Kyllingekebab på spyd

Kyllingekebab på spyd

Her kommer en skøn måde at tilberede kylling på – nemlig som tyrkisk inspireret kyllingekebab eller kyllinge shawarma, som man også kan kalde det. Det er en nem opskrift, hvor man tilbereder kyllingen på spyd. Du skal derfor ikke bruge alverdens fancy grill, rotisseri eller andet værktøj. Bare spyd af træ eller metal og et par kyllingebryst.  

Kyllinge kebab på spyd bliver fantastisk mørt og lækkert. Og det kan bruges i vildt mange retter, så den her opskrift kan bruges som basisopskrift til mange gange aftensmad. 

Hjemmelavet kyllingekebab – tyrkisk inspireret

Til sådan en omgang hjemmelavet kebab af kyllingekød har jeg ladet mig inspirere af tyrkisk madlavning og de mange, gode krydderier de bruger. Du skal derfor starte med at skære kyllingen i mundrette stykker, hvorefter kyllingen skal have lov at trække i en krydret marinade. 

Marinaden laves på olivenolie og krydres med spidskommen, koriander, timian, oregano, chiliflager, citronskal og hvidløg. Har du lyst til at smide andre krydderier eller urter i marinaden, så er det blot fantasien, der sætter grænser.   

Nem opskrift på kyllinge kebab på spyd

Når din kyllingekebab er marineret, skal kyllingen sættes på spyd og steges hårdt på en pande. Det er godt med høj varme, så kyllingen får farve og bliver sprød. 

Mere skal der altså ikke til for at man kan få kebab af kyllingekød! Altså en virkelig nem opskrift, som sagtens kan bruges til hverdag.

krydret kyllingekebab på spyd

Kyllingekebab på spyd

Lækker og nem opskrift på kyllingekebab på spyd. Det smager skønt i alt fra gyros, pitabrød eller til en salat.
Ingen bedømmelser endnu
Antal: 2 personer
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse40 minutter
Marinering45 minutter
I alt1 time 35 minutter

Ingredienser

Fremgangsmåde

  • Skær kyllingen ud i mundrette stykker og kom det i en skål.
  • Bland kyllingstykkerne med alle de tørrede krydderier, olivenolie, skallen fra en halv citron samt et halv fed presset hvidløg.
  • Lad det hele marinere på i ca. 45 minutter, tildækket med sølvfolie eller en tallerken. 
  • Kom de marinerede kyllingestykker på spyd, og steg dem på en rygende varm pande i lidt olie. Giv dem ca. 2-3 minutter på hver side.
  • Krydr med salt og peber undervejs.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Hvad kan bruge kyllingekebab til?

  • Pitabrød: Bag nogle lækre pitabrød og fyld dem med grøntsager, kyllinge shawarma og en god dressing. 
  • Salater: Servér kyllinge kebab på spyd til salaten eller tag den hjemmelavet kyllingekebab af spydene og bland i salaten. 
  • Tortillas: eller gyros! Du kan følge min opskrift for fyldet og udskifte oksekødet med kyllingekødet. 
  • Pizza: Kom kyllingekebab på en pizza – fx med salat og dressing som den bedste tømmermændspizza! 
krydret kyllingekebab på spyd
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 984
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments