Annonce

Arancini – sprøde risottokugler på en bund af ricottacreme

Arancini

Så er det igen blevet tid til en opskrift, der kan hjælpe dig med at undgå madspild. Denne gang er det en overskydende rest klassisk risotto, der trylles om til lækre, friterede risottokugler. Sidst jeg delte lidt inspiration til brug af risottorester, var det disse risottodeller, som også er så skønne.

Hvis du er fast læser her på bloggen, så ved du at jeg elsker risotto – på alle tænkelige måder. Og bare tanken om, at man skulle smide en rest risotto ud, den kan jeg ikke klare. Denne opskrift kommer derfor straks til undsætning!

Det er virkelig nemt at lave risottokugler – eller arancini, som det kaldes på italiensk – og så har man en skøn antipasti eller forret at servere for sine gæster samtidig med at man undgår madspild. 

Risottokugler eller arancini – hvad er det?

Arancini er friturestegte riskugler, som kommer fra Sicilien. Man tager altså en rest risotto, former det til en kugle, vender det i brødkrummer og dybsteger det i rigelig olie.  

En ret, der minder rigtig meget om, er den romerske version af risottokugler, der kaldes suppli, som du måske har smagt, hvis du har været i Rom. Udover ris er disse gerne fyldte med ost og tomatsovs eller kød. 

Læs også: Aubergineruller med fyld af ricotta

Risottokugler

Opskrift på risottokugler a la Italien

Det er helt genialt at servere risottokugler som antipasti, før der kommer en skøn pastaret på bordet. Det kræver selvfølgelig, at du har rester af risotto. Men har du det, så er det virkelig nemt at lave friterede riskugler, og så kan du diske op med et fantastisk italiensk måltid. 

opskrift på ristottokugler

Arancini – friterede risottokugler

Lækre friterede risottokugler, lavet risottorester. Risottokugler kaldes for arancini på Italiensk og er en Siciliensk spise. Det er super nemt at lave, og kan serveres som antipasti eller som tilbehør. 
5 fra 3 stemmer
Antal: 8 Kugler
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse10 minutter
I alt20 minutter

Ingredienser

Risottokugler

  • 600 g færdig risotto ()
  • 1 stk æg
  • 200 ml vand
  • 75 g hvedemel
  • 150 g pankorasp
  • 1000 ml fritureolie

Ricottacreme

  • 100 g ricotta
  • 15 g olivenolie*
  • salt og friskkværnet peber

Desuden

Køkkenudstyr

Fremgangsmåde

  • Form risotto til 8 lige store kugler.
  • Find tre skåle frem. Kom mel i den ene skål.
  • Pisk i en anden skål vand og æg sammen.
  • Kom pankoraspen i den tredje skål.
  • Vend de formede risottokugler i melet, dernæst i æggeblanding og til sidst i pankoraspen.
  • Varm en gryde op med fritureolie.
  • Fritér i 4-5 min ved 180° indtil de er gyldne. Tag kuglerne op med en hulske. Krydr med groft salt på toppen.
  • Blend ricotta, olivenolie salt og peber sammen til en creme og smør det på en tallerken. Kom lidt olivenolie på og placér ristottokuglerne herpå. Riv flager af parmesan, hvis du ønsker.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Sådan laver du friterede riskugler

Jeg gør det på den måde, at jeg panerer riskuglerne. Det vil sige, at jeg starter med at forme risottoresterne til kugler, så vendes de først i mel, så i en æggeblanding og til sidst i pankorasp. Nu skal de bare frituresteges i 4-5 minutter, og så er de klar til servering, gerne med en dip til. 

Du kan lave enten 8 store arancini eller 16 små. Det er helt op til dig, hvad du skal bruge dem til, og måske hvor mange gæster, de skal serveres for. 

Læs også: Et væld af forskellige opskrifter på risotto i alle afskygninger. Min egen favorit er nok en svamperisotto – den smager så dejligt!

opskrift på Arancini - sprøde risottokugler med ricottacreme

Arancini - sprøde risottokugler med ricottacreme

sprøde risottokugler med ristottorester

Tilbehør til risottokugler

Som tilbehør kan du servere en dip til risottokugler. Jeg serverer en ricottacreme bestående af ricotta og olivenolie og drysser parmesanflager ud over de friterede risotto kugler. Parmesan kan dog sagtens udelades. 

Du kan også servere en tomatsauce som dip til risottokugler eller vælge din yndlingsdip – måske en oliventapenade?

Arancini er fantastiske som appetizers, tilbehør til en anden italiensk ret eller fx som snacks til nytår eller en anden festlig begivenhed. 

DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 979
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments