Kikærtefrikadeller med hummus

Kikærtefrikadeller opskrift

Kikærtefrikadeller kan redde både en simpel frokost eller aftensmad hjemme hos mig. I dagens opskrift er hummus ikke blot serveret til retten, men implementeret som en del af ingredienslisten.

Jeg nyder sådan et par kikærtedeller til en lækker simpel salat. De er også herlige til en mere fyldig salat, som denne rosenkålssalat med granatæble til, som jeg desuden serverede dem sammen med. Næste gang tænker jeg at komme dem i en hjemmelavet veggie-burger og bruge dem i stedet for kikærtebøffer – det tror jeg vil fungere helt perfekt!

Kikærtefrikadeller med hummus

Kikærtefrikadeller

Lækre kikærtefrikadeller, der er sprøde udenpå og bløde indeni. En dejlig og simpel opskrift, der kan spises til fx en god salat eller i en burger. 
5 fra 5 stemmer
Antal: 6 stk
Forberedelse20 minutter
Tilberedelse20 minutter
I alt40 minutter

Ingredienser

Kikærtefrikadeller

Fremgangsmåde

  • Tag 4 spiseskeer hummus og blend med de resterende ingredienser.
  • Form massen til 6 kikærtefrikadeller og steg dem gyldne i olie på en pande.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Opskrift på krydrede kikærtefrikadeller

Faktisk er der ikke engang kikærter i opskriften. Eller jo, så alligevel lidt. De er nemlig lavet med en portion hummus – er det ikke smart? Jeg er selv ret vild med den løsning, da det også er en god måde hvorpå du kan bruge en rest hummus.

Opskriften på disse vegetar frikadeller minder meget om falafler, som har en dejlig smag fra spidskommen. I de små veggiedeller her, er der nemlig både krydderiet fra hummusblandingen, men også det ekstra jeg har tilsat. Du kan altid halvere mængden eller helt undlade, hvis du ikke er så glad for den krydret smag det tilføre dellerne.

Kikærtefrikadeller med æg

Jeg har ikke prøvet at lave opskriften uden æg, men jeg har hørt noget om at det ikke er nødvendigt. Det har jeg set, at Maria fra Vanløse Blues har gjort i hendes opskrift – dog bare med falafler.

I min opskrift her på kikærtefrikadeller er de lavet med æg. Dellerne er fyldt af god smag, og kikærtefrikadellerne er så nemme at lave! Dejen eller farsen skal blot laves, ved at blende alle ingredienser sammen og til sidst steges på panden i olie. Lyder det ikke nemt?

Nu er der nærmest ingen undskyldning for ikke at hoppe med på en kødfri dag – jeg lover samtidig at du bliver dejlig mæt med disse veggiedeller. Alternativt kan du lave dem små og runde og komme dem i et hjemmelavet pitabrød.

Læs også: Hvis du er vild med veggiedeller, så kan jeg også anbefale dig at prøve min opskrift på linsefrikadeller. De er også krydret godt, og smager skønt!

Flere opskrifter med hummus

Her nedenfor kan du finde flere inspirerende og dejlige opskrifter med hummus – både hvor det er implementeret i opskriften eller hvor hummus serveres som tilbehør.

DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 986
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments