Annonce

Ravioli med svampe

opskrift på ravioli med svampe

De her hjemmelavede ravioli med svampe er HELT vidunderlige. Jeg synes de smager SÅ fantastisk, og ser så fine ud. De er ret nemme at lave og fulde af smag fra de skønne svampe.

Jeg elsker at lave hjemmelavet pasta og især ravioli. Der er bare noget så tilfredsstillende ved at sætte tænderne i en fyldt pasta, som er lavet fra bunden. Jeg veklser fyldet meget, men i dag er det altså svampe ravioli, der er i fokus. En perfekt efterårsret.

Hjemmelavet ravioli med svampe

For at lave hjemmelavet ravioli skal man selvfølgelig bruge en pastadej. Jeg bruger altid denne samme hjemmelavet pastadej til pastaplader. Til opskriften på svampe ravioli skal du kun bruge en halv portion pastadej, men jeg kan anbefale at lave en hel portion, da man kan fryse dejen ned og gemme til andre gode pastaretter med hjemmelavet pasta

Hvis du ikke har prøvet at lave ravioli før, eller lige skal have teknikken helt på plads, så kan du se i videoen under opskriften, hvordan jeg kommer svampefyld i, samler dem og udstikker dem. 

Inspiration til andet fyld: Ravioli med ricotta og basilikum.

Ravioli med svampe

Opskrift på svampefyld til ravioli

I mine ravioli med svampe har jeg brugt tragtkantareller til at lave fyldet. Jeg har nemlig fundet nogle skønne tragtkantareller i skoven her i efteråret, og hvis du selv vil på jagt, kan du læse mere her i min svampeguide, hvor man finder de forskellige typer svampe. 

Du kan også sagtens bruge blandede svampe eller champignoner fra supermarkedet.

Udover svampe bruger jeg lidt daggammelt brød, æggeblommer og creme fraiche til fyldet, så de ikke smager for intenst af svampe og så fyldet får en cremet tekstur.     

Ravioli med stegte svampe

Ravioli med svampe

Hjemmelavet ravioli med svampe fyld og stegte svampe smager virkelig dejligt. Her bruges tragtkanatareller, men alle svampe kan bruges. Du kan se i bunden af opskriften hvordan kan kommer fyldet i og hvordan jeg folder pastadejen samt stikker dem ud.
Ingen bedømmelser endnu
Antal: 2 Personer
Forberedelse1 time
Tilberedelse15 minutter
I alt1 time 15 minutter

Ingredienser

Pastadej

  • 2 stk æg
  • 1 stk æggeblomme
  • 300 g hvedemel
  • 1 tsk flagesalt

Svampefyld

  • 300 g blandede svampe
  • 30 g smør
  • 15 g olivenolie*
  • 2 kviste frisk estragon
  • 30 g daggammelt brød
  • 30 g creme fraiche 18 %
  • 2 stk æggeblommer
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Pastadej

Svampefyld

  • Rens svampe og steg dem i halvdelen af smørret og olivenolien på en meget varm pande i ca. 2 minutter. Væsken der vil komme fra svampe skal sigtes over i en lille beholder og bruges senere. Kom svampene tilbage på panden.
  • Skær skorpen af brødet.
  • Tag 1/4 af de stegte svampe (lad resten af svampene blive på panden), og hak sammen med det daggamle brød samt estragon. Rør det sammen med creme fraiche og æggeblommer. Smag til med salt og peber. 

Fyldte raviolier med svampe

  • Rul 4 pastaplader så de bliver ca. 30 x 10 cm. Jeg kører mine plader på næstsidste niveau på pastamaskinen.
  • Fordel svampefyldet på 2 af pastapladerne, med ca. 8 teskefulde på hver plade med mellemrum imellem.
  • Kom de resterende 2 plader ovenpå fyldet. Tryk nu forsigtigt med hænderne de to pastaplader sammen rundt om fyldet. 
  • Udstik i alt 16 ravioliere med en udstikker (et lille glas kan bruges) der er en smule større, så der kommer en lille kant. Se gerne videoen nedenfor, så du kan se hvordan det laves.
  • Kog raviolierne i letsaltet vand i ca. 1-2 minutter, og kom dem over på panden sammen med de resterende svampe, tilsæt resten af smørret og væsken fra svampene. Rør det hele sammen i 1-2 minutter og smag til med salt og peber. 
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Flere opskrifter med svampe

Jeg knuselsker svampe, og jeg elsker efteråret endnu mere med hver svampe opskrift jeg spiser. Jeg bruger især svampe i det italienske køkken og har fx lavet en svamperagout, som jeg serverer med pasta pappardelle. Du kan også prøve min svamperisotto, som ligeledes er lækker, italiensk og utrolig cremet. 

Skal det være mere dansk, kan jeg også anbefale min svampetærte, som udover at smage godt også ser sindssygt indbydende ud. Ligesom ravioli med svampe. 

Ravioli med svampefyld

Ravioli med stegte svampe

DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 979
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments