Annonce

Risotto med asparges

Risotto med asparges

Endelig forår, og for mig betyder det, at jeg skal i køkkenet og udforske alle de skønne forårs grøntsager og lave en masse dejlige opskrifter til jer. Risotto med asparges er ægte forår for mig. Jeg spiser det hvert år, når de grønne og hvide stængler er i sæson. Risotto er lækkert og cremet og lander på min top tre over comfort food retter, ligesom min opskrift på risotto med svampe som jeg laver hvert efterår. 

Denne forårs aspargesrisotto er skøn, for den er ligesom andre risotto opskrifter ganske nem at lave, og så er den endda færdig på mindre en halv time. I denne herlige opskrift har jeg brugt friske, sprøde og grønne asparges, men hvis du ønsker at lave en helt hvid og cremet risotto, så kan du bare bruge hvide asparges i stedet. Men huske endelig parmasanen!

Risotto med asparges og parmesan

opskrift på risotto med asparges

Opskrift på risotto med grønne asparges

Denne aspargesrisotto er altså bare lækker, og opskriften er dejlig nem at følge. Slutteligt står du med en vidunderlig cremet og smagfuld risotto, med små sprøde og farverige stykker af grønne asparges. Det er en vaskeægte one-pot opskrift nu skal du bare se.

I en gryde smeltes olivenolie og smør sammen, hvorefter løg brunes i. Risene tilføres derefter, og så hældes hvidvinen over. Når vinen er fordampet tilsættes hønsefonden lidt efter lidt i løbet af 15-20 minutter. Når risene næsten er færdige smides de skårne aspargesstykker i, hvorefter parmesan og citron også blandes i. Smag herefter til med salt og peber, gerne også en smule friskhakket persille.

Så er din risotto med asparges klar til at serveres. Jeg kan godt lide at toppe med persille og en smule ekstra parmesan, da det gør den endnu smukkere. 

Opskriften på aspargesrisotto med friske asparges får du her:

opskrift på risotto med asparges

Risotto med asparges

Verdensklasse risotto med asparges, lavet med de grønne. Hvide asparges kan også bruges! Her får du den bedste opskrift på aspargesrisotto.
4,84 fra 6 stemmer
Antal: 4 Personer
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse20 minutter
I alt25 minutter

Ingredienser

  • 12 stk grønne asparges
  • 1 stk skalotteløg
  • 45 g olivenolie*
  • 30 g smør
  • 250 g risottoris
  • 100 ml hvidvin
  • 1200 ml hønsefond
  • 50 g Parmesan
  • 1 stk citron
  • salt og friskkværnet peber
  • ½ bundt bredbladet persille

Fremgangsmåde

  • Skær ca. 1 cm af bunden af aspargesene og skær dem i mindre stykke og stil til side.
  • Snit skalotteløg fint.
  • Tag en gryde og sæt den på blusset på medium varme. Kom olivenolie og smør i gryden og lad det bruse op. Tilsæt løget og rør rundt indtil løgene er klare i farven.
  • Tilsæt risene og rør det rundt i ca. 30 sekunder. Kom hvidvinen på og lad det fordampe.
  • Kom nu hønsefonden på lidt ad gangen ad gangen mens du rører i gryden. Det tager ca. 15-20 min. Når risene er ved at være færdige tilsættes aspargesene og de koges med i ca. 1 min.
  • Kom nu parmesan, lidt citronskal og saften fra citronen i.
  • Smag til med salt og peber og rør lidt friskhakket persille i, lige inden servering – gem lidt til toppen.
  • Velbekomme.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Forår- og sommerlig asparges risotto med parmesan 

Når du laver risotto skal du huske parmesan. Parmesan er en vigtig ingrediens i risotto! En risotto skal nemlig være cremet og det sørge den hårde hvide ost for. I denne opskrift er det en som en anemone skovbund, da er både hvide og grønne elementer i. Men som nævnt kan du også anvende hvide asparges frem for grønne. Så får du jo bare en risotto med hvide asparges.

Læs også: En anden mulighed, der er jo uendelige når kommer til risotto, er at lave en risotto med ærter. Den er ligesom denne også simpel og supernem, men en smule grønnere og kan laves året rundt, da du også kan bruge frosne ærter. Du kan også lave en helt plain risotto og selv komme fyld i.

Perfekt servering til gæster eller til hverdagen

Skal du have gæster, og skal det være nemt for dig, så skal du da lave en aspargesrisotto. Her får du nemlig mulighed for at brug ekstra meget tid med dine gæster, da madlavningen ikke tager mere end en halv time. Risotto med asparges er derfor en skøn servering som kan bruges som hovedret til gæstemad eller som hverdagsmad på under 30 minutter. Desuden skal der jo vin i, så hvis du skal have gæster, kan du ligeså godt købe to flasker, så er der både til risottoen og til bordet. Vinen giver den rette syrlighed, og parmesanen tilsættes for karakter og den perfekte cremethed og smag. 

Server din asparges risotto som tilbehør til en hovedret, eller som hovedretten med lækkert friskbagt brød til.

Nem risotto med asparges
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 979
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

6 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments