Annonce

Rosenkålssalat med granatæble og fennikel

Rosenkålssalat med granatæble og fennikel

Rosenkålssalat eller generelt salat med rosenkål har aldrig haft det bedste ry. Ja, rosenkål er vist grøntsagen man enten elsker eller hader. Når jeg ser eller hører rosenkål, får det mig til at tænke på citatet “Rosenkål, jeg hader rosenkål”, fra tegnefilmen “Det glemte legetøj – Teddy og Annie“. Kan I huske den? Haha. Det er ren nostalgi for mig.

På min ældre dage, vil jeg dog slette hader, og istedet skrive elsker. Jeg er nemlig ret glad for den lille kålsort. Som lille var jeg ikke så vild med det, og brugte altid (førnævnte) citat til min mor når hun ville servere det til aftensmaden. Hæhæ.

Rosenkålssalat med granatæble og fennikel

Rosenkålssalat

En sprød rosenkålssalat med linser, fennikel og søde granatæblekerner. Vendt i en cremet dressing med sennepskorn og honning. 
5 fra 3 stemmer
Antal: 4 Personer
Forberedelse15 minutter
Tilberedelse5 minutter
I alt20 minutter

Ingredienser

Salat

  • 50 g belugalinser*
  • 150 g rosenkål
  • 200 g fennikel
  • 0,5 stk granatæble

Sennepsdressing

Fremgangsmåde

Salat

  • Kog linserne, efter pakkens anvisning.
  • Rengør rosenkål, og halvér dem.
  • Snit fennikel fint.
  • Frigør granatæblekernerne.
  • Vend linserne sammen med rosenkål, fennikel og granatæblekerner. Gem lidt af granatæblekernerne til toppen.

Dressing

  • Rør alle ingredeisnerne sammen til dressingen og vend den med salaten. Top gerne med lidt ekstra granatæblekerner.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Salat med rosenkål og granatæble

Det lille fine kål skal tilberedes rigtigt. Ikke (skam)koges så de bliver helt udkogt og smadret. Pyha – sådan en kogt rosenkålssalat, det er ingen behagelig oplevelse at spise. Kålen skal behandles med respekt og hyldes – efter min mening – meget, meget mere. Det lille smukke kålhovede, som desuden vokser så smukt på stokke fortjener lidt mere opmærksomhed. Det skal det få, og det vil jeg gerne være med til at give det.

Frem med kålen – den har så mange gavnlige egenskaber med sig, som kostfibre, vitaminer og mineraler. Salaten er dejlig til frokost med et nybagt brød til eller som tilbehør til aftensmaden. Vil du dog gerne springe rosenkålen over for nu, men er glad for fennikel? Så er det min opskrift på fennikelsalat du skal tage et kig på. Den er desuden også med granatæble samt appelsin.

Tip: Hvis du er vild med rosenkål, så kan du måske også være interesseret i at prøve en salat med stegt rosenkål, serrano, parmesan og hasselnødder. Den smager også virkelig godt! Pasta med rosenkål og serrano skinke er også en skøn kombination.

Sprød rosenkålssalat med linser

I dag deler jeg en opskrift på sprød en salat med rosenkål, der blot er renset og skåret i kvarte. Salaten er vendt med en slags sennepsdressing og toppet med granatæblekerner.

For at give salaten mere fylde har jeg tilføjet linser. Jeg er blevet ret glad for at bruge de små sorte linser, og har tidligere lavet en skøn linsesalat med belugalinser, spinat og grillost. Den salat kan også varm anbefales! Linser er nemlig fyldt med proteiner, der giver en dejlig mæthed og sprød tekstur. Jeg håber du vil synes om opskriften.

Læs også: Har du flere linser tilovers? Prøv at lave saftige og krydrede linsefrikadeller eller fyldte auberginer af linser.

Rosenkålssalat med granatæble og fennikel
Rosenkålssalat med granatæble og fennikel
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 980
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments