Risotto deller – frikadeller med en rest risotto

opskrift med risotto rester

Her kommer der en opskrift, som du bare må prøve! De er nemme at lave, og det tager kun 10 min. at forvandle dine risotto rester til en helt ny og skøn spise. Det er en opskrift på risottodeller jeg hentyder til, og som er en perfekt måde at undgå madspild på. Dellerne lavet med en overskydende rest ristotto er vidunderlig lækre. Disse frikadeller af risotto er helt cremede i midten og sprøde udenpå. 

De er perfekt til aftensmad hvis risotto resterne skal friskes op. Server disse ris frikadeller med en god fyldig måltidssalat til og du har et fuldendt og dejligt måltid. Opskriften er, hvis jeg selv må skrive det, helt genial. For ligegyldig hvilken risotto du har rester fra kan de forvandles til nye og spændende risotto deller eller risottokugler.

De er også geniale at spise til frokost, enten derhjemme hvor du kan stege dem eller som en del af madpakken på studie eller arbejde.

risotto frikadeller

Risotto deller

Risotto deller laves af risotto rester, og smager helt fantastiske. De er sprøde udenpå og cremede indeni. De er super nemme at lave og tager kun 15 min.
4,50 fra 2 stemmer
Antal: 8 stk
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse10 minutter
I alt15 minutter

Ingredienser

  • 300 g færdig risotto
  • 1 stk æg
  • 40 g hvedemel
  • 4 kviste frisk timian
  • salt og friskkværnet peber

Til stegning

  • 30 g smør (2 spsk)

Desuden

  • 20 g Parmesan

Fremgangsmåde

  • Pisk risottoresterne sammen med ét æg, hvedemel, finthakket timian og krydr med lidt ekstra salt og peber HVIS din risotto i forvejen er lidt undersaltet.
  • Varm en pande op, tilsæt smør og steg i alt 8-10 deller på panden til de er gyldne og har en sprød overflade.
  • Riv evt. frisk parmesan på toppen inden servering.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk
risottodeller med timian

Opskrift på risotto deller med timian

Jeg håber at du har en god portion risotto tilbage. I denne opskrift skal der nemlig bruges 300 gram, men hvis du kun har 150 g, så halverer du jo bare også de andre ingredienser og får en halv portion risdeller!

Det er såre simpelt og nemt: I en skål piskes æg og risotto resterne sammen med mel og timian. Jeg har tilføjet timian i dejen da det smager skønt og fornyer risottoen. Herefter varmes en pande med smør. Så skal dine frikadeller af risotto eller bare formes og steges i smør eller olivenolie til de bliver lækre og sprøde udenpå. 

På blot 10-15 minutter har du så forvandlet dine rester af risotto til en helt ny opskrift med risottoris. Jeg er sikker på at denne opskrift på risdeller nok skal give liv til dine rester. 

Opskrift på nemme risottodeller

opskrift på risotto deller med rester

Lav risdeller af risotto rester

Du kan bruge enhver rest fra risotto. Jeg bruger gerne en rest fra en helt klassisk risotto, der kan jeg lege mest med smagene, samt vil den passe til hvilken som helst salat. Selv serverede jeg en klassisk italiensk tomatsalat med mozzarella og basilikum, for at blive i det italienske køkken. Og det var en helt perfekt kombination til risdellerne.

Risotto rester dagen efter er ikke helt lige så spændende som den var på dagen du laver dem. Derfor er det en fantastisk opgradering af den afkølede risotto at lave den til skønne deller. Det er nytænkende og klimavenlig mad med fokus på mindre madspild! Det er noget, som vi bør tænke mere over, i alle henseender.

DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 984
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments