Opskrifter med asparges
Jeg må indrømme at jeg er størst fan af de grønne asparges, der har den der milde ærteagtige smag og er nemmest at bruge. De kan med fordel grilles eller steges og serveres som simpelt tilbehør til enhver ret, eller de kan få lov at spille hovedrollen. Fx til frokost eller aftensmad.
Grønne asparges kan også bruges i varme retter. Jeg laver gerne risotto på perlebyg med denne grøntsag, som giver en sprødhed og et friskt udtryk til retten. De hvide asparges egner sig mere til tarteletter eller forretter. Fx kan det serveres med stenbiderrogn og æggesalat eller du kombinere den hvide asparges med en generøs mængde hollandaise.
Umiddelbart er der ret mange gode muligheder, når det kommer til asparges, så tag endelig et kig i mit opskriftindeks her, og så om ikke der er nogle opskrifter med asparges, der kan inspirere dig til at bruge den lækre grøntsag.
Hvornår er asparges i sæson?
Både grønne og hvide asparges er en forårsgrøntsag, der melder sin ankomst i maj og juni, og det er altså en relativ kort sæson. De grønne asparges kan du dog finde importeret året rundt, mens de hvide kun kan købes i de tidlige sommermåneder.