Annonce

Tomatsauce på 5 min

hjemmelavet tomatsauce

Man (læs: jeg/vi) når til et punkt når vi rammer søndag aften og ikke gider bruge, hvad der svarer til, mere end 5-10 minutter i køkkenet for at lave hjemmelavet tomatsauce. Det kunne i virkeligheden gælde alle ugens dage, men nu ligger landet bare sådan at søndag samt mandag er de eneste dage, hvor vi spiser sammen i vores hjem. Ellers er vi ikke hjemme sammen de resterende dage i ugen – det skyldes selvfølgelig, at vi bruger meget tid i vores take away biks på Vesterbro. 

Vi elsker pastaretter. Fx en god simpel pasta med tomatsauce. Og vi kan hurtigt blive enige om, at det er nemt at købe en med fra supermarkedet, men når du kan lave din egen på kun 5 minutter må det da være at foretrække – hvis man altså gider. Det er jo også tit dét, det kommer an på. Det er op til dig, men nu får du ihvertfald min opskrift på hjemmelavet tomatsauce med basilikum, lavet med dåse tomater – og det er den opskrift, som kun tager dig 5 min! Det lover jeg.

hjemmelavet tomatsauce

Tomatsauce på 5 min.

Den nemmeste tomatsauce til pasta og pizza, som kun tager 5 min. at lave. Tomatsaucen er lavet med dåse tomater og smagt til med basilikum.
4,67 fra 3 stemmer
Antal: 1 Portion
Forberedelse5 minutter
I alt5 minutter

Ingredienser

  • 1 dåser hakkede tomater
  • 5 g tomatpuré* (1 tsk)
  • 1 fed hvidløg
  • 5 ml eddike (1 tsk)
  • 15 g olivenolie* (1 spsk)
  • 5 g sukker (1 tsk)
  • salt og friskkværnet peber
  • ¼ bundt basilikum

Fremgangsmåde

  • Alle ingredienser blendes godt sammen i en blender.
  • Smag evt. til med mere salt og peber, sukker, eddike eller tomatpuré.
  • Servér til pasta eller brug den på hjemmelavet pizza.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Den bedste hjemmelavet tomatsauce til pizza eller pasta

Tomatsaucen kan bruges til alverdens dejlige retter, men kan vi ikke blive enige om at pizza og pastaretter altid har været lidt kærester med den velkendte tomatsauce? Jeg tænker, at du har nok tit har brugt en tomat sauce i fx en hjemmelavet pasta med kødsauce – det har jeg ihvertfald. Og også i en omgang italienske kødboller, hvor kødbollerne er vendt med tomat og med frisk pasta.

En simpel spagehetti i tomatsauce smager jo også forrygende, og du kan tilmed spæde retten op med mere tomat, ved at vende friske tomater i. Har du mod på det, kan du lave din egen hjemmelavet pasta – med eller uden pastamaskine.

Selv bruger jeg også tomatsauce på min pizza med gorgonzola og denne sprøde fuldkornspizza. Først laver jeg en god pizzadej, og så smører jeg saucen på, som er lavet af enten flåede eller hakkede dåsetomater. Det kommer meget an på hvad jeg lige har eller kan finde af god kvalitet.

tomatsauce opskrift

Nem opskrift på tomatsauce med basilikum på 5 min

Jeg har allerede skrevet, at det er nemt at lave sin egen tomatsauce. Det er jo luksus, når man finder ud af at den fremgangsmåde og tid man før brugte, nu kan optimeres. Førhen lavede jeg en tomatsauce, som blev kogt op. Nu laver jeg den bare i blenderen, hvor alle ingredienserne bliver kørt en tur. Når jeg alligevel skal bruge saucen til en ret, bliver det varmet op igen, så jeg ser ingen grund til dobbeltarbejde. Jeg er med på, at du kan få lidt mere smag frem ved at svitse ingredienserne af i en gryde, men det er ikke tilfældet i dagens tomatsauce opskrift.

Til tomatsaucen bruger jeg basilikum, som jeg synes tilfører en fantastisk smag! Hvis du er mere til oregano, kan du prøve dig frem med det. Derudover anvender jeg tomater fra dåse – enten flåede eller hakkede, da man så kan være sikker på, at det er solmodne tomater med knald på smagen fordi de høstes når de er på sit højeste i modningen.

En italiensk tomatsauce, når det er bedst!

Tomatsauce og Italien går bare godt hånd i hånd. Har du en god base på saucen, så er du altså godt kørende. Der er i virkeligheden ikke så meget hokus pokus her – bare tomater af god kvalitet. Jeg bruger altid økologiske tomater, og har erfaret at dem fra Coop 365 er gode. Jeg bruger tilmed en god olivenolie, som jeg også har lyst til at drysse ovenpå min færdige pizza eller pastaret.

De fleste har måske ikke altid friske tomater, men en dåse flåede tomater eller hakkede tomater har de fleste på lager. Opskriften er med dåse tomater, men du kan også bruge friske tomater, hvis du har. Sådan helt solmodne tomater, og du skal op at bruge samme mængde i gram (omkring 4-450 g).

Tomatsauce på 5 min

Lav skønne retter med tomat sauce 

DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 980
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments