Go Back
Udskriv
Recipe Image
Noter
–
+
serveringer
Reklamelinks er markeret med*
Gratineret blomkål
Nem opskrift på gratineret blomkål i ovnen med hjemmelavet bechamel.
4,50
fra
4
stemmer
Servings:
2
personer
Forberedelse
15
minutter
min
Tilberedelse
30
minutter
min
I alt
45
minutter
min
Ingredients
25
g
smør
20
g
hvedemel
400
ml
mælk
½
bundt
purløg
½
stk
citron
1
tsk
muskatnød*
½
stk
blomkål
Noter
Tip
:
Man kan lave en blanding af blomkål og broccoli for afveksling
Du kan rive ost på toppen inden afbagning.
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
Smelt smør og mel sammen til en melbolle i en mellemstørrelse gryde.
Tilsæt langsomt mælken under konstant piskning, indtil det har dannet en tyk sauce.
Tilsæt finthakket purløg, skal- og saft fra en halv citron og ca. 1 teskefuld friskrevet muskatnød. Smag til med salt og peber.
Pluk blomkålen i buketter og vend det sammen med sauce. Kom det i et lille ildfast fast/skål eller gryde og bag det i ca. 30 minutter.
Udskriv opskrift
Gem på Pinterest
Fik du lavet opskriften?
Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram
@marialottesdk