Annonce

Pizza med stenbiderrogn og mascarpone

Pizza med stenbiderrogn, asparges og urter-6

Lækker gourmet pizza med stenbiderrogn, mascarpone og asparges er en vidunderlig kombination! Hvis du elsker stenbiderrogn, så må du altså prøve denne stenbiderrogn-pizza. Og eftersom stenbiderrogn sæsonen er kort, så det skal nydes!

Du kender nok stenbiderrogn fra den klassiske forret: blinis med stenbiderrogn, der består af boghvede pandekager, creme fraiche, løg og rogn. Men har du prøvet at komme stenbiderrogn på pizza? Det smager SÅ godt!

Herunder får du derfor min bedste opskrift på en sprød knasende hvid pizzabund med mascarpone, asparges, masser af friske krydderurter og så stenbiderrogn. Og perfekt til det skønne farverige forår, hvor den nærmest er en spiselig udgave af den blomstrende skov. 

Pizza med stenbiderrogn, asparges og urter-6

Pizza med stenbiderrogn

Pizza med stenbiderrogn, friske asparges og urter er en skøn forårspizza som smager vidunderligt.
5 fra 2 stemmer
Antal: 2 Stk
Forberedelse30 minutter
Tilberedelse15 minutter
Hævetid2 timer
I alt1 time 45 minutter

Ingredienser

Pizzabunde

Fyld

 • 10 stk grønne asparges
 • 350 g mascarpone
 • 150 g stenbiderrogn
 • 1 stk citron
 • 40 g olivenolie*
 • salt og friskkværnet peber
 • 1 bundt kørvel

Noter

Mel: Prøv Blå Caputo! Jeg kan virkelig anbefale at bruge denne blå Caputo mel*, som er kvalitetshvedemel direkte fra Napoli, fra Italien 🇮🇹 Det giver de skønenste pizzaer, fordi melet har mange proteiner (13 %), som gør, at gluten bliver elastisk og strækbart. Det gør dejen enormt god at arbejde med, og det siges at det er med til at italienerne kan svinge deres pizzadej på fingrene, uden der går hul i 😉 PRØV DEN! 🍕

Fremgangsmåde

Pizzabund

 • Kom vand, (21-22 grader), i en røreskål og rør gæren ud i vandet. Tilsæt mel, og ælt dejen i 8 minutter på medium hastighed. I det sidste minut skrues der op i hastighed, og i de sidste 20 sekunder tilsættes salten. 
 • Vend dejen ud på et bord og del den i to. Form hver dej til en kugle, drys mel på toppen og dæk til med et klæde. 
 • Lad nu de to deje hæve ved stuetemperatur i ca. 2 timer.

Pizzafyld

 • Skær de nederste 2 cm af aspargesene af. Skyl dem godt og skræl dem så fint som muligt med en tyndskræller. Kom skrællerne i iskoldt vand, eventuelt med lidt isterninger og stil det hele på køl i mellem 30-45 minutter.
 • Smør begge pizzaer med mascarpone, og bag dem i en forvarmet ovn på 250° varmluft i ca. 10-12 minutter. Gerne på et bagestål, hvis du har.
 • Når pizzaerne er færdige, kommes de sprøde asparges og stenbiderrogn på. Krydr med salt peber, citronsaft og olivenolie. Anret med frisk kørvel eller dild på toppen.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Opskrift på pizza med stenbiderrogn

Vil du opleve en himmelsk smagsoplevelse? Så må du prøve opskriften på pizza med stenbiderrogn! Denne delikate og luksuriøse pizza kombinerer den delikate smag af stenbiderrogn med min bedste hjemmelavede pizzadej og friske ingredienser. Hver bid er en symfoni af smag, hvor den cremede stenbiderrogn møder den sprøde skorpe og fyldige smag af friske toppings. Denne pizza med stenbiderrogn er ikke kun en fest for smagsløgene, men også et visuelt mesterværk, der vil imponere dine gæster.

Det er såmænd som næsten ligesom hvilken som helst pizza, hvert fald når det gælder opskriften på pizzabunden. I en skål opløses gær blot med vand hvorefter det blandes med mel og salt, som æltes grundigt til en glat smidig dej. Dejen stilles til hævning i 2 timer, hvorefter den deles i to pizzaer som æltes supertynde, så det bliver dejligt sprøde, og lægges på bagepapir.

Tip! Hvis du har et bagestål så husk at sætte det ind mens ovnen varmer op, og du i mellemtiden kan forberede fyldet; stenbiderrognen er jo klar, så asparges klargøres og skrælles helt tyndt, og lægges i isvand. Jeg linker til et godt bagestål i opskriften, under udstyr.

Når ovnen er varm, smører du hver pizza med mascarpone, hvorefter de bages til de er lækre sprøde og gyldne. Når pizzaerne er færdig er det tid til – det sjove – at anrette. Asparges skrællerne fordeles rustikt over pizzaerne og stenbiderrogn drysses over. Husk endelig at få noget friskkværnet salt og peber på din hvide pizza, og nu hvor det er en stenbiderpizza skal der også noget syrlig citron saft over. Top pizzaerne af med enten dild eller kørvel, eller en lækker dilddressing. Og velbekomme, så er der serveret!

Hvid Pizza med stenbiderrogn og asparges

Pizza med stenbiderrogn og asparges-1

Oplev forårets friske smag: Stenbiderrogn på mascarpone-smurt pizzabund

Den sprøde pizzabund, fuldfed cremede mascarpone og friske asparges med salte rogn er gudespise. Så godt. En ægte gourmet pizza i mine øjne. Og en rigtig forårs pizza. Den klassiske pizza er nytænkt på forårsvis, og bringer nogle sprudlende farver til dit bord. 

Denne sæsonbaserede delikatesse er en hyldest til forårets friske smage, hvor den sprøde pizzabund møder den fyldige cremethed af mascarpone og den forfriskende smag af stenbiderrogn og asparges.

Lad denne gourmetpizza være det perfekte valg til din næste forårsfest eller som en luksuriøs hverdagsforkælelse. Den kan serveres til frokost i solen udenfor, eller som den perfekte start på en god aften med gæster som forret. Det er jo i princippet en kæmpe blinis, lidt mere detaljeret i de tilførte smage, men som egner sig eminent som dele-mad/gæstemad!

Hvis du er vild med de hvide pizzaer, kan du tjekke min opskrift på klassisk kartoffelpizza med mascarpone. Og for endnu mere inspiration er det et klik værd at tjekke alle mine pizzaopskrifter.

kalvetatar med stenbiderrogn
Lækker kalvetatar med stenbiderrogn, asparges mayonnaise og rugbrødscrumble er en perfekt og skøn forårsservering eller forret.
Gå til opskrift
Kalvetatar med stenbiderrogn og aspargesmayonnaise
Bagt torsk med stenbiderrognsauce
Bagt torsk med grønne asparges og sauce lavet med rygeost og stenbiderrogn er skøn forårsservering. Det er super nemt at lave og smager vidunderligt.
Gå til opskrift
bagt torsk i ovn med rygeostsauce
forårspizza med stenbiderrogn
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 980
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments