Skip to content
  • Søg opskrift
    • Morgenmad
      • Morgenboller
      • Morgenmadspandekager
      • Grød
      • Smoothie bowl
    • Frokost
      • Sandwich
      • Frokostsalat
      • Madvafler
    • Aftensmad
      • Aftensmad på 30 min
      • Hverdagsmad
      • Pastaretter
      • Pizza
      • Ovnretter
      • Madtærte
      • Risotto
      • Suppe
      • Wokretter
      • Vegetarretter
    • Tilbehør til aftensmaden
      • Drys og knas
      • Madbrød
      • Dip
      • Grøntsager som tilbehør
    • Salatopskrifter
      • Forårssalater
      • Sommersalater
      • Efterårssalater
      • Vintersalater
      • Fyldige salater
      • Grønne salater
      • Lune salater
    • Forretter
    • Bagværk
      • Surdej
      • Boller
      • Brød
    • Søde sager
      • Kage
      • Småkager
      • Dessert
      • Sødt tilbehør
      • Sunde søde sager
    • Snacks
      • Appetizer
      • Kanapéer
      • Snacks til drinks
  • Søg råvarer
  • Søg anledning
  • Om mig / Kontakt
    • Portfolio
  • Madplaner
    • Ugentlig madplan
    • Vegetarisk madplan
Pinterest Instagram Facebook
  • Om mig/kontakt
  • Portfolio
  • Nyhedsbrev
Pinterest Instagram Facebook
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad
      • Boller
      • Grød
      • Smoothie bowl
      • Pandekager
      • Vafler
      • Topping
    • Frokost
      • Madpakke
      • Sandwich
      • Frokostsalat
      • Madvafler
    • Forretter
      • Forretter med fisk
      • Gourmet forretter
      • Vegetariske forretter
    • Aftensmad
      • Hverdagsmad
      • Aftensmad på 30 min
      • Vegetarretter
      • Pastaretter
      • Ovnretter
      • Gryderetter
      • Pizza
      • Risotto
      • Madtærte
      • Suppe
      • Burger
      • Curry
      • Wokretter
    • Tilbehør til aftensmaden
      • Drys og knas
      • Grøntsager som tilbehør
      • Dip, dressing og saucer
    • Salatopskrifter
      • Grønne salater
      • Fyldige salater
      • Lune salater
      • Forårssalater
      • Sommersalater
      • Efterårssalater
      • Vintersalater
    • Bagværk
      • Boller
      • Surdej
      • Madbrød
      • Brød
      • Sødt bagværk
    • Søde sager
      • Kage
      • Dessert
      • Cookies
      • Hjemmelavet is
      • Muffins
      • Småkager
      • Vafler
      • Pandekager
      • Sødt tilbehør
    • Snacks
      • Kanapéer
      • Appetizer
    • Drikke
      • Varme drikke
      • Saft
  • Søg råvarer
marialottes hjemmeside
  • Søg anledning
  • Madplaner
    • Ugentlig madplan
    • Vegetarisk madplan
marialottes hjemmeside

Pizzadej til hjemmelavet pizza

Gå til opskrift Jump to Video Udskriv
Pizzadej til hjemmelavet pizza

Her får du en hurtig og super nem opskrift på pizzadej til hjemmelavet pizza. Jeg har nu i seks måneder testet for at ramme den perfekte grundopskrift på hjemmelavet pizzadej, som du kan vende tilbage til hver gang du får lyst til pizza, fordi den sidder absolut lige i skabet nu! Jeg har lavet en komplet guide til dig, så du kan blive meget klogere på alle de parametre der er vigtige i forhold til en god italiensk pizza! Du ved, den med sprød skorpe, gode luftbobler og sejhed. 

Denne opskrift på pizzadej er til dig der får akut lyst til pizza, fordi du kan lave dejen på under to timer. Opskriften er også til dig, som gerne vil være i god tid – derfor kan du også læse mere om hvordan du laver en koldhævet pizzadej, der skal hæve i køleskabet. Det er nemlig meget bedre, fordi dejen kan udvikle smag. 

Jeg håber du har lyst til at blive klogere på den perfekte pizzadej og læse alle mine tips til valg af mel, mængde af gær, hævetid og afbagning. Jeg kommer også i bunden med inspiration til fyld. 

OBS! Det er vigtigt, for mig, at understrege at den helt perfekte pizzabund som man køber hos det lokale pizzaria altid har en helt særlig god sprød skorpe. Det er der en naturlig forklaring på, og det skyldes deres pizzaovne. De kan trække en meget højere varme, som almindelige ovne ikke kommer i nærheden af. Men godt nyt – der er flere gode løsninger, så du kan komme i nærheden af den perfekte pizzabund, fx et bagestål eller pizzaovn. Læs med i opskriften. 

Hjemmelavet pizza – guide til den bedste grundopskrift på nem pizzadej 

Man kan finde mange opskrifter på pizza alle steder. Jeg har selv afprøvet adskillige, og er både blevet positivt overrasket og skuffet. Jeg har taget erfaringerne med mig, til at skabe min egen pizzadej – præcis som jeg bedst kan lide den. Og en pizzadej som jeg kan smække sammen på en almindelig hverdag, når pizza-sulten melder sig. 

Herhjemme har vi efterhånden gennemtestet så mange pizzabunde, for at sikre en god grundopskrift på pizzadej, herunder meltyper, hævetid, gærmængde, afbagning, krummen mv. Fordi når man skal lave pizza er der nemlig nogle vigtige parametre man skal have øje for – nedenfor har jeg samlet alle mine erfaringer. 

Pizzadej til hjemmelavet pizza

Opskrift på nem og hurtig dej til en sprød pizzabund

Det er nemt nok at lave en pizzadej, men en god pizzadej kræver lidt ekstra. Disse tre parametre må du ikke gå på kompromis med:

  1. Valg af meltype: Gå efter el med højt proteinindhold, gerne pizzamel som Tipo 00 – minimum 10 g protein pr. 100 g eller mere. Almindelig hvedemel kan også bruges, men er langtfra ligeså godt. Jeg bruger altid mel af mærket Caputo, det har et højt proteinindhold og en fantastisk bageevne (jeg deler et link i opskriften til hvor du kan købe det). Man kan også tilsætte lidt durumhvedemel som giver en god struktur til pizzaen. 
  2. Mængde af gær og hævetid: En god pizzadej behøver ikke store mængder af gær. Det er et misforstået begreb. For meget gær kan både være svært at kontrollere, men også gøre at pizzaen kommer til at smage for meget af det. Det er en ærgerlig oplevelse!
  3. Varme: Varmen er sindssygt vigtig for en god krumme og skorpe! Temperaturen er vigtig under bagningen, og du skal endelig bage på fuld varme. Men underlaget for pizzabunden spiller også en rolle. Brug gerne et bagestål eller endnu bedre, en pizzaovn hvis du har! Jeg er super glad for vores udendørs pizzaovn, der giver den perfekte skorpe og krumme HVER GANG. En tredje mulighed er, at du sætter en bageplade i ovnen, og lader den varme op med ovnen – på den måde agerer bradepanden ”bagestål”.
Nem og hurtig pizzadej opskrift

Gode tips til den bedste italienske pizza!

  • Koldhævning: Du kan sagtens lave en koldhævet pizzadej, læs nedenfor hvordan og læs opskriften for præcis fremgangsmåde.
  • Udrulning: Vær forsigtig når du ruller ud – brug hænderne frem for en kagerulle så du bevarer luftboblerne. Kagerulle er no-go!
  • Bagestål: Jeg anbefaler et bagestål eller bagesten til din ovn. Jeg bruger selv kun pizzaovn eller bagestål. 
  • Bagerist: Når du har bagt din pizza, så kom den over på en bagerist så du bevarer sprødheden. 
  • Fuldkornspizza eller grov pizzadej: Du kan erstatte 10 % af melets vægt med fuldkornsmel. Eksempelvis hvis du har 500 g mel, så skal de 50 g være fuldkornsmel. Du kan også tjekke min opskrift på fuldkornspizza. 
  • Ost på pizza: Rigtig mange oste passer godt til pizza, der er selvfølgelig den klassiske mozzarella, som med dens milde smag og gode smelteevne er perfekt til de fleste pizzaer. Derudover er blå ost og gedeost rigtig gode til at give en pizza karakter. Parmesan fungere også rigtig godt, men er allerbedst til at komme på friskrevet efter pizzaen er kommet ud af ovnen.

Sådan laver du en koldhævet pizzadej

Hvorfor koldhæve pizzadejen? Udelukkende for smagen og smidighedens skyld. Men det er også smart hvis du vil forberede din pizzadej dagen før.

Reklamelinks er markeret med*
grundopskrift på nem pizzadej

Pizzadej til hjemmelavet pizza

En god basisopskrift på hjemmelavet pizzadej, som du kan lave på under 2 timer.
5 fra 2 stemmer
Antal: 2 pizzabunde
Forberedelse10 min
Hævetid1 t 30 min
I alt1 t 40 min

Ingredienser

Klassisk pizzadej på få timer!

  • 195 g vand
  • 6 g gær
  • 300 g Tipo 00 hvedemel (gerne Caputo mel – læs noter!)
  • 6 g flagesalt*

Koldhævet pizzadej

  • 195 g vand
  • 3 g gær
  • 300 g Tipo 00 hvedemel
  • 6 g flagesalt*

Køkkenudstyr

  • Bagestål*
  • Condibøtter*

Noter

* Tip! Hvis du ønsker en endnu mere elastisk dej der er nemmere at arbejde med, kan du lave en autolyse. Dette gøres ved at røre vand og mel sammen, lade det stå i 1 time. Rør gær sammen med 1 spsk vand og tilsæt herefter. Fortsæt som beskrevet ovenfor.
Mel: Prøv Blå Caputo! Jeg kan virkelig anbefale at bruge denne blå Caputo mel, som er kvalitetshvedemel direkte fra Napoli, fra Italien 🇮🇹 Det giver de skønenste pizzaer, fordi melet har mange proteiner (13 %), som gør, at gluten bliver elastisk og strækbart. Det gør dejen enormt god at arbejde med, og det siges at det er med til at italienerne kan svinge deres pizzadej på fingrene, uden der går hul i 😉 PRØV DEN! 🍕

Fremgangsmåde

Klassisk pizzadej på få timer!

  • Kom vand, ca. 22 grader, i en røreskål og rør gæren ud i vandet. Tilsæt melet, og ælt dejen i 8 minutter på medium hastighed. I det sidste minut skrues der op i hastighed, og i de sidste 20 sekunder tilsættes salten.
    * Læs noter for mere smidig dej!
  • Vend dejen ud på et bord og del den i to. Form hver dej til en kugle, drys mel på toppen og dæk til med et klæde. 
  • Lad dejene hæve ved stuetemperatur i ca. 1-2 timer, afhængig af temperaturen i lokalet. 

Koldhævet pizzadej

  • Kom koldt vand i en røreskål og rør gæren ud i vandet. Tilsæt melet, og ælt dejen i 8 minutter på medium hastighed. I det sidste minut skrues der op i hastighed, og i de sidste 20 sekunder tilsættes salten. 
    * Læs noter for mere smidig dej!
  • Kom dejen i en plastikbøtte, fx en condibøtte*, og sæt den på køl til dagen efter. Lad dejen hæve minimum 12 timer, gerne 24 timer.
  • Ca. 1 time før pizzaen skal laves, hældes dejen ud på et bord, deles i to og hver dej formes til en kugle. Drys mel på toppen og tildæk med et klæde. 

Hjemmelavet pizza med valgfrit fyld

  • Form hver kugle til en rund pizza med hænderne, på et meldrysset bord. Ca. 25 cm i diameter. Det er vigtigt, at du ikke bruger en kagerulle, da det slår luftboblerne i stykker. I videoen nedenfor kan du se hvordan du skal arbejde med dejen, fra midten og ud mod kanten. På den måde slår du ikke luften ud af dejens kanter, men bevare den. Det giver en lækker skorpe, der tilmed er luftig!
    Kom nu ønsket fyld på. Tip: Denne pizzasauce er super god som base!

I almindelig ovn

  • Tænd ovnen på varmluft på det højeste antal grader, som ovnen kan trække og lad den blive rygende varm – tager ca. 30-45 minutter. Lad en bradepande blive i ovnen, så den også bliver brandvarm.
  • Kom pizzaen på et stykke bagepapir og kom den så på den helt varme bradepanden og bag den indtil den er færdig, mellem 5-10 minutter på ovnens højeste varme. Minutterne afhænger af din ovns fordeling af varme og hvor meget den kan gå op i grader, så hold øje med din pizza!

I almindelig ovn med bagestål

  • Tænd ovnen på varmluft på det højeste antal grader, som ovnen kan trække og kom bagestålet heri – jeg bruger dette*. Lad bagestålet varme fuldstændig op, det tager ca. 30-45 minutter.
  • Kom pizzaen på bagestålet og bag til pizzaen er færdig, mellem 5-10 minutter på ovnens højeste varme.. Minutterne afhænger af din ovns fordeling af varme og hvor meget den kan gå op i grader, så hold øje med din pizza!

I pizzaovn

  • Hvis man har en lille pizzaovn på fx gas er dette den absolut bedste løsning! Disse kan som regel komme højere op i grader og det gør at man får en bedre afbagning end i en almindelig ovn – lidt ligesom hos dit lokale pizzaria 😉
  • Tænd pizzaovnen og lad den opvarme i ca. 20-30 minutter. Kom pizzaen i ovnen og bag den i 2-3 minutter. Du kender din pizzaovn bedst!
Udskriv opskrift Gem på Pinterest
Fik du lavet opskriften?Jeg ville elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottes

Spørgsmål og svar til opskriften på en god hjemmelavet pizzadej

Hvor mange gram pizzadej skal man bruge til én pizza? 

En pizzadej svarer til ca 250 g i min opskrift. Det betyder du får en pizza med en udrulningsdiameter på 25-30 cm.

Kan man gange opskriften op hvis man er flere personer?

Ja, hvis du skal bruge mere end to pizzadejen kan du bare gange opskriften op så det passer til de antal personer I er.

Kan man fryse pizzadej?

Det kan man godt. Jeg anbefaler dog, at du bager dine pizzabunde (enten med tomatsauce eller uden noget), lader dem afkøle og så smider dem på frys.

Når du har lyst til pizza, tager du pizzadejen ud minimum 2 timer før, og laver din pizza som du bedst kan lide den! Bager den ved 180 grader, varmluft i 5-8 minutter. Så har du altså en lækker hjemmelavet frysepizza! 😉

Kan jeg komme surdej i min pizzadej?

Du kan sagtens tilsætte surdej til din pizzadej. Tilsæt hvad der svarer til 10% af melets samlede vægt i surdej. Eksempelvis hvis du har 300 g mel, så skal der tilsættes 30 g surdej. Surdejen røres i sammen med mel, vand og gær. Du kan også kaste dig ud i en surdejspizza bagt 100 % på surdej. Surdejspizza giver en dybere smag, og det er den pizzadej jeg laver mest.  

Nem dej til hjemmelavet pizza

Hvis du har et bagestål, så brug det under bagningen

Et bagestål er et supergodt redskab til den perfekte pizzabund. I opskriften linker jeg til det bagestål jeg bruger, når jeg bager i almindelig ovn. Det sikre at du får en mere sprød skorpe, da det kan bevare en høj temperatur.  

Inspiration til pizza fyld

  • Kartoffel, mascarpone og rosmarin: Det er en klassisk god kombination, som du bare må prøve. Find opskriften, lige her på den bedste kartoffelpizza.
  • Pizza med tomat, mozzarella og basilikum: Som en klassisk Pizza Margaritha med en hjemmelavet tomatbaseret sauce, som smøres i bunden. Jeg bruger denne opskrift på pizzasauce som base når jeg laver røde pizzaer. Den er så god! Derefter topper jeg med frisk mozzarella, bager og så skal der bare frisk basilikum på toppen.
  • Skinke og blue cheese
  • Bacon, creme fraiche og løg 
  • Pepperoni 
Kategorier - Aftensmad, Bagværk
Del med en du holder af:
Del på facebook
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Se andre spændende indlæg

Opskrift på risotto med bagt græskar og parmesan

Græskarrisotto med bagt græskar og salvie

svampebygotto med gulerødder

Cremet bygotto med svampe og ristede gulerødder i kaffegrums

fuldkornspizza

Fuldkornspizza med pesto, mozzarella og friske tomater

Pasta med gorgonzola

Pasta med gorgonzolasauce

Ciabattaboller med surdej

Ciabattaboller med surdej

Arancini

Arancini – sprøde risottokugler på en bund af ricottacreme

Cannelloni med spinatfyld

Cannelloni med spinat og ricotta

Hjemmelavet pasta: grundopskrift på frisk pasta

Hjemmelavet pasta: en grundopskrift på frisk pasta

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og bliv opdateret med de nyeste opskrifter, ugens madplan på simpel hverdagsmad hver lørdag og inspiration til hvad du kan lave med sæsonens råvarer.

Nyeste opslag på Instagram

marialottes

View

Maj 18

Open
💙🐚UGENS ONSDAGSPASTA.... Muslinge pasta🐚⁠
⁠
Du skal bruge ⁠
1,5 kg blåmuslinger⁠
1 løg⁠
1 fed hvidløg⁠
5 kviste frisk timian⁠
2 gulerødder⁠
2 tomater⁠
30 g olivenolie⁠
100 ml hvidvin⁠
500 ml fløde⁠
salt og friskkværnet peber⁠
1 citron⁠
500 g spaghetti⁠
½ bundt persille⁠
1 bundt frisk estragon⁠
⁠
Pastaen er super nem at lave og tager omtrent 35 min. ⁠
⁠
🐚Rens muslinger grundigt i rindende vand. Hvis der er nogle muslinger som er åbne, kan du banke dem på skallen – lukker de sig ikke, skal de kasseres. ⁠
⁠
🔪Snit løg og hvidløg fint og hak timianen. Skær gulerødder og tomat i mindre stykker. ⁠
⁠
🔥Varm en stor gryde op på højeste blus, kom olivenolien i og steg løg, hvidløg og timian i ca. 30 sekunder, kom herefter tomat og gulerødder og steg yderligere af i 30 sekunder. ⁠
⁠
🐚 Tilsæt muslinger - rør sammen - tilsæt hvidvin og lad muslingerne dampe i ca. 5-10 min eller indtil de har åbnet sig.⁠
⁠
🧜🏻‍♀️ Når muslingerne er færdige sigtes væsken over i en anden gryde hvor i fløden tilsættes og dette skal reducere ved middelvarme i ca. 15 min. ⁠
⁠
👩🏼‍🍳 I mellemtiden pilles ¾ dele af muslingerne ud af skallen, den sidste ¼ skal bevares i skallen, mest for syns skyld. Gem også grøntsagerne.⁠
⁠
🍝 underkog pastaen med 2-3 minutter efter pakkens anvisning. Tilsæt dem herefter til flødesaucen og vend sammen, smag til med salt peber og citronsaft.⁠
⁠
🐚 Tilsæt muslingerne og grøntsagerne til pastaen⁠
⁠
🍽 Server med grofthakket persille og estragon. ⁠
⁠
Du kan også finde opskriften via link i bio eller på Marialottes.dk 🤍⁠
⁠
#onsdagspasta #muslinger #pastamedmuslinger #blåmuslinger⁠
#vegetarmad #hverdagspasta #marialottes #pastaret #grønmad #hverdagsmad #aftensmad #nemaftensmad #foodstagram #nemmad #frokost #simpelopskrift #pastabånd #hjemmelavetpasta #spaghetti #citron #sommerpasta⁠
⁠

marialottes

View

Maj 17

Open
Bliver man da ikke bare i godt humør af denne farvebombe af en salat?! 🌈⁠
⁠
Denne salat altså bare så smuk og en vidunderlig kombination af det bitre fra radicchio, salte og fede fra feta, syrlig og søde fra de rå marinerede rabarber og sprøde fra asparges og pinjekerner. Salaten her, har det hele! 🤩⁠
⁠
Rabarbersalaten er en sikker vinder hele sommeren, og hvis du har rabarber hjemme i haven eller sommerhuset, så er det altså en fantastisk måde at tilberede den på. Rabarbertærte er også genialt, og det har jeg også opskrift til, hvis du mangler 😉⁠
⁠
Faktisk er rabarber en grøntsag... men den er stadig fantastisk smuk i farven, og hvad end du bruger dine rabarber til, smager det garanteret vidunderligt 😝⁠
⁠
Du finder hvertfald opskrift på denne salat via link i bio, eller på marialottes.dk 🤍⁠
⁠
#rabarber #farverigsalat #rabarbersalat #salatmedrabarber #asparges #feta #pinjekerner #regnbue #smuksalat⁠
#salat #lækkersalat #sundsalat #salatinspiration #tømkøleskabet #salattilfrokost #frokostsalat #farverigesalater #elskersalater #sundesalater #næring#vitaminer #vegetariskhverdagsmad #veggie #vegetarisksalat #vegetariskmad #grønsalat

marialottes

View

Maj 16

Open
Et lille hej fra Grækenland 🇬🇷 Her er varmt, utrolig smukt og 50 % af tiden går med at spise lækker græsk mad. Jeg elsker det, det er så frisk, lavet med lækre råvarer. Lækre oliven, olivenolie, græsk yoghurt, grøntsager. Listen er lang for al det gode, og jeg fik sådan lyst til at inspirere med lidt græsk mad:⁠
🥒 Tzatziki ⁠
🥗 Græsk salat⁠
🍅 Gyros⁠
🫓 Græske fladbrød⁠
🍗 Kyllinge souvlaki og kartofler⁠
🍴 Moussaka⁠
... og en masse 🍦, ☕️ og græske desserter 🍮⁠
⁠
Alle opskrifterne kan I finde via linket i min profil, hvis du har lyst til at græske-vibes og sommermad☀️🇬🇷⁠
.⁠
.⁠
.⁠
#græskmad #mad #grækenland #sommermad #tomat #Tzatziki #græsktzatziki #Tzatzikiopskrift #græskeopskrifter #marialottes #oliven #olivenolie #hverdagsmad #sommeropskrifter #græsk #sommer #nemhverdagsmad

marialottes

View

Maj 15

Open
⁠UGENS MADPLAN 🍽 ⁠
⁠
En ny madplan er klar på marialottes.dk med en masse skønne, simple og forårsvenlige opskrifter.⁠
⁠
OBS! Husk du kan tilpasses madplanen inde på siden, så du selv kan justere antal af personer, og herfra omregner den også selv indkøbslisten så det passer. Velbekomme 😍⁠
⁠
I den kommende uge byder madplanen på:⁠
🍅 Bagt tomatsuppe med hvidløgsbrød⁠
🤍 Salat med parmaskinke, rucola og mozzarella med labneh⁠
😋 Butterdejsskåle og blomkålssalat⁠
💚 Enchiladas med guacamole⁠
🍕 Pizza med parmaskinke⁠
🤍 Blomkålspasta⁠
♻️ søndag er som altid reste-dag⁠
⁠
#madplan #hverdagsmad #madplanuge20 #uge20madplan #madplaner #marialottes #inspirationtilmadplan #ugenmadplan #nemmemadplaner #gratismadplaner #gratismadplan #nemmadplan #madinspiration #hvadskalvispise #nemhverdagsmad #hurtigmad #nemmeopskrifter #opskrifterforalle #food52 #matplan #nemmeretter⁠

marialottes

View

Maj 14

Open
KUVERTBRØD MED SURDEJ 🤩⁠
⁠
Dem som har fulgt med længe ved, hvor glad jeg er for surdej, og nu er det vist også længe siden jeg sidst har delt en opskrift med surdej! ⁠
⁠
Denne opskrift er tilpas surdejs-syrlig og surdejs-sprød 😋⁠
⁠
Små kuvertbrød med surdej er perfekte til forret, som tilbehør til salater eller til suppe. De er nemme at lave og du kan forme dem som du vil. Jeg har brugt en muffinform og har fået små søde runde fætre, men du kan også lave dem i forme såsom hjerte-formede, firkantede eller måske noget helt tredje. Hvad ville være det vildeste at forme kuvert brød som? ⁠
⁠
Og lige netop muffinformen gør det også langt nemmere at lave denne opskrift med surdej. For alle de teknikker der findes til at folde og spænde op, har vi lagt i teknikker-skuffen. Denne her er en surdejsopskrift for alle ⁠
⁠
Lyder det som en opskrift du vil se nærmere på? ⁠
⁠
Du kan finde den på Marialottes.dk eller via link i bio 🤍⁠
⁠
#kuvertbrød #surdej #syrligeboller #kurvetboller #surdejsboller #opskriftermedsurdej #surdejsopskrifter #marialottes⁠
#madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠

marialottes

View

Maj 11

Open
🍋 Onsdagspasta denne uge er en af de helt nemme, men absolut en du skal prøve at lave - husk at du kan gemme opskrift her på instagram!⁠
⁠
CITRONPASTA 🍋⁠
🍋 400 g spaghetti⁠
🍋 2 tsk flagesalt⁠
Når din gryde med kogende vand bulderkoger tilsættes spaghetti, kog det lidt under pakkens anvisning og gem 1-2 dl kogevand.⁠
⁠
🍋 1 stk citron⁠
Vask den grundigt, riv skalen af den, dernæst pres halvdelen af saften.⁠
🍋 90 g olivenolie⁠
Bland citronen saft og skal i olien. ⁠
⁠
Varm en sauterpande og tilsæt⁠
🍋 30 g smør⁠
lad det brune⁠
🍋 1 fed hvidløg⁠
svits det hurtigt i den brunede smør⁠
🍋 50 ml hvidvin⁠
lad det simre i nogle minutter, så alkoholen fordamper. ⁠
Tilføj nu den kogte pasta og citronolien til sauterpanden. Tilsæt nu 0,5-1dl af kogevandet. Lad det samle sig og se an hvor meget kogevand du skal bruge. ⁠
Smag til med salt og friskkværnet peber⁠
⁠
🍋 30 g Parmesan⁠
Riv parmesan, top din anrettet pasta.⁠
⁠
Velbekomme!⁠
Du kan som altid finde opskriften via link i bio eller på Marialottes.dk! 🤩⁠
⁠
Skal du lave den?⁠
⁠
⁠
#vegetarmad #hverdagspasta #marialottes #vegetarisk #pastamedcitron #citroner #citron #pastaret #vegetariskhverdagsmad #vegetarian #grønmad #hverdagsmad #Lækkerpasta #aftensmad #nemaftensmad #vegetar #vegetariskmad #foodstagram #citronskal #parmesan #nemmad #frokost #simpelopskrift #spaghetti #hjemmelavetpasta #vegetariskaftensmad⁠
Kategorier

Morgenmad

Frokost

Salater

Vegetarisk

Aftensmad

Dessert

Drikke

Bagværk

Kategorier

Søde sager

Tilbehør

Snacks

Sæson

Personlige indlæg

Ud at rejse

Ud at spise

Find rundt

Forside

Opskriftsindeks

Guides

Om maria / Kontakt

Portfolio

Samarbejde

Cookie- og privatlivspolitik​

  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
  • Email

Powered by BloggerSpace

© 2014 – 2022 MARIALOTTES.DK