Annonce

Squash roser med rucolapesto og parmesanflager

roser lavet med squash

Disse velsmagende, fine og yderst delikate små squash roser er en fantastisk måde at spise grøntsager på. De pryder virkelig på bordet, om det så er til frokost, aftensmad eller som en del af en større anti pasti med flere småretter. Jeg er sikker på, at du kan imponere dine medspisere med disse squash der er formet som roser.

Opskriften på de her fine squash roser er super nem! De er på ingen måde avanceret at lave. Du skal blot skære squash i meget tynde skiver – det kan gøres i hånden eller på et mandolinjern. Sidstnævnte er klart nemmest og effektivt. Derefter kommer jeg squashstrimelerne i en oliesmurt muffinform, hvor jeg lægger dem i én ad gangen.

Sådan laver du squash roser

Det er som sagt nemt at lave squash roserne. Du kan se her i denne video hvordan jeg laver dem. Men med lidt god kreativitet kan du nok også nemt se på billederne hvordan roserne bygges op. Du kan også læse her step-by-step hvordan de samles:

  1. Start med at skære squash i tynde strimler.
  2. Smør en muffinform med olivenolie.
  3. Sæt første squashstrimmel i kanten af muffinformen og derefter endnu en. Sådan fortsætter du til det danner en fin rose. Sørg for at de sættes tæt op ad hinanden.
  4. Bag dem nu i ca. 20 minutter.
sådan laver du Squash roser- opskrift med squash

Squash roser - smuk squash opskrift

Opskrift på squash roser med rucolapesto og parmesanflager

Du skal bruge få ingredienser til denne servering. Det er squashen der har hovedfokus og dernæst rucolapestoen, som er lavet på to minutter. Her kan du også sagtens udskifte med fx en basilikumspesto eller en anden god pesto – det vil også være super lækkert.

Til sidst drysser jeg med revet parmesanflager, for lidt ekstra smag og fylde.

Opskriften på squash formet som roser får du her:

roser lavet med squash

Squash roser med pesto

Bagte squasroser er perfekte som tilbehør. Jeg bager dem i små muffinsforme, så de får en flot rundt udseende. Top med rucolapesto eller din favoritpesto.
Ingen bedømmelser endnu
Antal: 2 personer
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse20 minutter
I alt30 minutter

Ingredienser

Squashroser

  • 2 stk squash
  • 15 g olivenolie* (1 spsk)
  • salt og friskkværnet peber

Rucolapesto

  • 50 g rucola
  • 10 g Parmesan
  • 90 g olivenolie*
  • 1 fed hvidløg
  • 1 stk citron
  • salt og friskkværnet peber

Desuden

  • 20 g Parmesan

Fremgangsmåde

Squashroser

  • Tænd ovnen på 180 grader, varmluft.
  • Skær squasene på langs, i så tynde skiver som muligt. Kom dem i en muffinform smurt med lidt olivenolie, til de danner små roser. Krydr med salt og peber.
    sådan laver du Squash roser- opskrift med squash
  • Bag dem i ca. 20 minutter.

Rucolapesto

  • Blend rucola, parmesan, olivenolie og hvidløg til en pesto. Smag til med citronsaft, salt og peber.
  • Anret roserne med pesto, parmesanflager og evt. frisk rucola på toppen.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk
Squash roser opskrift
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 977
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments