Skip to content
No results
No results
  • Søg opskrift
    • Morgenmad
      • Morgenboller
      • Morgenmadspandekager
      • Grød
      • Smoothie bowl
    • Frokost
      • Sandwich
      • Frokostsalat
      • Madvafler
    • Aftensmad
      • Aftensmad på 30 min
      • Hverdagsmad
      • Pastaretter
      • Pizza
      • Ovnretter
      • Madtærte
      • Risotto
      • Suppe
      • Wokretter
      • Vegetarretter
    • Tilbehør til aftensmaden
      • Drys og knas
      • Madbrød
      • Dip
      • Grøntsager som tilbehør
    • Salatopskrifter
      • Forårssalater
      • Sommersalater
      • Efterårssalater
      • Vintersalater
      • Fyldige salater
      • Grønne salater
      • Lune salater
    • Forretter
    • Bagværk
      • Surdej
      • Boller
      • Brød
    • Søde sager
      • Kager – nemme og gode opskrifter
      • Småkager
      • Dessert
      • Sødt tilbehør
      • Sunde søde sager
    • Snacks
      • Appetizer
      • Kanapéer
      • Snacks til drinks
  • Søg råvarer
  • Søg anledning
  • Om mig / Kontakt
    • Portfolio
  • Madplaner
    • Ugentlig madplan
    • Vegetarisk madplan
Instagram Facebook Pinterest
  • Om mig/kontakt
  • Portfolio
  • Nyhedsbrev
Instagram Facebook Pinterest
  • Alle opskrifter
    • Anledning
      • Gæstemad
      • Tapas
      • Brunch
      • Nytår
      • Jul
      • Påske
    • Morgenmad
      • Boller
      • Grød
      • Smoothie bowl
      • Pandekager
      • Vafler
      • Topping
    • Frokost
      • Madpakke
      • Sandwich
      • Frokostsalat
      • Madvafler
    • Forretter
      • Forretter med fisk
      • Gourmet forretter
      • Vegetariske forretter
    • Aftensmad
      • Hverdagsmad
      • Aftensmad på 30 min
      • Vegetarretter
      • Pastaretter
      • Ovnretter
      • Gryderetter
      • Pizza
      • Risotto
      • Madtærte
      • Suppe
      • Burger
      • Curry
      • Wokretter
    • Tilbehør til aftensmaden
      • Drys og knas
      • Grøntsager som tilbehør
      • Dip, dressing og saucer
    • Salatopskrifter
      • Grønne salater
      • Fyldige salater
      • Lune salater
      • Forårssalater
      • Sommersalater
      • Efterårssalater
      • Vintersalater
    • Bagværk
      • Boller
      • Surdej
      • Madbrød
      • Brød
      • Sødt bagværk
    • Søde sager
      • Kager – nemme og gode opskrifter
      • Dessert
      • Cookies
      • Hjemmelavet is
      • Muffins
      • Småkager
      • Vafler
      • Pandekager
      • Sødt tilbehør
    • Snacks
      • Kanapéer
      • Appetizer
    • Drikke
      • Varme drikke
      • Saft
  • Søg råvarer
Marialottes - Velsmagende hverdagsmad og opskrifter
  • Søg anledning
  • Madplaner
    • Ugentlig madplan
    • Vegetarisk madplan
Marialottes - Velsmagende hverdagsmad og opskrifter

Ravioli med svampe

Gå til opskrift Jump to Video Udskriv
opskrift på ravioli med svampe

De her hjemmelavede ravioli med svampe er HELT vidunderlige. Jeg synes de smager SÅ fantastisk, og ser så fine ud. De er ret nemme at lave og fulde af smag fra de skønne svampe.

Jeg elsker at lave hjemmelavet pasta og især ravioli. Der er bare noget så tilfredsstillende ved at sætte tænderne i en fyldt pasta, som er lavet fra bunden. Jeg veklser fyldet meget, men i dag er det altså svampe ravioli, der er i fokus. En perfekt efterårsret.

Hjemmelavet ravioli med svampe

For at lave hjemmelavet ravioli skal man selvfølgelig bruge en pastadej. Jeg bruger altid denne samme hjemmelavet pastadej til pastaplader. Til opskriften på svampe ravioli skal du kun bruge en halv portion pastadej, men jeg kan anbefale at lave en hel portion, da man kan fryse dejen ned og gemme til andre gode pastaretter med hjemmelavet pasta. 

Hvis du ikke har prøvet at lave ravioli før, eller lige skal have teknikken helt på plads, så kan du se i videoen under opskriften, hvordan jeg kommer svampefyld i, samler dem og udstikker dem. 

Inspiration til andet fyld: Ravioli med ricotta og basilikum.

Ravioli med svampe

Opskrift på svampefyld til ravioli

I mine ravioli med svampe har jeg brugt tragtkantareller til at lave fyldet. Jeg har nemlig fundet nogle skønne tragtkantareller i skoven her i efteråret, og hvis du selv vil på jagt, kan du læse mere her i min svampeguide, hvor man finder de forskellige typer svampe. 

Du kan også sagtens bruge blandede svampe eller champignoner fra supermarkedet.

Udover svampe bruger jeg lidt daggammelt brød, æggeblommer og creme fraiche til fyldet, så de ikke smager for intenst af svampe og så fyldet får en cremet tekstur.     

Reklamelinks er markeret med*
Ravioli med stegte svampe

Ravioli med svampe

Hjemmelavet ravioli med svampe fyld og stegte svampe smager virkelig dejligt. Her bruges tragtkanatareller, men alle svampe kan bruges. Du kan se i bunden af opskriften hvordan kan kommer fyldet i og hvordan jeg folder pastadejen samt stikker dem ud.
Ingen bedømmelser endnu
Antal: 2 Personer
Forberedelse1 t
Tilberedelse15 min
I alt1 t 15 min

Ingredienser

Pastadej

  • 2 stk æg
  • 1 stk æggeblomme
  • 300 g hvedemel
  • 1 tsk flagesalt

Svampefyld

  • 300 g blandede svampe
  • 30 g smør
  • 15 g olivenolie*
  • 2 kviste frisk estragon
  • 30 g daggammelt brød
  • 30 g creme fraiche 18 %
  • 2 stk æggeblommer
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Pastadej

  • Lav din pastadej klar 1-1,5 time før brug – følg denne fremgangsmåde.

Svampefyld

  • Rens svampe og steg dem i halvdelen af smørret og olivenolien på en meget varm pande i ca. 2 minutter. Væsken der vil komme fra svampe skal sigtes over i en lille beholder og bruges senere. Kom svampene tilbage på panden.
  • Skær skorpen af brødet.
  • Tag 1/4 af de stegte svampe (lad resten af svampene blive på panden), og hak sammen med det daggamle brød samt estragon. Rør det sammen med creme fraiche og æggeblommer. Smag til med salt og peber. 

Fyldte raviolier med svampe

  • Rul 4 pastaplader så de bliver ca. 30 x 10 cm. Jeg kører mine plader på næstsidste niveau på pastamaskinen.
  • Fordel svampefyldet på 2 af pastapladerne, med ca. 8 teskefulde på hver plade med mellemrum imellem.
  • Kom de resterende 2 plader ovenpå fyldet. Tryk nu forsigtigt med hænderne de to pastaplader sammen rundt om fyldet. 
  • Udstik i alt 16 ravioliere med en udstikker (et lille glas kan bruges) der er en smule større, så der kommer en lille kant. Se gerne videoen nedenfor, så du kan se hvordan det laves.
  • Kog raviolierne i letsaltet vand i ca. 1-2 minutter, og kom dem over på panden sammen med de resterende svampe, tilsæt resten af smørret og væsken fra svampene. Rør det hele sammen i 1-2 minutter og smag til med salt og peber. 
YouTube video
Udskriv opskrift Gem på Pinterest
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Flere opskrifter med svampe

Jeg knuselsker svampe, og jeg elsker efteråret endnu mere med hver svampe opskrift jeg spiser. Jeg bruger især svampe i det italienske køkken og har fx lavet en svamperagout, som jeg serverer med pasta pappardelle. Du kan også prøve min svamperisotto, som ligeledes er lækker, italiensk og utrolig cremet. 

Skal det være mere dansk, kan jeg også anbefale min svampetærte, som udover at smage godt også ser sindssygt indbydende ud. Ligesom ravioli med svampe. 

Ravioli med svampefyld

Ravioli med stegte svampe

Kategorier - Aftensmad
Del med en du holder af:
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Se andre spændende indlæg

Tomatsuppe med gulerod og ingefær

Tomatsuppe – klassisk og cremet

Foccacia brød med soltørrede tomater

Foccacia brød med rosmarin

margharita med tomat og mozzarella

Pizza Margherita med mozzarella og basilikum

chorizo risotto

Risotto med chorizo og paprika

ægte italiensk Spaghetti Carbonara

Spaghetti Carbonara

Ravioli med laks og hvidvinssauce

Ravioli med laks og hvidvinssauce

nemme pita-pizzabrød

Pita pizza med tomatsauce, mozzarella og sorte oliven

Risotto med asparges

Risotto med asparges

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og bliv opdateret med de nyeste opskrifter, ugens madplan på simpel hverdagsmad hver lørdag og inspiration til hvad du kan lave med sæsonens råvarer.

Nyeste opslag på Instagram

marialottesdk

View

Feb 2

Open
SCORERETTEN til den der elsker bearnaise! 😉⁠ 
⁠
Pasta bearnaise er vildt nemt at lave. Du kan nok tænke dig til hvordan det smager for vi kender jo alle smagen af en god bearnaise 🙃⁠
⁠
Men nu har jeg jo lavet denne pasta-udgave og kan fortælle dig, at det smager godt! Sådan virkelig, virkelig godt 📯⁠
⁠
📘 Opskriften er min kærestes påfund, og da han nævnte den for mig var jeg solgt. På under 20 minutter får du lavet denne cremede og intense pastaret, der har en fantastisk smag af frisk estragon, smør og en syrlighed fra eddiken. ⁠
⁠
Du skal da bare prøve denne! Find opskriften på Marialottes.dk. I dagens story kan du også tilgå den direkte med link, ellers er den at finde i min bio link ⭐️⁠
⁠
#bearnaise #pastaret #estragon #easydish #marialottes

marialottesdk

View

Jan 30

Open
Gulerødder er en skøn grøntsag, som langt de fleste heldigvis elsker – inklusiv mig!⁠
⁠
De er skønne i farven, søde i smagen og kan både tilberedes og spises rå. ⁠
⁠
Der er utrolig mange lækre ting man kan lave med gulerødder, så hvis du er træt af bare at snacke gulerodsstave, kommer her et væld af opskrifter, som jeg håber kan være med til at inspirere dig til at bruge gulerødder i mange flere retter!⁠
⁠
🥕 Asiatisk salat med soyamarinerede kylling og gomadressing⁠
🥕 Gulerodsboller⁠
🥕 Wok med nudler og kylling⁠
🥕 Pulled pork hotdogs⁠
🥕 Gulerodsrisotto⁠
🥕 Wok med oksekød⁠
⁠
Find mange flere retter med gulerødder på Marialottes.dk. Find også retterne via link i bio!⁠
⁠
#gulerøder #carrots #opskriftermedgulerøder #marialottes⁠

marialottesdk

View

Jan 29

Open
Ugens madplan er fyldt med skønne retter. Du får lige et hurtigt indblik i den:⁠
⁠
I uge 5 kan du glæde dig til ⁠
💚 RATATOUILLE MED MOZZARELLA & PANZANELLA⁠
⁠
💚 PIKANT KYLLING I FAD MED GRØNT⁠
⁠
💚 SPANSK TORTILLA MED SØD KARTOFFEL & ROSENKÅLSSALAT ⁠
⁠
💚 STEGTE TOMATER MED GEDEOST & SALAT MED SPRØD KYLLING⁠
⁠
💚 PASTA MED ROSENKÅL OG SERRANO SKINKE⁠
⁠
💚 CÆSAR SALAT MED KYLLING⁠
⁠
Ugens søde sag er⁠
🍫 BANANKAGE MED CHOKOLADE⁠
⁠
Skal du have nogle af retterne næste uge? 😉⁠
⁠
Så er der ikke meget andet at skrive end RIGTIG GOD UGE ⭐️⁠
⁠
Knus, Maria⁠
⁠
#madplan #matplan #nemmad #gratismadplan #ugensmad⁠

marialottesdk

View

Jan 25

Open
POLENTAFRITTER ⭐️⁠ Sprøde udenpå og bløde indeni!⁠ De er bagt og ikke friturestegt. Så de kan forberedes dagen før og bages sprøde når du skal have dem.⁠
⁠
De her fritter er en fantastisk snack, eller tilbehør 🙃 De er toppet med krydderier, og her kan du virkelig tilpasse dem til din smagsløg. Giv dem f.eks. barbeque krydderi hvis du skal bruges til noget grillet, eller provencekrydderi hvis de skal bruges til en nem snack 😉 ⁠
⁠
Majsgrød koges, parmesan tilsættes, masse stivnes i et fad, skæres herefter ud i stave, vendes i olie og bages i ovnen 👩🏼‍🍳⁠
⁠
MUMS⁠! Jeg serverer dem til en skøn og cremet mayo 😋 Dyppe-dyp i dip er selvfølgelig også skønt! De er virkelig alsidige og du må bare prøve dem. Se videoen og find opskriften på Marialottes.dk⁠. 
.
.
.
#marialottes #polentafritter #fritter #nemsnack #snack #nemmad #sprødefritter #polentamel #polenta #polentagryn #sundefritter #glutenfrifritter

marialottesdk

View

Jan 24

Open
Reklame + RABATKODE TIL DIG! 🥬🍎🧀🥒🍋 Jeg har fundet det fedeste online supermarked i Kbh, som jeg er begyndt at handle fast hos: @foody.dk! De er byens billigste, har UTROLIG meget økologi og så er hjemmesiden meget brugervenlig. Jeg elsker at spare tiden på mine indkøb, og samtidig med at jeg får et bredt udvalg af fødevarer jeg kan shoppe rundt i. Vil du prøve? Jeg har skaffet en rabatkode på 50,- + fri levering til 19,- . Brug koden “Hverdagsmad”, og prøv Foody. Kan varmt anbefale det! 

► BONUS-info: De har en bæredygtig profil, og de levere varer ud på el-cykel i københavnsområdet, levere varer i genbrugsnet som returneres, de går op i at redde maden og har derfor altid gode tilbud. 

Jeg har lige fået leveret varerne her til formiddag og lavede mig denne skønne perlespeltsalat til frokost med feta, grillede forårsløg og tomater, stegt kylling, soltørrede tomater og basilikum 🥗🥬🐓 Vil du have opskriften? 🙈
.
.
.
#mindremadspild #nemopskrift #foodydk#perlespeltsalat #indkøb #hjemmelavetmad #madblogger #frokostsalat #hverdagsmad #onlinesupermarked #salat #madmedmedfølelse #økologi #bæredygtig  #madinspiration

marialottesdk

View

Jan 23

Open
Det er sæson for en masse grøntsager, blandt andet porrer, men kan man bruge det til andet end kartoffelporre suppe? JA⁠
⁠
Man kan lave mange retter med sæsonens grønt, her får du en masse inspiration til hvordan du kan bruge PORRER!⁠
⁠
Som altid kan du finde retterne og mange flere på Marialottes.dk ved fanebladet "SØG RÅVARER" og vælge porrer, eller hvilken som helst anden ingrediens! Men du kan også finde dem i dagens story eller via link i bio!⁠
⁠
🍜 RAMEN⁠
⁠
🥣 PORRESUPPE⁠
⁠
🎋 BAGTE PORRER MED SENNEPSVINAIGRETTE OG PARMESANFLAGER⁠
⁠
🥧 PORRETÆRTE MEDE BACON⁠
⁠
🥚 PORRE VINAIGRETTE MED HAKKEDE ÆG⁠
⁠
🥧 PORRETÆRTE MED SOLTØRREDE TOMATER⁠
⁠
🐽 SVINEKOTELETTER PÅ PORRE-PEBERFRUGTKOMPOT⁠
⁠
🥣 GRØNTSAGSSUPPE⁠
⁠
Er der en af retterne som du bare må prøve? ⁠
⁠
God uge, knus Maria⁠
⁠
#porrer #madmedporrer #marialottes #opskrifter #sæsonråvarer #nemmad
Kategorier

Morgenmad

Frokost

Salater

Vegetarisk

Aftensmad

Dessert

Surdej

Bagværk

Kategorier

Søde sager

Tilbehør til aftensmaden

Snacks

Forretter

Personlige indlæg

Pastaretter

Spiseguides

Artikler

Find rundt

Forside

Opskriftsindeks

Rejseguides

Om maria / Kontakt

Portfolio

Samarbejde

Cookie- og privatlivspolitik​

  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
  • Email

Powered by Bloggerspace

© 2014 – 2023 MARIALOTTES.DK