Salat med sprød kylling & lækker cremet dressing

Opskrift på lækker salat med sprød kylling paneret i pankorasp

Kan du lide kylling? Så forestil dig en salat med sprød kylling, serveret på toppen af mega sprød salat og med den lækreste, cremede dressing. Vidunderligt, ikke?! Salaten er romaine salat fra ingen ringere end Nordic Harvest. Kender du dem? Ellers skal du nok komme til det – jeg fortæller mere om dem under opskriften på sprød kyllingesalat.  

Opskrift på lækker salat med sprød kylling paneret i pankorasp

Salat med sprød kylling er en super nem opskrift, som er lækker at servere til aftensmad. Især hvis man er i humør til noget friskt og lækkert. Du kan også sagtens servere salat med crispy kylling til frokost. 

Til salat med crispy kylling bruger jeg en hel pakke ’Baby Romaine’ fra Nordic Harvest. Men du kan også bruge andre salattyper til salaten, fx ’Blandet grøn salat’ eller ’Baby iceberg’ fra Nordic Harvest.

Cæsar inspireret salat med friteret kylling

Min opskrift på sprød kyllingesalat er stærk inspireret af den klassiske cæsarsalat, som jeg virkelig elsker. Så simpel og lækker. Den her opskrift er i princippet en cæsar salat med sprød kylling, hvor dressingen dog er lidt anderledes. Dressingen her består nemlig af æg, sennep, hvidløg, citron og parmesan – altså ingen ansjoser, som der er i den klassiske cæsardressing. 

Den anden forskel er at jeg laver denne salat med paneret kylling. Jeg panerer i pankorasp og en melblanding med masser af krydderier, så der kommer masser af smag i den lækre næsten cæsar salat med sprød kylling. 

salat med sprød kylling

Salat med sprød kylling

Lækker salat med sprød kylling friteret i pankorasp. Opskriften er inspireret af den klassiske caesar salad, og kommer med den lækreste dressing.
5 fra 2 stemmer
Antal: 2 Personer
Forberedelse15 minutter
Tilberedelse10 minutter
I alt25 minutter

Ingredienser

Salat

Dressing

 • 1 stk æg
 • 10 g dijonsennep*
 • 1 fed hvidløg
 • 10 g Parmesan (revet)
 • 1 stk citron
 • 200 g smagsneutral olie

Fremgangsmåde

 • Lav først dressingen ved at komme alle ingredienserne (på nær olie) i en højt glas, blend sammen med en stavblender og blend langsomt olien i indtil en tyk konsistens.
 • Kom en lille smule vand i så den bliver mere lind og cremet.

Salat med sprød kylling

 • Skær kyllingebrysterne over, så du har 4 tynde filetter. Vend dem i almindeligt hvedemel, så de er helt hvide. Det er ikke sikkert du bruger al melet.
 • Pisk 50 g hvedemel sammen med mælk og tørre krydderier. Vend nu kyllingerne i denne våde melblanding og vend dem til sidst i panko raspen.
 • Kom olien på en panden og lad den blive varm. Steg kyllingen i ca. 2-3 min på hver side, krydr med salt og peber. Skær i skiver.
 • Kom romaine salat I en skål. Top med skiver af kylling, parmesanflager og dressingen.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Sprød salat med sprød kylling i samarbejde med Nordic Harvest

Jeg har lavet denne her sprøde salat med paneret kylling i samarbejde med Nordic Harvest. Jeg bruger nemlig deres ’Baby Romaine’ til salaten. Nordic Harvest dyrker mikrogrønt i en noget så sejt som en vertikal farm – og hvad er det så lige? 

Ideen bag de vertikale farme er at de skal løse vores evige pladsproblem. Der er så meget vi gerne vil bruge pladsen i Danmark på – fx mere økologi og natur – så lige som man i byerne bygger højhuse kan man også lave landbrug i højden. Ved at udnytte den vertikale plads kan man altså dyrke bladgrønt i etager meget plads- og ressourceeffektivt.

Med Nordic Harvests vertikale farme har de taget et skridt mod, at den danske fødevareproduktion bliver mere bæredygtig. Det er fantastisk! Du kan se, hvordan den vertikale farm ser ud lige her

Jeg har selv for nylig været en tur forbi Nordic Harvest for at se, hvordan de gør. For en madnørd som mig er det så spændende at opleve. Jeg spurgte selvfølgelig også, om de dyrker økologisk. De bruger både økologisk gødning, økologiske frø og bruger hverken sprøjtemidler eller kemikalier, men kan dog ikke få lov at kalde sig økologiske. Ø-mærket dækker nemlig kun over dyrkning i jord.

Opskrift på lækker salat med sprød kylling

Vild med salater, hvor der er kylling i?

Så prøv også min opskrift på club sandwich salat, couscous salat eller bulgursalat med kylling. Det er tre vidt forskellige salater – til dig, der godt kunne tænke dig endnu flere gode hverdagssalater med kylling. Og er på jagt efter flere hverdagsretter med kylling, skal du endelig gå på opdagelse i mine opskrifter med kylling og lade dig inspirere!

Du kan også blive inspireret af vores andre opskrifter på nem aftensmad.

DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 984
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments