Skip to content
No results
No results
  • Søg opskrift
    • Morgenmad
      • Morgenboller
      • Morgenmadspandekager
      • Grød
      • Smoothie bowl
    • Frokost
      • Sandwich
      • Frokostsalat
      • Madvafler
    • Aftensmad
      • Aftensmad på 30 min
      • Hverdagsmad
      • Pastaretter
      • Pizza
      • Ovnretter
      • Madtærte
      • Risotto
      • Suppe
      • Wokretter
      • Vegetarretter
    • Tilbehør til aftensmaden
      • Drys og knas
      • Madbrød
      • Dip
      • Grøntsager som tilbehør
    • Salatopskrifter
      • Forårssalater
      • Sommersalater
      • Efterårssalater
      • Vintersalater
      • Fyldige salater
      • Grønne salater
      • Lune salater
    • Forretter
    • Bagværk
      • Surdej
      • Boller
      • Brød
    • Søde sager
      • Kage
      • Småkager
      • Dessert
      • Sødt tilbehør
      • Sunde søde sager
    • Snacks
      • Appetizer
      • Kanapéer
      • Snacks til drinks
  • Søg råvarer
  • Søg anledning
  • Om mig / Kontakt
    • Portfolio
  • Madplaner
    • Ugentlig madplan
    • Vegetarisk madplan
Pinterest Instagram Facebook
  • Om mig/kontakt
  • Portfolio
  • Nyhedsbrev
Pinterest Instagram Facebook
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad
      • Boller
      • Grød
      • Smoothie bowl
      • Pandekager
      • Vafler
      • Topping
    • Frokost
      • Madpakke
      • Sandwich
      • Frokostsalat
      • Madvafler
    • Forretter
      • Forretter med fisk
      • Gourmet forretter
      • Vegetariske forretter
    • Aftensmad
      • Hverdagsmad
      • Aftensmad på 30 min
      • Vegetarretter
      • Pastaretter
      • Ovnretter
      • Gryderetter
      • Pizza
      • Risotto
      • Madtærte
      • Suppe
      • Burger
      • Curry
      • Wokretter
    • Tilbehør til aftensmaden
      • Drys og knas
      • Grøntsager som tilbehør
      • Dip, dressing og saucer
    • Salatopskrifter
      • Grønne salater
      • Fyldige salater
      • Lune salater
      • Forårssalater
      • Sommersalater
      • Efterårssalater
      • Vintersalater
    • Bagværk
      • Boller
      • Surdej
      • Madbrød
      • Brød
      • Sødt bagværk
    • Søde sager
      • Kage
      • Dessert
      • Cookies
      • Hjemmelavet is
      • Muffins
      • Småkager
      • Vafler
      • Pandekager
      • Sødt tilbehør
    • Snacks
      • Kanapéer
      • Appetizer
    • Drikke
      • Varme drikke
      • Saft
  • Søg råvarer
marialottes hjemmeside
  • Søg anledning
  • Madplaner
    • Ugentlig madplan
    • Vegetarisk madplan
marialottes hjemmeside

Blinis med stenbiderrogn

Gå til opskrift Udskriv
blinis med boghvedemel og rogn

Blinis med stenbiderrogn smager himmelsk, og gør sig helt perfekt som en forårsforret i de dejlige forårsmåneder vi befinder os i nu, hvor stenbiderrogn er i sæson. De nybagte blinis er bagt med boghvedemel smager vidunderligt, de har en karakterisk smag og er herlige sammen med et glas bobler, hvad end det er som en forret, appetizer eller som en del af en lille brunch i den kommende weekend. 

Måske du ved det, men en blini stammer fra Rusland hvor den traditionelt bages med boghvedemel og serveres med creme fraiche, caviar og purløg. Det har jeg ladet mig inspirere af, og derfor bruger jeg purløg frem for rødløg. Men du kan selvfølgelig bruge rødløg!

Blinis med stenbiderrogn og creme fraiche

Stenbiderrogn, også kendt som dansk kaviar, er de fineste små laksefarvede rogn – de er typisk først i sæson fra start februar til april, men de kan findes på frost året rundt og derfor kan de også spises til nytår og andre festlige begivenheder. 

Jeg elsker stenbiderrogn, men spiser dem helst i sæsonen – sådan har jeg det med de fleste råvarer, de skal spises i sæson, og så har man noget at se frem til. Men min opskrift på blinis bruger jeg igen og igen, fordi dem kan jeg spise året rundt, det handler blot om fyldet og her kan man jo være kreativ. Det kunne fx være fyld af laks og avocado eller noget helt tredje. Eller et mix af forskellige fyld. 

binis med fyld af stenbiderrogn

binis med stenbiderrogn opskrift

Mine bedste tips til blinis med stenbiderrogn 

  • Klargør alt tilbehør til blinis: Salt dine stenbiderrogn, hak purløg eller rødløg, kom fuldfed creme fraiche i en skål og klargør krydderurter. Sæt alle tilbehør i køleskabet, så du blot skal tage det ud, lige inden servering. 
  • Bag dine egne blinis: Lav dine egen blinis, det er supernemt! Du kan være på forkant og stege blinis dagen før brug og blot lune dem i ovnen, inden servering. 
  • Anretning: Du kan enten anrette dine blinis i køkkenet og servere dem på et fad for dine gæster – skal gøres lige inden servering for den bedste oplevelse. Du kan også sætte alt tilbehør på bordet og lade dine gæster om det.  

Opskrift på blinis med stenbiderrogn

Blinis med stenbiderrogn er nemme at tilberede og forberede. Du kan være på forkant med blinis og alt fyld, hvilket er helt eminent hvis du vil bruge minimal tid i køkkenet, når du får gæster på besøg. 

Opskriften er meget nem at gå til. Alt du skal bruge for at lave den yndige servering er blinis, stenbiderrogn, creme fraiche, purløg og friske krydderurter. Citron, salt og peber er en selvfølge. Førnævnte er et godt udgangspunkt, og du kan sagtens tilføje nogle andre blinis topping. 

Du kan få fat i stenbiderrogn der er urenset eller renset ved fiskehandleren, hvor jeg anbefaler dig at købe dem. Den rensede variant er en smule dyrere, men det gør arbejdet lettere for dig. Beregn ca. 50 g stenbiderrogn pr. person til en forret – de bliver hurtigt spist, og nu hvor sæsonen er så kort, skal det nydes! Du kan også fordoble mængderne og spise dem til hovedret, hvis du er ellevild med de lyserøde rogn. Eller afprøve en sprød pizza med stenbiderrogn – det er så lækkert!

Reklamelinks er markeret med*
blinis til forret

Blinis med stenbiderrogn

Opskrift på hjemmelavede blinis med stenbidderrogn, creme fraiche og purløg. Servér mini blinins til forret nytårsaften, påske og foråret.
5 fra 2 stemmer
Antal: 4 Personer
Forberedelse1 t 10 min
Tilberedelse10 min
I alt1 t 20 min

Ingredienser

Blinis

  • 200 g boghvedemel*
  • 200 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver*
  • 1 tsk flagesalt*
  • 1 spsk honning
  • 1,25 dl vand
  • 290 g creme fraiche 38 %
  • 4 stk æg
  • 20 g smør

Topping

  • 300 g stenbiderrogn
  • 1 bundt purløg
  • 200 g creme fraiche 38 %
  • 0,5 bundt dild
  • 1 stk citron
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Blinis

  • Del æg i blommer og hvider.
  • Mix boghvedemel, hvedemel, bagepulver og salt i en skål.
  • Tilsæt creme friache, vand, æggeblommer og honning og rør ingredienserne sammen til en lind dej. Lad den hvilke på køkkenbordet i 45 minutter.
  • Smelt smør og pisk æggehvider stive. Vend smør og de piskede æggehvider forsigtigt i dejen.
  • Varm en pande op og kom lidt smør på panden. Kom 1-2 spsk dej på panden og prøv så vidt at forme små og runde blinis med en diameter på ca. 4 cm – sørg for de ikke rammer hinanden. Når overfladen på de små blinis laver lidt bobler vendes de og bages kort på den anden side, til de er gyldne.

Anretning

  • Smag stenbiderrognen til med salt.
  • Hak purløg eller rødløg fint.
  • Pynt hver blinis med 1 spiseske creme fraiche, stenbiderrogn, hakket purløg, lidt friskplukket dild og friskkværnet peber.
  • Anret på fade og servér dem lune med et par skiver citron.
Udskriv opskrift Gem på Pinterest
Fik du lavet opskriften?Jeg ville elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottes

Hjemmelavede blinis pandekager med boghvedemel

Det er super nemt at bage sine egne blinis pandekager, og du vil opleve at opskriften her er meget nem at gå til. Dejen er lavet med bagepulver og boghvedemel, og der er ikke gær i dejen. Så drop dem du kan købe færdiglavet, men prøv at bag dine egne mini blinis. 

Så nemt er det: Du skal blot blande boghvedemel med salt og bagepulver i en skål og derefter tilsætte tykmælk, vand, æggeblommer og honning sammen til en dej. Dejen skal hvile en time på køkkenbordet og derefter kan du fortsætte processen hvor æggehvider piskes stive og vendes i dejen med smeltet smør. 

Jeg steger mine blinis på en ganske almindelig pande ved middel varme i lidt smør. Du behøver altså ingen blinispande, men sejt hvis du har en – så bliver de 100 % ens i udtrykket! Herefter er de klar til servering, og servér dem straks, imens blinisene stadig er lune for så er de bedst. 

Læs også: Hvis du også er vild med stenbiderrogn og er kommet i forårsstemning, kan jeg anbefale dig disse hvide asparges med hakkede æg og stenbiderrogn. Det er sådan en lækker servering, og oplagt som en del af et forårsbord. Jeg kan også anbefale kalvetatar med stenbiderrogn med aspargesmayonnaise som forret.

binis med stenbiderrogn og creme friache

Blinis til forret

Blinis er den perfekte forret – det er der vist ingen tvivl om. Eftersom stenbiderrogn er i sæson i foråret, er de oplagt at bruge som en del af et påskefrokostbord sammen med andre skønne påskefrokostretter eller blot hvis du skal holde en lille forårsfrokost. 

De skønne blinis med stenbiderrogn er også perfekte som en lille snack eller forret til nytår, fordi de er nemme at forberede og en gudesmuk servering. Serveres allerbedst i selskab med fuldfed syrlig creme fraiche og friske krydderurter som dild eller purløg. Og selvfølgelig et koldt glas bobler eller hvidvin til. 

binis med stenbiderrogn-7

binis-forret-nytår

blinis-nytår-stenbiderrogn
Kategorier - Forretter, Frokost
Del med en du holder af:
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments

Se andre spændende indlæg

Pastasalat med kikærter og persillepesto

Pastasalat med kikærter, feta og pesto

Galette med spinat, gedeost og pesto

Galette med spinat, gedeost og pesto

ceviche med agurk og lime

Ceviche med torsk, avocado og lime

Inspiration til påskefrokosten

Fiskefilet med hjemmelavet remoulade

mexi bowl med tortilla chips

Mexi bowl med ris, pulled pork, bønner, grønt og nachos

Tærte med gedeost og spinat

Tærte med gedeost, karamelliserede rødløg og spinat

vandbakkelser med laks og dild

Vandbakkelse med laksemousse

Græsk pastasalat med oliven og tomater

Græsk pastasalat med oliven og feta

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og bliv opdateret med de nyeste opskrifter, ugens madplan på simpel hverdagsmad hver lørdag og inspiration til hvad du kan lave med sæsonens råvarer.

Nyeste opslag på Instagram

marialottes

View

Jun 29

Open
Reklame 〰️ I samarbejde med sejeste @nordic.harvest har jeg tryllet en nem onsdagspasta med rucolacreme frem🌿⁠ Til opskriften bruger jeg en af de skønne salater fra Nordic Harvest - nemlig deres baby rucola. Det hedder baby rucola, fordi Nordic Harvests bladgrønt ikke vokser sig ret stort. De dyrker nemlig i en vertikal farm, i etager, hvor de kan spare på både plads og vand. Derfor er denne rucola heller ikke så bitter 🌱👌🏻 Jeg har selv for nylig været en tur forbi Nordic Harvest for at se, hvordan de gør. For en madnørd som mig er det så spændende at opleve, og deres produkter er on point - hver og én. Kæmpe anbefaling herfra. ⁠
⁠
Pasta koges 1-2 minutter mindre end anvist på pakke, og blandes med 1 dl kogevand og pesto 💚⁠
⁠
Derfor er det faktisk bare pesto som skal blendes sammen, og det kan du gøre mens pastaen koges.⁠
⁠
💚 1 håndfuld basilikum⁠
💚 ½ håndfuld bredbladet persille⁠
💚 20 g pinjekerner⁠
💚 1 lille fed hvidløg ⁠
💚 60 g baby rucola, fra Nordic Harvest)⁠
💚 20 g olivenolie⁠
💚 60 g smagsneutral olie⁠
💚 salt og friskkværnet peber⁠
💚 1 stk citron⁠
⁠
Op i en blender/minihakker, og blend til en lind lækker pesto, smag til med salt, peber og citronsaft 🌿⁠
⁠
Find opskriften via link i bio eller på Marialottes.dk 💚⁠
⁠
Bonus-info: Jeg spurgte selvfølgelig også, om de dyrker økologisk. De bruger både økologisk gødning, økologiske frø og bruger hverken sprøjtemidler eller kemikalier, men kan dog ikke få lov at kalde sig økologiske. Ø-mærket dækker nemlig kun over dyrkning i jord.⁠
⁠
#pasta #grønpasta #rucola #pesto #pastamedpesto #onsdagspasta #pastaret #onsdag #rucolapesto #hjemmelavet⁠ #madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠#Nordicharvest⁠

marialottes

View

Jun 27

Open
BAILEY IS MED CHOKOLADESAUCE 🤎🍫⁠ Det vilde ved den her Bailey is er, at det faktisk ikke er is med bailey, men blot is med baileysmag. Nemlig gennem ingredienserne cognac, kahlua og kaffe ☕️⁠ Jeg er nemlig mest til, at man prøver at ramme smagene med rene ingredienser, fremfor at tilsætte en Bailey! Men det kan man vel også nok? 😉
⁠
En rigtig voksenis - ikke så sød som normal is, derfor er det en god ide at putte nougat og chokoladesauce på toppen af sin baileyis. Det er en helt genial isdessert! 🍨 🤎⁠
⁠
Lyder det som noget for dig? ⁠
⁠
Godt nok er det is-sæson nu, men den kunne også snildt blive serveret til andre tider på året 🎇 🤍⁠
⁠
Find den på Marialottes.dk eller via link i bio 🤎⁠
⁠
#isdessert #bailey #voksen #is #sommer #baileyis #kaffeis⁠ #madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠

marialottes

View

Jun 25

Open
MADPLAN for UGE 26 er udgivet ! ⁠🍽🗒⁠
⁠
I denne uge er der rig mulighed for at få prøvet en masse nye opskrifter, eller hvertfald nogle som ikke normalt er på hverdagsbordet 💛 ⁠
⁠
OBS! Husk du kan tilpasses madplanen inde på siden, så du selv kan justere antal af personer, og herfra omregner den også selv indkøbslisten så det passer. Velbekomme 😍⁠
⁠
Denne uge står den på:⁠
💚 Broccolitærte med feta med grøn salat⁠
🧡 Gazpacho med surdejskuvertbrød⁠
🤎 Salat med kylling og kartofler⁠
💛 Pastasalat med kylling og karrydressing⁠
🤍 Mørbrad a la creme med champignon med rosmarinkartofler⁠
❤️ Spaghetti bolognese⁠
♻️ søndag er som altid reste-dag⁠
⁠
UGENS SNACK ER SOLBÆR CRUMBLE!! 💜⁠
⁠
Hvilke ser/lyder bedst til dig?⁠
⁠
#uge26 #madplanuge26 #nemugeplan #hverdagsmadplan⁠
#madplan #ugensmadplan #marialottesmadplan #nemmadplan #ugensmad #inspirationtilmadplan #madplaner #mindremadspild #sæsonensråvarer #råvarerisæson #sæson #spiseftersæson #vegetariskmadplan #vegetariskaftensmad #vegetariskforalle⁠ #nemmeopskrifter #opskriftertilmadplan #madplaninspiration #sundmad #hverdagsmad #madpå30minutter #simpelmadlavning #madlavning #nemmeretter

marialottes

View

Jun 24

Open
MMMMM risotto 🤍💚💜🧡⁠
⁠
Eller faktisk er det risottofad inspireret af klassisk risotto 🤍⁠
⁠
Jeg er helt vild med risotto i alle afskygninger, og her har jeg ladet mig inspirere af den klassiske risotto i gryde, som nu bliver til bagt risotto i ovn. Sådan et bagt risottofad er et gevaldigt step-up fra den danske klassiker koteletter i fad med ris. Risottorisene bliver nemlig stadig cremede, og risottofadet er fuld af smag fra både kylling og grøntsager 💚🧡⁠
⁠
Du finder opskriften på Marialottes.dk eller via direkte link på min profil 💜⁠
⁠
#risotto #nytænktmad #risottofad #fadmad #nemrisotto⁠
#madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠

marialottes

View

Jun 20

Open
Hvilken bedre måde at starte ugen end med et godt rundstykke!?
⁠
Jeg elsker håndværker rundstykker, og denne opskrift har jeg lavet med surdej 💛⁠
⁠
Den syrlige smag fra surdejsbollen sammen med sødmen fra en god syltetøj, som solbær, brombær eller måske blåbær, er et smagsvidunder 💜⁠
⁠
De blåbirkes er egentlig det eneste som gør dem til håndværker rundstykker. Alligevel synes jeg nu at de er liiiiidt bedre end dem man køber, for de her smager jo også af surdejsbolle, og så er jeg jo vundet over 🤍⁠
⁠
Jeg håber, at du får en dejlig uge, og du måske får tid til at bage? 🙊⁠
⁠
#surdejsbagning #surdej #bagning #brød #surdejsopskrifter #surdejsboller #rundstykker #morgenmad #mandag #morgen⁠
#madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠

marialottes

View

Jun 19

Open
En “lille” søndagsbuket med roser fra vores sommerhus-have 🌹🥹 Jeg skal bruge aftenen på at sætte de sidste rettelser på kogebogen, og vi er tættere på mål. Den anden dag skrev Julie, min redaktør, at hun var ved at strukturere bogen 📘 Ihhh hvor jeg glæder mig til efteråret ✨
Kategorier

Morgenmad

Frokost

Salater

Vegetarisk

Aftensmad

Dessert

Surdej

Bagværk

Kategorier

Søde sager

Tilbehør til aftensmaden

Snacks

Forretter

Personlige indlæg

Pastaretter

Spiseguides

Find rundt

Forside

Opskriftsindeks

Rejseguides

Om maria / Kontakt

Portfolio

Samarbejde

Cookie- og privatlivspolitik​

  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
  • Email

Powered by BloggerSpace

© 2014 – 2022 MARIALOTTES.DK