Pizza bianco med bacon og løg

pizza bianco

Det er nærmest lige meget hvad, man kommer på en pizza, så bliver det lækkert, for det er jo pizza. Dén her pizza bianco med bacon og løg er dog steppet op fra enhver pizza, for det salte, det søde og det sprøde fra bunden kulminerer i en eksplosion af smag på tungen. Det er en simpel og SÅ lækker opskrift.

Pizza bianco eller pizza bianca

Bianco betyder hvid på italiensk, så har man fat i en pizza bianco betyder det egentlig bare at pizzaen er uden tomatsauce. Skal det være helt rigtigt, hedder det en pizza bianca, da ordet pizza er hunkøn og man bøjer tillægsordet derefter. Men nu er det jo en madblog og ikke en grammatikblog det her, så lad os ikke hænge os så meget i det!

Opskrift på lækker Pizza bianco med bacon og løg

Først og fremmest skal du bruge en god pizzadej, når du skal lave pizza bianco med bacon og løg. Jeg bruger min bedste opskrift på hjemmelavet pizzadej, hvor du også får tips til, hvordan pizzaen skal formes. 

I forhold til toppings, så er opskriften virkelig nem. Det er blot at smøre creme fraiche ud på bundene og putte løgringe, baconstykker og timian oven på. Bacon, creme fraiche og løg er bare guf, så man behøver faktisk ikke ost på pizzaen. Du kan dog godt toppe med frisk mozzarella eller ricotta, hvis du har lyst. Så er det ellers bare ind i ovnen eller pizzaovnen og bag til pizzaen er sprød. 

pizza bianco opskrift

Pizza bianco med bacon og løg

Pizza bianco med bacon og løg smager vidunderligt, og er en af de lækreste pizzaer med gris.
Ingen bedømmelser endnu
Antal: 2 pizzaer
Forberedelse1 time 15 minutter
Tilberedelse15 minutter
I alt1 time 30 minutter

Ingredienser

Pizzadej

 • 195 ml vand (ca. 22 grader)
 • 6 g gær
 • 300 g hvedemel (helst Tipo 00, men denne mel* er helt vildt god!)
 • 1 tsk flagesalt (ca. 6 g)

Fyld

 • 200 g creme fraiche 18 %
 • 40 g bacon
 • 1 stk løg
 • 2 kviste frisk timian
 • ½ bundt frisk estragon

Noter

TIP: Smager også godt kold, og er perfekt i madpakken.

Fremgangsmåde

Bund

 • Opløs gær i vand. Tilsæt mel, og ælt dejen i 8 minutter på medium hastighed. I det sidste minut skrues der op for hastigheden, og i de sidste 20 sekunder tilsættes salt. 
 • Kom dejen ud på et bord. Del dejen i to og form hver dej til en kugle. Drys lidt mel på toppen og dæk dem til med et klæde. Lad dejene hæve ved stuetemperatur i ca. 1-2 timer, afhængig af temperaturen i lokalet. 

Afbagning

 • OBS! Det er meget forskelligt hvordan jeg bager mine pizzaer – her har jeg bagt min pizza i pizzaovn. Nogle gange bager jeg den i min almindelige ovn med et bagestål. Brug den afbagningsmetode som du foretrækker 🍕
 • Drys mel på bordet og form to pizzabunden, så tynde som muligt. Brug hænderne – det er vigtigt, at du ikke bruger en kagerulle da du så slår luften ud.
 • Skær bacon i tern og løg i ringe.
 • Smør bundene med creme fraiche, fordel stykker af finthakket bancon, løgringe og timian ovenpå hver bund.
 • Almindelig ovn: Bag pizzaerne i ca. 5-7 minutter ved 250 grader, indtil bunden er sprød. Vil du have dine pizzaer ekstra sprøde, kan du med fordel bruge et bagestål, pizzasten eller en varm bageplade. Ha' et øje på afbagningen, da ovne er forskellige.
  Tip: Kan du skrue mere op for din ovn, så gør endelig det – hold dog øje.
  Pizzaovn: Hvis du bruger pizzaovn, kender du din pizzaovn bedst.
 • Top med med friskplukket estragon, og evt. et dryp olivenolie.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Inspiration til flere pizzaopskrifter

Elsker du pizza, så vil du måske også synes om disse pizzaopskrifter:

Pizza bianco med bacon
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 990
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments