
Rosenkålssalat eller generelt salat med rosenkål har aldrig haft det bedste ry. Ja, rosenkål er vist grøntsagen man enten elsker eller hader. Når jeg ser eller hører rosenkål, får det mig til at tænke på citatet “Rosenkål, jeg hader rosenkål”, fra tegnefilmen “Det glemte legetøj – Teddy og Annie“. Kan I huske den? Haha. Det er ren nostalgi for mig.
På min ældre dage, vil jeg dog slette hader, og istedet skrive elsker. Jeg er nemlig ret glad for den lille kålsort. Som lille var jeg ikke så vild med det, og brugte altid (førnævnte) citat til min mor når hun ville servere det til aftensmaden. Hæhæ.
Salat med rosenkål og granatæble
Det lille fine kål skal tilberedes rigtigt. Ikke (skam)koges så de bliver helt udkogt og smadret. Pyha – sådan en kogt rosenkålssalat, det er ingen behagelig oplevelse at spise. Kålen skal behandles med respekt og hyldes – efter min mening – meget, meget mere. Det lille smukke kålhovede, som desuden vokser så smukt på stokke fortjener lidt mere opmærksomhed. Det skal det få, og det vil jeg gerne være med til at give det.
Frem med kålen – den har så mange gavnlige egenskaber med sig, som kostfibre, vitaminer og mineraler. Salaten er dejlig til frokost med et nybagt brød til eller som tilbehør til aftensmaden. Vil du dog gerne springe rosenkålen over for nu, men er glad for fennikel? Så er det min opskrift på fennikelsalat du skal tage et kig på. Den er desuden også med granatæble samt appelsin.
Sprød rosenkålssalat med linser
I dag deler jeg en opskrift på sprød en salat med rosenkål, der blot er renset og skåret i kvarte. Salaten er vendt med en slags sennepsdressing og toppet med granatæblekerner.
For at give salaten mere fylde har jeg tilføjet linser. Jeg er blevet ret glad for at bruge de små sorte belugalinser, og har tidligere lavet en skøn linsesalat med spinat og grillost. Den salat kan også varm anbefales! Linser er nemlig fyldt med proteiner, der giver en dejlig mæthed og sprød tekstur. Jeg håber du vil synes om opskriften.
Læs også: Har du flere linser tilovers? Prøv at lave saftige og krydrede linsefrikadeller eller fyldte auberginer af linser.
Få opskriften på nem rosenkålssalat her:

Rosenkålssalat
Ingredienser
Salat
- 1 dl belugalinser* (eller grønne linser)
- 150 g rosenkål
- 200 g fennikel
- 0,5 stk granatæble, kernerne
Sennepsdressing
- 0,5 dl olivenolie*
- 2 spsk citronsaft
- 1 tsk honning
- 1 nip salt
- 2 spsk grovkornet sennep
Fremgangsmåde
Dressing
- Lav dressingen ved at røre ingredienserne sammen.
Salat
- Kog linserne, efter pakkens anvisning.
- Rengør’ rosenkål, og halvér dem.
- Vend ingredienserne sammen med dressingen og top med granatæblekerner.

