Annonce

Flødekartofler

I ved efterhånden nok godt at jeg elsker kartofler, og derfor kom det faktisk bag på mig, at jeg ikke havde en opskrift på mormorretten over dem alle på min blog: Nemlig flødekartofler. Det bliver der altså lavet om på med det samme! 

Flødekartofler smager jo så godt og det er faktisk virkelig nemt at lave. Læs med her og få nogle gode tips til, hvordan du laver de bedste gammeldags flødekartofler i ovnen.

nemme flødekartofler

Flødekartofler

Flødekartofler er et perfekt tilbehør til kød og andre retter. Her er min bedste opskrift på cremede flødestuvede kartofler, som bages i ovn.
5 fra 1 stemme
Antal: 2 Personer
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse45 minutter
I alt55 minutter

Ingredienser

  • 3 stk bagekartofler
  • 250 ml fløde
  • 1 fed hvidløg
  • ¼ tsk muskatnød*
  • salt og friskkværnet peber

Køkkenudstyr

Noter

Tip! Nogle bager kartoflerne med ost på toppen, brug emmentaler, gouda eller gruyere ost. Kom det på, når halvdelen af tiden er gået. 

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 185 grader, varmluft.
  • Skræl kartofler og skær dem i skiver, eller brug et mandolinjern.
  • Rør fløde, et presset fed hvidløg, revet muskatnød samt salt og peber sammen. 
  • Find et fad frem og læg kartoffelskiverne i lag op til halvdelen af fadets kant. Hæld nu halvdelen af flødeblandingen på og fortsæt med at lægge lagvis af kartofler. Hæld den sidste flødeblanding på.
  • Pres det hele godt ned, så fløden dækker alle kartofler.
  • Bag i 45 minutter til kartoflerne er møre. 
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Opskrift på klassiske flødekartofler i ovn

Flødekartofler hedder selvfølgelig flødekartofler, fordi de bliver bagt med masser af fløde. Nogle kalder dem også flødestuvede kartofler, hvilket også giver rigtig god mening, da det er en slags stuvning man laver. Og retten er jo sådan set enkel nok: Det er blot at skære nogle kartofler i skiver, blande dem med piskefløde og ellers bage dem i ovnen. Og så er du klar til at servere en rigtig mormor ret med flødekartofler.  

Sådan laver du de bedste nemme og cremede flødekartofler

De bedste gammeldags flødekartofler laves med rigelig fløde – og altså ikke den fedtfattige madlavningsfløde, men en go’ fuldfed piskefløde. Jeg blander fløden med et presset fed hvidløg, salt og peber og muskatnød. Muskatnød er et must i den her opskrift!

Et godt tip er så først at lægge halvdelen af kartoflerne i fadet, og herefter hælde halvdelen af flødeblandingen over. Nu kan du så lægge den anden halvdel kartofler og dække kartoflerne med den anden halvdel fløde. På den måde sikrer du at flødeblandingen også kommer mellem de nederste lag af kartofler. Hvis ikke fløden dækker helt, så pres også gerne kartoflerne godt sammen. 

Elsker du kartofler?
Så kan du finde meget mere kartoffeltilbehør her. 

Flødestuvede kartofler skal have ca. 45 minutter i ovnen, gerne på varmluft. Hvis du gerne vil have ost på toppen, så tilføj det efter ca. halvdelen af tiden. På den måde når osten at smelte uden at den bliver brændt. 

cremede flødekartofler

Tilbehør til flødekartofler

Flødekartofler er et perfekt tilbehør til mange retter, især dem der allerede er i kategori mormormad. Eksempelvis er det lækker at servere noget mørt kød, frikadeller eller en helstegt kylling.

Frikadeller
Gammeldags klassiske frikadeller a la min mormor. Opskriften har gået i generationer og er verdens bedste frikadeller! Laves med fars, æg, løg og hvedemel og steges på panden.
Gå til opskrift
gammeldags frikadeller
Helstegt kylling med grønt
Helstegt kylling i ovn er skøn og saftig ret. En her kylling i gryden passer sig selv, og er super nem at tilberede. Server med kartofler eller andet tilbehør.
Gå til opskrift
Helstegt kylling
Culottesteg
En guide og opskrift på en perfekt culottesteg i ovn. Læs om stegetid, kernetemperatur, grader og hvordan du laver den langtidsstegt.
Gå til opskrift
culotte steg med urter

Jeg nyder desuden ofte en god frisk salat til, da flødekartofler kan være en tung spise. I de kolde måneder kunne en kålsalat være dejlig til.

Der er selvfølgelig heller ikke noget i vejen for at servere flødekartofler til et vegetarisk måltid. Det kunne være til vegetardeller eller til ovnbagte, fyldte grøntsager. 

flødekartofler uden løg

flødekartofler

DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 980
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments