Ærtepuré

ærtepure dip

Ærtepuré smager vidunderligt og indeholder en størstedel af ærter. Jeg bruger frosne ærter, som jeg giver et kort opkog i en lille gryde. Derefter kan de nemlig blendes med smør, hvidvin, vand og citron til den lækreste ærtepure.

Du får her en nem dip med ærter, som kan bruges til alt fra rugbrødstænger, grøntsagsstave eller som et vegetarisk pålæg. Derudover er den smukke grønne puré med ærter og perfekt som tilbehør til fiks, særligt laks eller torsk. Så hvis du planlægger at invitere gæster, er denne ærtepuré perfekt på den ene eller anden måde.

ærtepuré med smør

Opskrift på hjemmelavet ærtepuré med smør

Jeg bruger frosne ærter til opskriften, da det næsten er synd at bruge friske ærter til sådan en grov dip. Det er vildt nemt at lave sådan en grov dip, da alle ingredienser blot skal blendes sammen. Du kan selv bestemme hvor fin eller grov du ønsker din dip – blender du den længe vil den blive mere puréerede og fin.

nem opskrift på ærtepuré

Ærtepuré

Hjemmelavet ærtepuré er en skøn grov dip der er god som tilbehør til alt fra grøntsager til fisk og kylling.
4 fra 1 stemme
Antal: 2 personer
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse20 minutter
I alt30 minutter

Ingredienser

Ærtepure

  • 200 g frosne ærter
  • 10 g smør
  • 25 ml hvidvin
  • 100 ml vand
  • ½ stk citron
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Ærtepure

  • Giv ærter et kort opkog i en lille gryde. Når ærterne har kogt, tag 1 dl af vandet fra.
  • Hæld vandet fra og blend ærterne med de resterende ingredienser.
  • Smag til med saften fra en halv citron, salt og peber.
  • Servér ærtepuréen varm/lun eller lad den køle ned.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Varm eller kold ærtepuré?

Ærtepuré kan du servere både varm eller kold. Jeg foretrækker puréen kold, og derfor lader jeg den altid køle ned inden jeg servere den. Men du kan sagtens servere den varm, det er fx dejligt til et stykke tilberedt fisk.

Se også flere spændende opskrifter med ærter:
Ærtesuppe med baconknas, pasta med ærter og spinat og risotto med ærter.

nem opskrift på ærtepuré
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 986
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments