hvor meget jeg elsker at græskarsæsonen er over os – hvis ikke, så ved I det nu. Jeg har allerede spist det meget her i september måned, og jeg kan slet ikke få nok! Det resulterede i disse vafler med græskar.

Græskarvafler

Græskarvafler

Nemme græskarvafler – perfekte til frokost. Sødmen fra græskarret fungerer godt sammen med spidskommen og det salte fra feta'en.
5 fra 5 stemmer
Antal: 5 Stk
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse10 minutter
I alt20 minutter

Ingredienser

Til stegning

  • 30 g smør

Serveringsforslag

  • 50 g feta
  • 0,5 stk granatæble
  • 20 g græskarkerner*
  • 1 bundt bredbladet persille

Fremgangsmåde

  • Skær græskaret i store tern og kog det mørt, inden det blendes.
  • Blend alle ingredienser sammen i en blender. 
  • Varm vaffeljernet op og smelt smør i vaffeljernet.
  • Bag dine vafler i ca. 2-4 minutter.
  • Lad dem kort afkøle. Top med valgfrie toppings.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Opskrift på nemme græskarvafler til frokost eller aftensmad

I sidste uge delte jeg opskriften på en speltotto med græskar. I går eksperimenterede jeg lidt mere med græskarret – det kom der disse lækre græskarvafler ud af. Det smagte virkelig godt og jeg spiste sådan et par stykker til frokost, med feta, avokadomos og granatæblekerner.

Du kan toppe vaflerne med lige det du vil – kun fantastsien sætter grænser. Disse græskarvafler er så nemme at bikse sammme. Du skal kun koge, mose og stege. Mere simpelt bliver det vist ikke.

Vafler med græskar i det salte og søde køkken

Jeg synes sødmen fra græskarret fungerer godt sammen med spidskommen og det salte. Derfor fungere de rigtigt godt som en frokostvaffel. Du kan også undlade spidskommen, og bruge den som en morgenmadsvaffel med friske bær og chokoladecreme. Begge dele fungere rigtig godt!

Jeg har også lavet før lavet rødbedevafler, som giver den flotte røde farve. Du kan toppe dem med præcis samme fyld eller hvad du nu har i skabe og skuffer.

Jeg har efterhånden en del opskrifter på vafler – nogle helt neutrale, som kan bruges til dessert, andre med lidt grønt i. Fx kan jeg anbefale de grønne af slagsen, som er mine vafler med spinat toppet med cremefraiche og røget laks. De er så gode til frokost eller aftensmad!

Disse falafel vafler smager også dejligt og er stærkt inspireret af mellemøstlig mad – derfor er de også toppet med alt fra syltede rødløg til hummus og granatæblekerner.

Græskarvafler
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 986
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments