Gnocchi med pesto og parmesan

Gnocchi med pesto opskrift

Efter at have prøvet at lave gnocchi fra bunden, har jeg fundet ud af hvor simpelt og sjovt det er, og derfor lavet det nogle gange siden. Måske er jeg bare inde i en gnocchi-periode, men de små buttede kartoffel-pastaer smager altså virkelig godt! 

Jeg har også opdaget, at verdens nemmeste hverdagsret er gnocchi, købt færdiglavede for nemheds skyld, vendt i pesto. Det tager ingen tid at lave, men det smager som om man har brugt lang tid i køkkenet. Sådanne retter elsker jeg!

TIP: Hvis du godt kan lide at lave gnocchi fra bunden, så er du garanteret glad for hjemmelavet pasta generelt. Det er jeg ihvertfald. Prøv derfor også min opskrift på fyldte ravioli med ricotta og pesto.

Gnocchi med pesto opskrift

Gnocchi med pesto

Gnocchi med pesto og parmesan er en skøn pastaret, hvor du kan bruge den pesto du har ved hånden. Opskriften og fremgangsmåden er meget simpel.
4,50 fra 2 stemmer
Antal: 4 Personer
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse10 minutter
I alt15 minutter

Ingredienser

 • 350 g friske gnocchi
 • 80 g basilikumspesto
 • 0,5 stk citron
 • 1 bundt basilikum
 • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

 • Kog gnocchi efter pakkens anvisning i en gryde med kogende og saltet vand.
 • Hæld vandet fra, når gnocchi begynder at komme op til overfladen. Gem 0,5-1 dl af kogevandet og sæt den til side.
 • Tilsæt pesto i gryden, revet citron samt friskplukede basilikumsblade og lidt af kogevandet. Smag til med salt, peber og evt. mere citron.
 • Vend det godt sammen og anret i skåle og top med basilikumsblade samt revet parmesanost.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Hjemmelavet gnocchi vendt med pesto

For noget tid siden delte jeg en opskrift på hjemmelavet gnocchi i salviesmør. Denne opskrift minder lidt om den, naturligvis fordi basen er den samme – bestående af gnocchi. Men smagen og formatet er meget anderledes. Så ja, man kan snildt spise gnocchi to dage i træk. Eller spise begge retter på én gang. 

Jeg havde en rest pesto stående og en rest fra portionen med salviesmør. Så vi lavede begge retter, Olivier og jeg. Perfekt til en lun, sen og mættende frokost. En pestorest kan du også bruge i en lækker cremet pasta pesto med grøn pestosauce.

Opskrift på Gnocchi med pesto og salviesmør

Simpel opskrift på gnocchi med pesto og revet parmesan

Denne opskrift er nok en af de mest simple, jeg har skrevet. Du skal nemlig kun bruge:

 • Gnocchi: Brug købte eller lav dem selv, hvis du har tid og lyst. Det er en sjov proces!
 • Pesto: Brug den, du nu har stående eller min go-to: Hjemmelavet grøn pesto. Du kan også prøve dig frem med en hjemmelavet rød pesto eller ramsløgspesto. Bruger du en rød pesto, kan du med fordel vende friske cherrytomater ved i stedet for basilikum. Bruger du en olivenpesto, er det lækkert med friske oliven i – osv. 
 • Parmesan: Bruges til at rive hen over retten. Du kan også bruge vesterhavsost eller en anden fastmodnet ost. Eller eventuelt udelade det, da der i de fleste pestoer allerede er ost i. 

Jeg tilføjer desuden lidt citronskal og basilikumsblade, fordi det er en nem måde at få mere smag. Især citronskallens syrlighed gør noget godt for smagen, mens basilikumsbladene får retten til at fremstå fin og frisk. 

Gnocchi med pesto

Hjemmelavet gnocchi

DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 985
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments