Fyldte æg – Deviled eggs

Her får du en skøn opskrift på fyldte æg, også kendt som djævleæg, som på engelsk kaldes “deviled eggs”. Men faktisk også russiske æg eller påklædte æg. Kort fortalt er det halve æg med fyld.

Æg koges, halveres og fyldes med æggeblommen der røres til en creme, hvorefter denne velsmagende creme fyldes i de halverede æggehvider. Derved bliver ægget løftet til nye niveauer, uden det største palaver.

Fyldte æg smager så godt og er perfekt som en del af frokostbordet eller som snack, fx til påske, pinse eller lign. Det er nemt at lave, og derfor passer det super til mange mennesker, hvis du skulle lave en buffet til konfirmation, bryllup eller reception.

deviled eggs

Nem opskrift på fyldte æg / djævleæg 

Det er supernemt at lave fyldte æg til en påskefrokost sammen med andre skønne påskeretter. Du skal blot lave hårdkogte æg, det vil sige koge æggene i 9-10 minutter. Efter de er kølet ned i en skål med koldt vand pilles de, skæres på langs, og så fjernes æggeblommerne og samles i en skål.

Nu skal der trylles. I skålen med æggeblommer, tilsættes nu sennep, mayonnaise, karry og tabasco, samt friskpresset citronsaft, hvorefter det røres sammen således at der ikke er nogle klumper tilbage. Fyld nu denne herlige æggeblomme masse i æggehvideskallen – enten med en ske eller kom massen i en sprøjtepose, og sprøjt det ned i det halve æg og top med frisk puløg. 

For at løfte ægget til nye højder har jeg i denne opskrift valgt at smage æggeblomme massen til med karry, sennep og tabasco. Det giver den ellers halv astringerende og milde æggeblomme ny smag. Æggehvider med fyld er nemlig lækker og jeg har valgt at toppe meget simpelt med dild, men man kan komme forskellige krydderurter på, rejer, caviar, stenbiderrogn eller andet. Hver sin smag.

fyldte æg

Fyldte æg

Fyldte æg, også kaldet ”deviled eggs” smager vidunderligt og passer perfekt til frokostbordet. Her er fyldet med sennep, karry og dild. Det er super nemt!
5 fra 1 stemme
Antal: 6 Halve æg
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse15 minutter
I alt25 minutter

Ingredienser

Noter

TIP: Kan godt laves et par timer før servering, men vent med at samle dem til lige før. Du kan sætte æggemassen på køl i sprøjtepose, ind til du skal bruge den. 

Fremgangsmåde

  • Bring en gryde med vand i kog. Kog æg i ca. 9-10 minutter og læg dem i koldt vand, så de er pilleklar.
  • Pil æg, skær dem over på langs, tag æggeblommen ud så du kun har æggehvide-skålen tilbage.
  • Kom æggeblommer i en skål med sennep, mayonnaise og karry. Rør det godt sammen, enten med en gaffel eller piskeris, så der ikke er nogle klumper af æggeblomme. Smag til med Tabasco, citronsaft salt samt friskkværnet peber.
  • Kom æggemassen i æggehviderne – enten med en ske, eller via en sprøjtepose med stjernetylle. Top med finthakket puløg.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Fyldte æg til påske som appetizers

Disse æg med fyld er toppet med purløg. I min optik giver det foruden en fremragende smag, også en fed visuel effekt til den gule æggeblomme. Det er en vaskeægte påskeret! Den kan bruges som en del af påskefrosten, som snacks eller appetizers.

Æggene passer også ind med andre retter hvad end du vælger at serverer, og er helt perfekte med en skive hjemmebagt rugbrød under. De fyldte æg er helt ideelle hvis du skal have gæster, eller skal servere flere retter, da den kan laves noget tid før. Man samler dem blot lige før servering. Nemt og smart.  

Endvidere er disse små djævleæg også perfekt til et frokostbord. Også hvis det ikke er påske. Det kræver meget lidt at få skønne smagsfyldte æg, og derfor vil jeg mene at det er det hele værd. 

djævleæg opskrift

Forslag til fyld i æggene

Fyld kan både være i selve æggemassen eller som pynt ovenpå. Mulighederne er mange og det smager godt alt sammen. Her er et par gode bud på fyld.

  • Lakserilette: Smager skønt og er nemt at lave, bruge endelige denne nemme opskrift på lakserilette. Skift æggemassen ud og fyld de hårdkogte æggehvider ud med laksen.
  • Tunmousse: Er nemt at lave, og smager fantastisk med æg, så det kan du sagtens putte i disse halve æg.
  • Avocadocreme: Ligesom du havde gjort med æggeblommen kan du også gøre med avocadoen, smag til med dine yndlings krydderier og fyld i de halve æg. En god vegetariske udgave!
  • Rejer: Opskriften er godt nok en simpel udgave på fyldte æggehvider, men du kunne også lave fyldte æg og toppe med rejer af god kvalitet. Du kan også fylde dem med en lækker rejesalat.
fyldte æg
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 985
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments