Salat med aspargesskud, nye kartofler og dilddressing

Salat med aspargesskud og dilddressing

Når aspargesplanter går i løv og vokser sig uspiselige, danner de nye, små sideskud – de fineste, sprøde aspargesskud. De smager som asparges og er virkelig lækre at bruge i salater. I dag kommer derfor en opskrift på salat med aspargesskud – en dejlig sommerlig og grøn salat, som er nem at lave.

Salat med aspargesskud, nye kartofler og dilddressing

Aspargesskudssalat er blevet en af mine nye favorit grønne salater at spise om foråret og sommeren. Den er frisk og fin fra de søde aspargesskud, og så er den dejlig simpel at lave. Udover skud fra asparges i løv putter jeg nye kartofler, hjertesalat og purløgsblomster i salaten. 

Salat med asparges skud

Inspiration til flere salater med asparges: Salat med rabarber og grønne asparges og grøn kartoffelsalat med asparges og ærter.

Opskrift på salat med aspargesskud

Du kan lynhurtigt vende en salat med aspargesskud sammen. Kartoflerne skal selvfølgelig koges møre først – eller du kan bruge rester, hvis du har kogte kartofler fra aftensmaden dagen før. Derudover skal hjertesalaten bare skæres i mindre stykker, og så skal der anrettes med aspargesskud, purløgsblomster og dressing. 

Salat med aspargesskud og dilddressing

Salat med aspargesskud, kartofler og dilddressing

Salat med aspargesskud, nye kartofler og purløgsblomster er en skøn sommerlig salat som du kan lave med dine asparges fra haven.
Ingen bedømmelser endnu
Antal: 2 Personer
Forberedelse15 minutter
Tilberedelse5 minutter
I alt20 minutter

Ingredienser

Salat

  • 300 g kartofler (gerne nye!)
  • 1 stk hjertesalat
  • 15 g olivenolie*
  • 1 håndfuld aspargesskud (fra asparges i haven når de er gået i løv)
  • 2 knolde purløgsblomster
  • salt og friskkværnet peber

Dilddressing

  • 1 bundt dild
  • 200 g creme fraiche 18 %
  • 1 tsk akaciehonning
  • 0,5 stk citron
  • salt og friskkværnet peber

Noter

  • Du kan sagtens erstatte de små aspargesskud med grønne asparges, og blot lige dampe dem eller snitte dem fint. 

Fremgangsmåde

Salat

  • Kog kartoflerne møre i godt saltet vand. Lad dem herefter afkøle og halver dem.
  • Skær hjertesalt i mindre stykker. Vend med halvverde kartofler og olivenolie. Anret på et fad og top med aspargesskud og purløgsblomster. Krydr med salt og peber.

Dilddresssing

  • Hak dild fint. Rør det sammen med creme fraiche og honning.
  • Smag til med citronsaft, salt og friskkværnet peber. Anret på salaten.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Gode dressinger til salaten

Udover at drizzle med olivenolie, vender jeg også salaten med en simpel dilddressing på creme fraiche, honning, citron og dild. Men du kan også sagtens servere salaten med avocado dressing, mormor dressing – eller måske endda en ranch dressing!

DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 984
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments