Annonce

Pizza med Parma skinke, rucola og Parmesan

nem Pizza med parmaskinke, rucola og Parmesan

Hjemme hos os elsker vi at lave hjemmelavet pizza. Det er et sjovt projekt, for man kan lave pizza på alle mulige forskellige måder, så der er masser af plads til leg. I dag kommer en opskrift på en helt klassisk italiensk pizza: Nemlig en pizza med parmaskinke, rucola og parmesan. Eller som en italiesnk pizzaiolo ville sige det: Pizza con prosciutto crudo, rucola e parmigiano!

Sprød pizza med parmaskinke, rucola og parmesan

Vi ved alle sammen hvad en pizza er, og langt de fleste ved også, hvad der gør en pizza god. Og det er altså dejen! Hvad er lækker pizza, uden en god dej? Jeg laver altid denne hjemmelavet pizzadej efter min egen opskrift/guide. Dejen kan koldhæves eller laves på dagen lige som du ønsker, og i guiden kan du læse alle mine tricks til at lave en god pizzadej hver gang!

Næstvigtigste ingrediens er efter min mening saucen. Jeg laver den også helst fra bunden efter denne opskrift på hjemmelavet pizzasauce, som er super simpel. Men man kan nu også godt købe sig til en udmærket sauce.

Nem opskrift på pizza med parmaskinke

Pizza med parmaskinke og rucola er super simpelt at lave. Du skal faktisk bare putte tomatsauce og mozzarella på din pizza, inden den kommer i ovnen, og så tilføjer du de øvrige ingredienser efter bagningen. Det er nemt og simpelt og kan fx laves for gæster på en fredag aften. I mit hoved er fredag i hvert fald pizzadag!

Får du en masse gæster på besøg? Så finder du endnu flere ideer til toppings og pizzaopskrifter på bloggen.

Pizza med parmaskinke og rucola

Pizza med Parma skinke, rucola og Parmesan

Pizza med Parma skinke, rucola og Parmesan med sprød pizzabund og hjemmelavet tomatsauce.
5 fra 3 stemmer
Antal: 2 pizzaer
Forberedelse1 time 15 minutter
Tilberedelse15 minutter
I alt1 time 30 minutter

Ingredienser

Pizzadej

  • 195 ml vand (ca. 22 grader)
  • 6 g gær
  • 300 g hvedemel (helst Tipo 00, men denne mel* er helt vildt god!)
  • 1 tsk flagesalt* (ca. 6 g)

Fyld

Noter

TIP: Smager også godt kold, og er perfekt i madpakken.

Fremgangsmåde

Bund

  • Opløs gæren i vandet. Tilsæt mel, og ælt dejen i 8 minutter på medium hastighed. I det sidste minut skrues der op for hastigheden, og i de sidste 20 sekunder tilsættes salten. 
  • Kom dejen ud på et bord. Del dejen i to og form hver dej til en kugle. Drys lidt mel på toppen og dæk dem til med et klæde. Lad dejene hæve ved stuetemperatur i ca. 1-2 timer, afhængig af temperaturen i lokalet. 

Afbagning

  • OBS! Det er meget forskelligt hvordan jeg bager mine pizzaer – her har jeg bagt min pizza i pizzaovn. Nogle gange bager jeg den i min almindelige ovn med et bagestål. Brug den afbagningsmetode som du foretrækker 🍕
  • Drys mel på bordet og form to pizzabunden, så tynde som muligt. Brug hænderne til dette, vigtigt du ikke bruger en kagerulle.
  • Smør bundene med pizzasauce og fordel stykker af mozzarella ovenpå hver bund.
  • Almindelig ovn: Bag pizzaerne i ca. 5-7 minutter ved 250 grader, indtil bunden er sprød. Vil du have dine pizzaer ekstra sprøde, kan du med fordel bruge et bagestål, pizzasten eller en varm bageplade. Ha' et øje på afbagningen, da ovne er forskellige.
    Tip: Kan du skrue mere op for din ovn, så gør endelig det – hold dog øje.
    Pizzaovn: Hvis du bruger pizzaovn, kender du din pizzaovn bedst.
  • Top med skinke, frisk rucola og parmesanflager, når pizzaen er færdig. Evt. også lidt et dryp olivenolie og salt hvis du foretrækker.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Kan jeg skifte parmaskinke ud?

Ja. Du kan fx bruge kogt skinke (prosciutto cotto) eller serranoskinke. 

Tips til opskriften

Mit vigtigste tip er nok, at skinken først skal tilføjes efter afbagning, da pizzaen ellers bliver for salt. Jeg synes også man bedre kan smage skinken på den måde. 

Kom lidt pesto på toppen af pizzaen, hvis du har lyst. Fx basilikumspesto. Eller bare nogle friske blade basilikum. Det ser lækkert ud!

Vil du have en dej med fuldkorn? Prøv da min opskrift på fuldkornspizza. Det fungerer også super godt.  

DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 978
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments