Gratineret blomkål
Gratineret blomkål smager vidunderligt!! Det er cremet og comforting – og så er det rigtig nemt at lave. Det fungerer perfekt som tilbehør, fx til fisk, kylling eller kød. Du kan også bare servere det med en let og lækker salat til.
Gratineret blomkål i ovnen
Gratineret blomkål er sådan en rigtig mormorret. Hvis du har dårlige minder om de forskellige måder din mormor har serveret grøntsager på, så kan jeg heldigvis garantere dig om, at det her er en mormorret, som faktisk smager virkelig godt! Og så er det altså bare en skøn opskrift med blomkål.
Man tilbereder gratineret blomkål i ovn, hvor blomkålen skal have 30 minutters tid i den lækre, cremede, hvide sauce.
Hvis du er på udkig efter flere spændende måder at servere grøntsager som tilbehør – så finder du masser af sådanne opskrifter på min blog.
Inspiration til flere opskrifter med blomkål: Bagt blomkål med brunet smør og hasselnødder, blomkålsnuggets og sprød blomkålsalat med sennepsdressing, kapers og persille.
Opskrift på gratineret blomkål
Det er nemt at lave gratineret blomkål i ovn. Man skal først lave saucen, som er en hjemmelavet bechamel med både muskatnød og citron, som derefter vendes med blomkål.
Da både sovs og blomkål bages i ovnen, kan du sagtens bruge en blomkål, der har ligget lidt længe i køleskabet og er blevet kedelig at se på. God måde at undgå madspild på! Hvis du har lyst, kan opskriften også laves med broccoli eller en blanding af både blomkål og broccoli.
Gratineret blomkål
Ingredienser
- 25 g smør
- 20 g hvedemel
- 400 ml mælk
- ½ bundt purløg
- ½ stk citron
- 1 tsk muskatnød*
- ½ stk blomkål
Noter
- Man kan lave en blanding af blomkål og broccoli for afveksling
- Du kan rive ost på toppen inden afbagning.
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
- Smelt smør og mel sammen til en melbolle i en mellemstørrelse gryde.
- Tilsæt langsomt mælken under konstant piskning, indtil det har dannet en tyk sauce.
- Tilsæt finthakket purløg, skal- og saft fra en halv citron og ca. 1 teskefuld friskrevet muskatnød. Smag til med salt og peber.
- Pluk blomkålen i buketter og vend det sammen med sauce. Kom det i et lille ildfast fast/skål eller gryde og bag det i ca. 30 minutter.