Pizzasauce
I dag står menuen på pizza, og det er derfor blevet tid til min bedste opskrift på en autentisk, italiensk pizzasauce. Lavet på de bedste modne tomater og smagt til med olivenolie, salt, sukker og eddike. Lige som det skal være!
En god pizzasauce kan du selv lave på ingen tid, og det smager SÅ meget bedre end færdigkøbt. Jeg kan derfor kun anbefale at finde tomaterne og blenderen frem med det samme, hvis aftenen står på pizza night.
Bedste italienske pizzasauce på 2 minutter
Den her pizzasovs har knald på smagen! Det er gode tomater, balancerede smagsnoter og nogle dejlige urter. Hjemmelavet pizzasauce er nemt at lave, og opskriften virker hver gang!
Så mens din pizzadej alligevel hæver, kan du lige så godt lave pizzasaucen. Du kan også finde inspiration til pizzaer du kan lave til aftensmad her.
Nem opskrift på hjemmelavet pizzasauce med tomat
Min opskrift på italiensk pizzasauce er verdens nemmeste opskrift. Alle ingredienser skal nemlig bare blendens sammen, og så er sovsen faktisk klar. De mængdeforhold jeg bruger af eddike, sukker og salt er selvfølgelig efter mine smagsløg – så sørg for at smage din sovs til. Tilføj mere eddike, hvis saucen er for sød, eller lidt mere salt, hvis du synes.
Hvis du har rester af pizzasovs efter aftenens pizzaer, kan du opbevare det i en beholder på køl.
Opskriften på pizzasauce får du lige her:
Pizzasauce
Ingredienser
- 1 dåser hakkede tomater
- 5 g tomatpuré* (1 tsk)
- 1 fed hvidløg
- ¼ bundt basilikum
- 5 g sukker (1 tsk)
- 15 g olivenolie* (1 spsk)
- 5 ml hvidvinseddike* (1 tsk)
- 1 kviste frisk oregano
- salt og friskkværnet peber
Køkkenudstyr
Fremgangsmåde
- Kom alle ingredienserne i en blender og blend i ca. 45 sekunder.
- Smag til med salt og friskværnet peber, evt. også mere sukker samt eddike.
- Kom den hjemmelavede pizzasauce på din næste pizza.
Den bedste pizzasauce til røde pizzaer!
Med på vejen får du lidt tips til, hvordan man laver den bedste pizzasauce til røde pizzaer.
Første tip er selvfølgelig, at saucen skal være hjemmelavet. Du kan altid bruge en god købt pizzasauce, meeen lav den selv. Der er så meget mere smag i en hjemmelavet version – og som regel meget mindre sukker.
Andet tip er at bruge dåsetomater af god kvalitet. Jeg bruger Muttis økologiske hakkede eller flåede tomater.
Jeg tilføjer desuden selv krydderurter til saucen – og du kan tilføje dem, du foretrækker. Saucen kan også varieres fra gang til gang. Prøv fx at tilføje et fed hvidløg, hvis du synes det kunne være lækkert.
Og ellers gælder det bare om at bruge den hjemmelavede pizzasovs på dine pizzaer, som du har lyst. Jeg kan anbefale dig at prøve min bedste opskrift på nem pizzadej lige her. Eller du kan lave en pizzabund med fuldkorn, hvis bunden skal være lidt grovere.