Bagt fisk – guide med fladfisk

bagt fladfisk tilberedning

Jeg elsker fisk, og jeg kan spise det året rundt. Det er lækkert at servere for gæster, fx til nytår, men det kan i min optik også sagtens bruges til en hverdag, hvor aftensmaden skal være nem og lækker. Her får du derfor en alsidig opskrift på bagt fisk, som jeg håber, vil få dig til at spise mere af de dejlige fladfisk!

Opskriften er super nem – du skal bare smide din fladfisk i ovn med nogle urter og citron og det er faktisk det. Nemt, ikke?  

Bagt fisk i ovnen med citron og urter

Bagt fladfisk smager vidunderligt. Denne opskrift er kun på, hvordan du simpelt tilbereder selve fisken, så hvad du vil servere til, er helt op til dig! Jeg vil foreslå en form for kartofler som tilbehør, en gulerodspuré og en spinatsalat. Mhhh, det er en perfekt menu med fisk. 

Du kan også vælge at servere ovnbagt fladfisk som forret og bare servere den for sig selv. Evt. på en bund af gulerodspuré eller en hvid sauce.  

bagt fisk i ovn med urter og citron

Opskrift på fladfisk bagt i ovnen

Bagt fisk er super nemt at lave, og det kræver ikke mange ingredienser at gøre fisken rigtig lækker. Jeg ruller fisken og kommer den i et smurt fad sammen med citron og urter, inden den kommer i ovnen. Til ovnbagt fladfisk passer timian og persille virkelig godt. Persille og citron er jo som skabt for hinanden, og så med en bid bagt fisk oven i hatten… Mh, jeg kan love dig for, at det er godt!

Fisken skal i ovnen af to omgange. Først skal den ha’ 15 minutter, så hvile i 5 minutter, og dernæst have 5-10 minutter mere.

Tip! En hjemmelavet ærtepuré er god som tilbehør.

bagt fladfisk tilberedning

Bagt fisk – fladfisk

Lækker opskrift på bagt fisk i ovnen med urter og citron. En super nem tilberedning af fladfisk, og du kan bruge alt fra søtunge, rødspætte med flere.
Ingen bedømmelser endnu
Antal: 2 personer
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse15 minutter
I alt25 minutter

Ingredienser

 • 15 g smør
 • 4 stk fladfiskefileter (fx søtunge, rødtunge, skærising, rødspætte)
 • 1 stk citron
 • 2 kviste frisk timian
 • ¼ bundt bredbladet persille
 • salt og friskkværnet peber

Noter

 • Fladfisk som søtunge, rødtunge, skærising, rødspætte kan bruges!

Fremgangsmåde

 • Tænd ovnen på 160 grader varmluft.
 • Smør et ildfast fad med smørret.
 • Rul dine fladsikefiletter sammen og kom dem i fadet.
 • Skær citronen i kvarte og kom ligeledes disse i fadet, kom urter over fisken og krydr med salt og peber.
 • Kom et stykke sølvfolie over fadet og bag det i 15 minutter til at starte med. Tag fisken ud og lad det hvile i 5 minutter, giv det herefter de sidste 5-10 minutter i ovnen. Man kan kontrollere om fisken er klar, ved at stikke en kødnål igennem fisken, og hvis man ikke mødet modstand er den klar.
 • Servér.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Hvilke fladfisk kan jeg bruge til opskriften?

Du kan bruge alt lige fra rødspætte og skærising til søtunge og rødtunge, når du vil lave bagt fladfisk. Vælg derfor den type fisk, du lige synes ser mest lækker ud hos fiskehandleren!

Vild med fladfisk i ovn? Prøv også min opskrift på farseret rødspætte, som først fyldes med fyld af kammuslinger og dernæst bages i ovnen. 

bagt fladfiskefileter
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 986
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments