Skip to content
No results
No results
  • Søg opskrift
    • Morgenmad
      • Morgenboller
      • Morgenmadspandekager
      • Grød
      • Smoothie bowl
    • Frokost
      • Sandwich
      • Frokostsalat
      • Madvafler
    • Aftensmad
      • Aftensmad på 30 min
      • Hverdagsmad
      • Pastaretter
      • Pizza
      • Ovnretter
      • Madtærte
      • Risotto
      • Suppe
      • Wokretter
      • Vegetarretter
    • Tilbehør til aftensmaden
      • Drys og knas
      • Madbrød
      • Dip
      • Grøntsager som tilbehør
    • Salatopskrifter
      • Forårssalater
      • Sommersalater
      • Efterårssalater
      • Vintersalater
      • Fyldige salater
      • Grønne salater
      • Lune salater
    • Forretter
    • Bagværk
      • Surdej
      • Boller
      • Brød
    • Søde sager
      • Kager – nemme og gode opskrifter
      • Småkager
      • Dessert
      • Sødt tilbehør
      • Sunde søde sager
    • Snacks
      • Appetizer
      • Kanapéer
      • Snacks til drinks
  • Søg råvarer
  • Søg anledning
  • Om mig / Kontakt
    • Portfolio
  • Madplaner
    • Ugentlig madplan
    • Vegetarisk madplan
Instagram Facebook Pinterest
  • Om mig/kontakt
  • Portfolio
  • Nyhedsbrev
Instagram Facebook Pinterest
  • Alle opskrifter
    • Anledning
      • Gæstemad
      • Tapas
      • Brunch
      • Nytår
      • Jul
      • Påske
    • Morgenmad
      • Boller
      • Grød
      • Smoothie bowl
      • Pandekager
      • Vafler
      • Topping
    • Frokost
      • Madpakke
      • Sandwich
      • Frokostsalat
      • Madvafler
    • Forretter
      • Forretter med fisk
      • Gourmet forretter
      • Vegetariske forretter
    • Aftensmad
      • Hverdagsmad
      • Aftensmad på 30 min
      • Vegetarretter
      • Pastaretter
      • Ovnretter
      • Gryderetter
      • Pizza
      • Risotto
      • Madtærte
      • Suppe
      • Burger
      • Curry
      • Wokretter
    • Tilbehør til aftensmaden
      • Drys og knas
      • Grøntsager som tilbehør
      • Dip, dressing og saucer
    • Salatopskrifter
      • Grønne salater
      • Fyldige salater
      • Lune salater
      • Forårssalater
      • Sommersalater
      • Efterårssalater
      • Vintersalater
    • Bagværk
      • Boller
      • Surdej
      • Madbrød
      • Brød
      • Sødt bagværk
    • Søde sager
      • Kager – nemme og gode opskrifter
      • Dessert
      • Cookies
      • Hjemmelavet is
      • Muffins
      • Småkager
      • Vafler
      • Pandekager
      • Sødt tilbehør
    • Snacks
      • Kanapéer
      • Appetizer
    • Drikke
      • Varme drikke
      • Saft
  • Søg råvarer
Marialottes - Velsmagende hverdagsmad og opskrifter
  • Søg anledning
  • Madplaner
    • Ugentlig madplan
    • Vegetarisk madplan
Marialottes - Velsmagende hverdagsmad og opskrifter

Arancini – sprøde risottokugler på en bund af ricottacreme

Gå til opskrift Udskriv
Arancini

Så er det igen blevet tid til en opskrift, der kan hjælpe dig med at undgå madspild. Denne gang er det en overskydende rest klassisk risotto, der trylles om til lækre, friterede risottokugler. Sidst jeg delte lidt inspiration til brug af risottorester, var det disse risottodeller, som også er så skønne.

Hvis du er fast læser her på bloggen, så ved du at jeg elsker risotto – på alle tænkelige måder. Og bare tanken om, at man skulle smide en rest risotto ud, den kan jeg ikke klare. Denne opskrift kommer derfor straks til undsætning!

Det er virkelig nemt at lave risottokugler – eller arancini, som det kaldes på italiensk – og så har man en skøn antipasti eller forret at servere for sine gæster samtidig med at man undgår madspild. 

Risottokugler eller arancini – hvad er det?

Arancini er friturestegte riskugler, som kommer fra Sicilien. Man tager altså en rest risotto, former det til en kugle, vender det i brødkrummer og dybsteger det i rigelig olie.  

En ret, der minder rigtig meget om, er den romerske version af risottokugler, der kaldes suppli, som du måske har smagt, hvis du har været i Rom. Udover ris er disse gerne fyldte med ost og tomatsovs eller kød. 

Læs også: Aubergineruller med fyld af ricotta

Risottokugler

Opskrift på risottokugler a la Italien

Det er helt genialt at servere risottokugler som antipasti, før der kommer en skøn pastaret på bordet. Det kræver selvfølgelig, at du har rester af risotto. Men har du det, så er det virkelig nemt at lave friterede riskugler, og så kan du diske op med et fantastisk italiensk måltid. 

Reklamelinks er markeret med*
opskrift på ristottokugler

Arancini – friterede risottokugler

Lækre friterede risottokugler, lavet risottorester. Risottokugler kaldes for arancini på Italiensk og er en Siciliensk spise. Det er super nemt at lave, og kan serveres som antipasti eller som tilbehør. 
5 fra 1 stemme
Antal: 8 Kugler
Forberedelse10 min
Tilberedelse10 min
I alt20 min

Ingredienser

Risottokugler

  • 600 g færdig risotto ()
  • 1 stk æg
  • 200 ml vand
  • 75 g hvedemel
  • 150 g pankorasp
  • 1000 ml fritureolie

Ricottacreme

  • 100 g ricotta
  • 15 g olivenolie*
  • salt og friskkværnet peber

Desuden

  • 15 g Olivenolie*
  • 20 g Parmesan

Køkkenudstyr

  • Blender*
  • Hulske*

Fremgangsmåde

  • Form risotto til 8 lige store kugler.
  • Find tre skåle frem. Kom mel i den ene skål.
  • Pisk i en anden skål vand og æg sammen.
  • Kom pankoraspen i den tredje skål.
  • Vend de formede risottokugler i melet, dernæst i æggeblanding og til sidst i pankoraspen.
  • Varm en gryde op med fritureolie.
  • Fritér i 4-5 min ved 180° indtil de er gyldne. Tag kuglerne op med en hulske. Krydr med groft salt på toppen.
  • Blend ricotta, olivenolie salt og peber sammen til en creme og smør det på en tallerken. Kom lidt olivenolie på og placér ristottokuglerne herpå. Riv flager af parmesan, hvis du ønsker.
Udskriv opskrift Gem på Pinterest
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Sådan laver du friterede riskugler

Jeg gør det på den måde, at jeg panerer riskuglerne. Det vil sige, at jeg starter med at forme risottoresterne til kugler, så vendes de først i mel, så i en æggeblanding og til sidst i pankorasp. Nu skal de bare frituresteges i 4-5 minutter, og så er de klar til servering, gerne med en dip til. 

Du kan lave enten 8 store arancini eller 16 små. Det er helt op til dig, hvad du skal bruge dem til, og måske hvor mange gæster, de skal serveres for. 

Læs også: Et væld af forskellige opskrifter på risotto i alle afskygninger. Min egen favorit er nok en svamperisotto – den smager så dejligt!

opskrift på Arancini - sprøde risottokugler med ricottacreme

Arancini - sprøde risottokugler med ricottacreme

sprøde risottokugler med ristottorester

Tilbehør til risottokugler

Som tilbehør kan du servere en dip til risottokugler. Jeg serverer en ricottacreme bestående af ricotta og olivenolie og drysser parmesanflager ud over de friterede risotto kugler. Parmesan kan dog sagtens udelades. 

Du kan også servere en tomatsauce som dip til risottokugler eller vælge din yndlingsdip – måske en oliventapenade?

Arancini er fantastiske som appetizers, tilbehør til en anden italiensk ret eller fx som snacks til nytår eller en anden festlig begivenhed. 

Kategorier - Aftensmad, Snacks
Del med en du holder af:
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Se andre spændende indlæg

Pasta med rucolacreme opskrift

Pasta med rucolacreme

Opskrift med jordskokker

Jordskokkerisotto

Ovnbagte tomater

Ovnbagte tomater med krydderurter

Pizza bianco med bacon og løg

Pizza bianco med bacon og løg

Pasta gulerodssauce med estragon

Pasta gulerodssauce med estragon

opskrift på nem pasta med broccolisauce

Spaghetti med broccolisauce og pistacie

fuldkornspizza

Fuldkornspizza med pesto, mozzarella og friske tomater

Klassisk hvid pizza med mascarpone og kartofler

Hvid pizza med kartoffel, rødløg og trompetsvampe

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og bliv opdateret med de nyeste opskrifter, ugens madplan på simpel hverdagsmad hver lørdag og inspiration til hvad du kan lave med sæsonens råvarer.

Nyeste opslag på Instagram

marialottesdk

View

Jan 30

Open
Gulerødder er en skøn grøntsag, som langt de fleste heldigvis elsker – inklusiv mig!⁠
⁠
De er skønne i farven, søde i smagen og kan både tilberedes og spises rå. ⁠
⁠
Der er utrolig mange lækre ting man kan lave med gulerødder, så hvis du er træt af bare at snacke gulerodsstave, kommer her et væld af opskrifter, som jeg håber kan være med til at inspirere dig til at bruge gulerødder i mange flere retter!⁠
⁠
🥕 Asiatisk salat med soyamarinerede kylling og gomadressing⁠
🥕 Gulerodsboller⁠
🥕 Wok med nudler og kylling⁠
🥕 Pulled pork hotdogs⁠
🥕 Gulerodsrisotto⁠
🥕 Wok med oksekød⁠
⁠
Find mange flere retter med gulerødder på Marialottes.dk. Find også retterne via link i bio!⁠
⁠
#gulerøder #carrots #opskriftermedgulerøder #marialottes⁠

marialottesdk

View

Jan 29

Open
Ugens madplan er fyldt med skønne retter. Du får lige et hurtigt indblik i den:⁠
⁠
I uge 5 kan du glæde dig til ⁠
💚 RATATOUILLE MED MOZZARELLA & PANZANELLA⁠
⁠
💚 PIKANT KYLLING I FAD MED GRØNT⁠
⁠
💚 SPANSK TORTILLA MED SØD KARTOFFEL & ROSENKÅLSSALAT ⁠
⁠
💚 STEGTE TOMATER MED GEDEOST & SALAT MED SPRØD KYLLING⁠
⁠
💚 PASTA MED ROSENKÅL OG SERRANO SKINKE⁠
⁠
💚 CÆSAR SALAT MED KYLLING⁠
⁠
Ugens søde sag er⁠
🍫 BANANKAGE MED CHOKOLADE⁠
⁠
Skal du have nogle af retterne næste uge? 😉⁠
⁠
Så er der ikke meget andet at skrive end RIGTIG GOD UGE ⭐️⁠
⁠
Knus, Maria⁠
⁠
#madplan #matplan #nemmad #gratismadplan #ugensmad⁠

marialottesdk

View

Jan 25

Open
POLENTAFRITTER ⭐️⁠ Sprøde udenpå og bløde indeni!⁠ De er bagt og ikke friturestegt. Så de kan forberedes dagen før og bages sprøde når du skal have dem.⁠
⁠
De her fritter er en fantastisk snack, eller tilbehør 🙃 De er toppet med krydderier, og her kan du virkelig tilpasse dem til din smagsløg. Giv dem f.eks. barbeque krydderi hvis du skal bruges til noget grillet, eller provencekrydderi hvis de skal bruges til en nem snack 😉 ⁠
⁠
Majsgrød koges, parmesan tilsættes, masse stivnes i et fad, skæres herefter ud i stave, vendes i olie og bages i ovnen 👩🏼‍🍳⁠
⁠
MUMS⁠! Jeg serverer dem til en skøn og cremet mayo 😋 Dyppe-dyp i dip er selvfølgelig også skønt! De er virkelig alsidige og du må bare prøve dem. Se videoen og find opskriften på Marialottes.dk⁠. 
.
.
.
#marialottes #polentafritter #fritter #nemsnack #snack #nemmad #sprødefritter #polentamel #polenta #polentagryn #sundefritter #glutenfrifritter

marialottesdk

View

Jan 24

Open
Reklame + RABATKODE TIL DIG! 🥬🍎🧀🥒🍋 Jeg har fundet det fedeste online supermarked i Kbh, som jeg er begyndt at handle fast hos: @foody.dk! De er byens billigste, har UTROLIG meget økologi og så er hjemmesiden meget brugervenlig. Jeg elsker at spare tiden på mine indkøb, og samtidig med at jeg får et bredt udvalg af fødevarer jeg kan shoppe rundt i. Vil du prøve? Jeg har skaffet en rabatkode på 50,- + fri levering til 19,- . Brug koden “Hverdagsmad”, og prøv Foody. Kan varmt anbefale det! 

► BONUS-info: De har en bæredygtig profil, og de levere varer ud på el-cykel i københavnsområdet, levere varer i genbrugsnet som returneres, de går op i at redde maden og har derfor altid gode tilbud. 

Jeg har lige fået leveret varerne her til formiddag og lavede mig denne skønne perlespeltsalat til frokost med feta, grillede forårsløg og tomater, stegt kylling, soltørrede tomater og basilikum 🥗🥬🐓 Vil du have opskriften? 🙈
.
.
.
#mindremadspild #nemopskrift #foodydk#perlespeltsalat #indkøb #hjemmelavetmad #madblogger #frokostsalat #hverdagsmad #onlinesupermarked #salat #madmedmedfølelse #økologi #bæredygtig  #madinspiration

marialottesdk

View

Jan 23

Open
Det er sæson for en masse grøntsager, blandt andet porrer, men kan man bruge det til andet end kartoffelporre suppe? JA⁠
⁠
Man kan lave mange retter med sæsonens grønt, her får du en masse inspiration til hvordan du kan bruge PORRER!⁠
⁠
Som altid kan du finde retterne og mange flere på Marialottes.dk ved fanebladet "SØG RÅVARER" og vælge porrer, eller hvilken som helst anden ingrediens! Men du kan også finde dem i dagens story eller via link i bio!⁠
⁠
🍜 RAMEN⁠
⁠
🥣 PORRESUPPE⁠
⁠
🎋 BAGTE PORRER MED SENNEPSVINAIGRETTE OG PARMESANFLAGER⁠
⁠
🥧 PORRETÆRTE MEDE BACON⁠
⁠
🥚 PORRE VINAIGRETTE MED HAKKEDE ÆG⁠
⁠
🥧 PORRETÆRTE MED SOLTØRREDE TOMATER⁠
⁠
🐽 SVINEKOTELETTER PÅ PORRE-PEBERFRUGTKOMPOT⁠
⁠
🥣 GRØNTSAGSSUPPE⁠
⁠
Er der en af retterne som du bare må prøve? ⁠
⁠
God uge, knus Maria⁠
⁠
#porrer #madmedporrer #marialottes #opskrifter #sæsonråvarer #nemmad

marialottesdk

View

Jan 22

Open
Så nærmer vi os uge 4, dermed er det også tid til en ny madplan! ⁠
⁠
I madplan uge 4 kan du denne uge glæde dig til en brunlig mad-palette med sæsonpræget mad 😋⁠
⁠
Glæd dig til⁠
🤎 Squash lasagne serveret med salat med parmesan⁠
🤎 Jordskokkerisotto⁠
🤎 Lammefrikadeller med tabouleh salat⁠
🤎 Pasta med salvie og brunet smør⁠
🤎 Svinekoteletter med bagte kartofler og grøntsager⁠
🤎 Svampetærte med rødbedesalat⁠
⁠
OG en skøn snack, nemlig saltkarameller MMMMM⁠
⁠
Find den på dagens Story og i link i bio! ⁠
#madplanuge4 #marialottes #nemmadplan #matplanuke4⁠
#nemmeretter #godmad #hverdagsmad #mums
Kategorier

Morgenmad

Frokost

Salater

Vegetarisk

Aftensmad

Dessert

Surdej

Bagværk

Kategorier

Søde sager

Tilbehør til aftensmaden

Snacks

Forretter

Personlige indlæg

Pastaretter

Spiseguides

Artikler

Find rundt

Forside

Opskriftsindeks

Rejseguides

Om maria / Kontakt

Portfolio

Samarbejde

Cookie- og privatlivspolitik​

  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
  • Email

Powered by Bloggerspace

© 2014 – 2023 MARIALOTTES.DK