Enchiladas med oksekød

Enchiladas med oksekød opskrift

Noget af det bedste ved det mexicanske køkken er, at man kan spise tortilla-pandekager i alle mulige afskygninger. Dagens opskrift er på disse skønne enchiladas, hvor man tager tortillas, fylder dem med lækre sager og bager dem ost på toppen. Det er mums og mega nem hverdagsmad!

I min opskrift på enchiladas fylder jeg pandekagerne med hakket oksekød og sorte bønner i  en krydret tomatsauce – men det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvad man kan komme i en mexicansk enchilada. 

Enchiladas med oksekød opskrift

Enchiladas med oksekød

Enchiladas er en skøn mexicansk ret der består af en tortillapandekage med fyld – denne opskrift er med krydret oksekød, sorte bønne og majs.
Ingen bedømmelser endnu
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse20 minutter
I alt30 minutter

Ingredienser

Noter

TIP: Du kan tilføje flere grøntsager, efter behov. Fx revet gulerødder, squash eller stykker af bladselleri.

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 180° varmluft.
  • Pil løg og hvidløg og hak dem fint.
  • Skær peberfrugter i små tern.
  • Varm en gryde op og tilsæt olie. Svits løg, hvidløg til de har taget farve. Tilsæt hakket oksekød, krydderierne – lad det tage lidt farve og tilsæt tern af peberfrugt.
  • Tilsæt hakkede tomater, drænede bønner samt drænede majs til gryden og lad det simre et par minutter. Smag til med salt og friskkværnet peber.
  • På hver torillas placeres et par spiseskeer af kødfyldet – gem 4-5 spiseskeer til sidst.
    Enchiladas med oksekødsfyld
  • Fold enderne ind over hinanden og rul hver tortillas sammen og læg dem i et ovnfast fad med lukningen nedad. Kom de sidste 4-5 spiseskeer af kødfyldet på toppen og drys med revet cheddar.
    Fyldte tortillas
  • Bages i ca. 12-15 minutter til osten er smeltet. Top med friske koriander.
    Enchiladas med oksekød
  • Velbekomme.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Er du lige så vild med tortillas som jeg er, så finder du alle mine opskrifter med madpandekager her! 

nem opskrift på Enchiladas med oksekød

Opskrift på enchiladas med krydret oksekød og sorte bønner i tomatsauce

Fyldet til enchiladas laves ved først at svitse løg og hvidløg og så tilsætte oksekød og krydderier. Herefter tilsættes peberfugt, hakkede tomater, sorte bønner og majs til gryden. Når oksekødet er tilberedt, er fyldet klart til at komme i tortillas. Læg de fyldte tortillas på en række i et ovnfast fad og drys med ost og lidt ekstra fyld. Og så skal dine enchiladas sådan set bare bage i et kvarters tid, til osten er smeltet. 

Prøv også at bruge det krydrede fyld af hakket oksekød til at lave quesadillas. Du kan evt. lave dobbeltportion af fyldet og servere mexicanske enchiladas den ene dag og quesadillas den næste.  

Enchiladas af mexicanske madpandekager

Enchiladas er easy peasy at lave. Jeg laver dem med hjemmelavet tortillas, og hvis du også vil det, skal du starte med at lave dejen. Herefter kan du lave fyldet af hakket oksekød, krydret tomatsauce, majs og sorte bønner. Når madpandekagerne er rullet ud og bagt og fyldet er klar, kommer du fyldet i og ruller tortillasne sammen med lukkede ender. 

Skal aftensmaden være ultranem, er det selvfølgelig lettest at købe tortillas, men det er en hel anden oplevelse at lave dem selv. 

Enchiladas er af mexicansk oprindelse og stadig en meget populær ret i det mexicanske køkken. Du finder flere gode mexicansk mad opskrifter her, hvor jeg især kan anbefale også at prøve at lave tacos med oksekød.

fyld til tortillas

Fyldte tortillapandekager

Fyldte enchiladas bagt i ovnen med cheddar

Dét, der gør enchiladas til enchiladas er, at de gratineres med ost og bages i ovnen. Så det er et vigtigt trin! Jeg bruger cheddar til gratineringen, da det smager virkelig godt til mexicansk mad, men du kan også bruge nærmest enhver anden ost – bare den kan smelte! 

Jeg topper desuden med lidt koriander, når de er færdigbagt. Skal dine enchiladas være stærke, kan du også drizzle lidt chilisauce oven på eller skære nogle skiver frisk chili som topping. 

TIP: Har du fx en rest chili con carne eller chili sin carne, er det en oplagt mulighed at komme det i de bløde tortilla wraps.

Enchiladas med oksekød

Tilbehør til enchiladas

Mexicansk enchiladas kan spises som de er eller serveres med dine foretrukne mexicanske tilbehør. Det er skønt med en skål hjemmelavet guacamole, salsa eller en god klat creme fraiche til. Det ville også være lækkert med en skål nachos chips til, som evt. kan gratineres samtidig med enchiladasne. 

Vil du gerne gøre måltidet lidt lettere, kan man også sagtens servere en frisk salat til. Du kan også fylde dine enchiladas med noget andet – fx kylling, kartofler, tofu eller flere grøntsager. En original mexicansk enchilada har nemlig ikke en bestemt slags fyld, så det gælder bare om at slippe kreativitetet løs. 

DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 984
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments